LUNEX International University of Health, Exercise and Sports

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om LUNEX University

116172_Photo_LUNEX_1.jpg

Baserat i Luxemburg är LUNEX University en privat skola, som är specialiserad inom sport, hälsa, terapi och förebyggande medicin. Som en internationellt orienterad skola erbjuder LUNEX studieprogram som är erkända i hela Europa och perfekt anpassad till den globala marknaden.

Vår programportfölj är känd för sin hållbarhet och sociala relevans och ger studenterna de nya metoderna och perspektiven på de framväxande områdena sport och hälsa. Varje studieprogram lärs 100% på engelska av ett internationellt akademiskt team som kommer från institutioner runt om i världen. Genom en kombination av teoretiska kurser och praktisk erfarenhet utbildas LUNEX-studenter att bli experter och ledare inom sitt område och utvecklas i en globaliserad värld.

 • En internationell skola med en mänsklig touch
 • 6 studieprogram inom hälsa och idrott (plus ett förberedande program)
 • 100% engelska kurser
 • Ett internationellt och mångkulturellt team

Våra 3 & 5-åriga utbildningsprogram inom sport och hälsa

Idag erbjuder LUNEX 3 kandidatexamina, som är tillgängliga efter minst 12 års skolutbildning eller motsvarande förutbildning samt 3 magisterexamina. Dessa utbildningsprogram har utvecklats i enlighet med Bologna-processen för praktiska karriärer och yrken i hela Europa och har ackrediterats av ministeriet för högre utbildning och forskning (MESR) i Luxemburg.

Vi har delat våra program i två olika områden: hälsovetenskap å ena sidan och ledning å andra sidan.

LUNEX kandidatexamen och magisterexamen i hälsovetenskap

 • Fysioterapi Bachelor & Master förbereder framtida kandidater för fysioterapeutyrket för att förbättra individernas hälsa.
 • Sport- och träningsvetenskap Bachelor gör det möjligt för elever att få kunskap och praktisk erfarenhet av vetenskapliga principer som rör motoriskt lärande, fysiologi, näring, biomekanik eller till och med psykologi.
 • Sport- och träningsvetenskapsmästare gör det möjligt för studenter att fördjupa sina kunskaper och kunna bedöma och optimera prestanda och hälsa för idrottare och patienter, etc.

LUNEX kandidatexamen och magisterexamen i ledning

 • International Sport Management Bachelor erbjuder kunskap och förståelse för företagsledning relaterad till idrott för att ge studenterna all nödvändig kunskap för att kunna arbeta i den internationella miljön kring idrottsorganisationer.
 • International Sport Management Master * gör det möjligt för elever att förvärva avancerad kunskap och färdigheter inom sportbranschen.

Vårt förberedande program: Foundation Program

Utöver våra kandidatexter har vi utformat ett förberedande program som heter ”Foundation Program” med syftet att hjälpa studenter att förbättra sin engelska nivå och / eller att stärka sina kunskaper inom vetenskaper (inklusive kemi, fysik och biologi). Studenter kan välja att börja sina studier med Foundation-programmet innan de fortsätter med en av våra kandidatexamen.

Vår moderna och unika campus i Luxemburg

LUNEX ligger i hjärtat av Europa, en idealisk geografisk plats, som ger tillgång till nya marknader över hela världen och erbjuder ett intressant expertnätverk. Detta inkluderar sportorganisationer, klubbar och federationer eller till och med träningscenter och terapeutiska metoder. När det gäller vår campus i Differdange (European Sports City 2018), ligger den några meter från en stadion och sportanläggningar. Dessutom har campus totalrenoverats och är nu utrustad med toppmodern teknik samt en modern och digital miljö som gör att studenterna kan genomföra alla fallstudier och praktiska övningar optimalt.

116173_Photo_LUNEX_2.png

På LUNEX har eleverna möjlighet att studera i en unik lärmiljö. Faktum är att campus har byggts istället för Differdanges gamla pool och poolstrukturen har omvandlats till ett auditorium. Dessutom har alla väderlöpningsbanor utformats på golvet för att styra studenterna till de olika klassrummen och avslappningsområden är också tillgängliga för studenter.

Varför studera vid LUNEX University?

 • Studieprogram anpassade till den globala arbetsmarknaden
 • Individuellt och personligt stöd för varje elev
 • Optimal kombination av teori och praktisk erfarenhet
 • Flexibla program som ska följa högpresterande sport och karriär
 • State-of-the-art utrustning
 • Internationell lärmiljö
 • Tvärvetenskaplig utbyte

Hur man ansöker om ett LUNEX-studieprogram

För att ansöka om ett av våra program måste du ha minst 12 års skolutbildning eller motsvarande tidigare utbildning. Om du uppfyller detta krav måste du bara fylla i vårt online ansökningsformulär och delta i en av våra ansökningsdagar (behörighetstest).

För din information finns det ingen ansökningsfrist, det är möjligt att söka hela året.

Mer information finns på vår hemsida.

Bli en del av det! Bli en del av LUNEX!

* För närvarande i ackreditering

Platser

Differdange

Address
50 Avenue du Parc des Sports
4671 Differdange, Luxemburg District, Luxemburg

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium