RIT Kosovo™

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

RIT Kosovo (AUK) är Kosovos enda privata, ideella högskolor som helt och hållet lär sig på engelska. Det är också den enda institutionen i Kosovo vars akademier är ackrediterade och erkända i hela världen tack vare partnerskapet med Rochester Institute of Technology ( RIT ) i New York.

Som utbildningsinstitut är vi engagerade i att utveckla Kosovos ekonomi genom utbildning. Vi håller oss högsta standarder och mäter oss mot de ledande universiteten i Sydösteuropa och världen. RIT Kosovo består av studenter från 17 olika länder runt om i världen. RIT Kosovo (AUK) levererar samma utmärkta standard för amerikansk högre utbildning som mottas av RIT studenter - samma grad, samma kursplan, samma tentor och betygsstandarder - undervisas av många av samma fakultetsmedlemmar. Vårt jobb är att lära våra studenter till de högsta internationella standarderna. Vi erbjuder inte några doktorander eller andra forskarutbildningar. Vi strävar efter att ge en utbildning som sätter våra studenter på samma konkurrenskraft som deras kamrater från de bästa universiteten i USA och Europa. Efter examen är våra studenter beredda att gå in i den professionella världen eller gå vidare till forskarutbildning. Vår framgångsnivå kan mätas av kvaliteten på studenter som examinerar. Att döma av deras stora framgång kan vi säga att RIT Kosovo (AUK) har lyckats med sitt uppdrag. RIT Kosovo™ (AUK) erbjuder en amerikansk-ackrediterad och internationellt erkänd kandidatexamen i tillämpad konst och vetenskap efter framgångsrikt slutförande av grundutbildningen. Denna examen utdelas av Rochester Institute of Technology, ett USA-baserat universitet med över 180 års erfarenhet som erbjuder grundutbildning och examenprogram i USA och runt om i världen. Strukturen för grundutbildningsprogrammet bygger på en "engels-endast" instruktionsmodell; varje elev hålls till samma höga akademiska normer som de som går i klasser i USA. Vid RIT Kosovo™ (AUK) är studenter vuxna, uppmuntras att ta ansvar för sin egen framgång och att utveckla en känsla av sig själv som individer. Studenter börjar sin akademiska karriär genom att följa ett rigoröst fyraårigt utbildningsprogram för att exponera dem för en bredare världsutsikt, känsla av nyfikenhet och innovation. Under de två första åren ges studenterna en rad kurser som också hjälper dem att utveckla en solid bas i:

 • Behavioral
 • kommunikationer
 • Datorkompetens
 • Kritiska och abstrakta tänkande färdigheter
 • Globala problem
 • Liberal Arts
 • Litteratur
 • Matematik
 • Problemlösning och forskningsfärdigheter
 • Talat och skriftligt engelska

När eleverna registrerar sig till sitt Junior (3: e) år på RIT Kosovo™ (AUK) kan de skapa en individualiserad studiestudie som uppfyller sina akademiska och professionella mål. Vid denna tidpunkt väljer varje student en kombination av 2 områden av professionell koncentration och en mindreårig. De tillgängliga koncentrationer och minderåriga har utformats så att studenterna kan utveckla den tvärvetenskapliga kunskapen, erfarenheten och kompetensen som krävs för att starta en karriär inom den privata sektorn, den offentliga sektorn eller medie- och kommunikationssfären. Dessutom är alla RIT Kosovo™ (AUK) som vill göra det välutrustade för att genomföra avancerade forskarutbildning inom en rad olika discipliner. De akademiska koncentrationer som erbjuds vid RIT Kosovo™ (AUK) är följande:

koncentrationer

 • Ekonomi
 • Förvaltning
 • Allmän policy
 • Multimedia
 • minderåriga

Economics International Relations Public Policy Partnership med RIT Rochester Institute of Technology ( RIT ), ett av de största privata universitet i USA, administrerar RIT / AUKs läroplan. Grundades 1829 och ligger i Rochester, New York, är RIT hem för över 18 000 studenter. RIT / AUK-studenter har alla attribut som eleverna på RIT har. Efter avslutad examenskrav får RIT / AUK-studenterna ett världsomspännande erkänt amerikanskt diplom utfärdat av RIT . De anses vara en del av samma studentkår, som ligger i olika områden. Framför allt får RIT / AUK-studenterna möjlighet att besöka någon av RIT campuserna för en termin och få krediterna räknade mot deras examen.

Förpliktigad fakultet

Medan 50% av RIT / AUK-fakulteten kommer direkt från RIT rekryteras de återstående 50% från europeiska och regionala länder. RIT rekryteringskontoret säkerställer att alla RIT / AUK-fakulteter uppfyller samma höga krav som de som krävs vid RIT . Instruktörer väljs utifrån deras akademiska kunskaper och deras praktiska erfarenhet. På detta sätt tillhandahåller RIT / AUK en karriärinriktad utbildning som är utformad för att stödja Kosovos behov.

Platser

Prishtina

The American University in Kosovo

Address
Dr. Shpëtim Robaj,21
10000 Prishtina, Kosovo
Telefon
+381 38 608608

Rochester

Address
1 Lomb Memorial Dr
Rochester, NY

14623 Rochester, New York, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium