University of Groningen - Campus Fryslan

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Groningen ger högkvalitativa och högt rankade utbildningsprogram till kandidatexamen, master- och doktorander från hela världen. Studerande vid Groningen universitet bidrar till banbrytande och samhällelig relevant forskning. Våra studenter känner sig riktigt hemma i den säkra och livliga staden Groningen.

program

Letar du efter en akademisk studie möjlighet på ett högskolan i Nederländerna? Med över 45 bachelorprogram, av vilka några har flera varianter (spår) och över 160 magisterprogram, är Rijksuniversitetet platsen att vara. Och inte bara för din - studenter och akademiker kommer till universitetet i Groningen från hela världen.

Varför välja Groningen?

Vi är ett topp 100 universitet
Groningen ger högkvalitativa utbildningsprogram. Vi erbjuder ett brett utbud av intressanta, högt ansedda utbildningar som rankas internationellt. Som vår student får du högkvalitativ övervakning och har många program att välja mellan. Som en exceptionellt motiverad och begåvad student kan du gå med i vår heders college för en extra utmaning.
Vår banbrytande forskning
Groningen är bland de främsta forskningsuniversiteterna i Europa. Universitetet utför banbrytande och socialt relevant forskning, byggande broar mellan discipliner. Vår forskning fokuserar på tre huvudområden: energi, hälsosam åldrande och hållbart samhälle. Med dessa teman ser universiteten på att överbrygga klyftan mellan vetenskap och samhälle. Som vår student kommer du att bidra till vår förstklassiga forskning.
Aldrig en tråkig stund
Groningen är en livlig studentstad. Dess befolkning har den lägsta medelåldern i Nederländerna; En av fyra invånare är en student. Studenter kan ses överallt: studerar i Noorderplantsoen parken, njuter av nattlivet och arbetar olika deltidsjobb. Groningen är också en säker och grön stad att bo i, med lugnt landsbygd en kort cykeltur bort. #NothingTopsGroningen
400 års rykte
Universitetet i Groningen har en rik historia och ett utmärkt rykte. Många väldigt begåvade personer inom en rad olika discipliner har studerat eller arbetat på universitetet under de 400 år av dess existens, inklusive fyra Nobelprisvinnare, den första kvinnliga universitetsstudenten i Nederländerna, den första kvinnliga föreläsaren, den första nederländska astronauten och den Europeiska centralbankens första president.
Det är en kulturstad
Groningen är värd unika festivaler, inklusive Noorderzon i Noorderplantsoen parken och musikfestivalen Eurosonic Noorderslag. Det finns många museer, som Groninger Museum med sina fina samtida utställningar. Stadsschouwburg är 133 år gammal och är en av de äldsta och mest kända teatrarna i Nederländerna. De många teatrarna, biograferna och utställningsplatserna tillgodoser alla smaker, oavsett om du föredrar att titta på eller vill gå med!
"Under hela min ungkarl upptäckte jag de kulturella möjligheter och livlighet som bara en stad med 25% studentpopulation kan erbjuda"

Jeremy Dillman, BSc. Psykologstudent

Utveckla dina talanger
Groningen och dess universitet erbjuder faciliteter för utveckling och talang. Som vår student kommer du att kunna utveckla dina färdigheter fullt ut och bidra till forskning och samhälle. Dina professorer och lärare kommer att vara där för att styra dig varje steg på vägen. Du kan också besöka vår karriärs centrum för rådgivning. Groningen är platsen för att vara efter att du har examenat; du kan hitta anställning vid universitetet eller i ett av de många företagen i talangstad!
Resa världen
Groningen har starka internationella kontakter, vilket innebär att du enkelt kan tillbringa en del av din examen i utlandet. Universitetet erbjuder även flera unika internationella masterprogram i samarbete med andra stora europeiska universitet. Groningen ligger i centrala Europa med Paris, London och Köpenhamn bara några timmar bort. Dela dina resor med oss: #MyUGStory.
Få vänner från hela världen
Vårt universitet är känt för sitt stora internationella samfund. Mer än 4000 internationella studenter studerar årligen i Groningen från över 120 länder. Mer än 180 av våra grader lärs på engelska. Att bo i Groningen utan att tala holländska är inte ett problem; du kommer att kunna beställa mat, handla kläder och till och med ta sportklasser på engelska. Vårt Erasmus Student Network (ESN) är Europas största ESN-sektioner som underlättar alla internationella studenter i Groningen. ESN organiserar cirka 150 aktiviteter per år, såsom introduktionsvecka och cykelturer!
Prova nya sporter
Vårt Universitets Sportcenter ACLO är det största universitetets idrottscentrum i Nederländerna. Oavsett om du vill prova för ett lag, gå till en tillfällig Zumba-klass eller prova klättring, är ACLO platsen att vara. ACLO erbjuder mer än 85 olika sporter och stöder 49 idrottsföreningar. Förutom våra idrottsanläggningar erbjuder universitetet speciella arrangemang för toppatlärare att anpassa sitt studieprogram till sitt atletiska program.
#thecityisourcampus
Groningen är en livlig och ung stad med många hotspots. Du kan få färskvaror, kött och ost tre dagar i veckan på "Vismarkt" i mitten av staden. Gå till "Kijk in 't Jatstraat" bredvid vår Harmony-byggnad för en hälsosam lunch med medstudenter. Gilla att handla? Besök Zwanestraat: den bästa shoppinggatan i Nederländerna. Eller träffa dina vänner på en av Groningen många pubar. Groningen är din campus!

Platser

groningen

Address
University of Groningen
PO Box 72
AB Groningen

9700 groningen, groningen, Nederländerna

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium