International Business College Mitrovica (IBCM)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

om IBCM

Välkommen till International Business College Mitrovica!

IBCM studenter

Välkommen till IBCM, en unik högskola som stoltserar nya sätt att tänka, lärande, och tillämpa kunskap. Baserat på våra två vackra, moderna campus i norra och södra Mitrovica, vi är specialiserade på att förbereda våra studenter för arbetslivet.

Historia, givare och partners

International Business College Mitrovica (IBCM) grundades i mars 2010 som ett internationellt registrerat icke-vinstdrivande stiftelse som drivs under överinseende av den holländska icke-statlig organisation SPARK.

IBCM

Det konstaterades med donationer från:

  • Svenska för internationellt utvecklingssamarbete (Sida)
  • Danska utrikesministeriet
  • Nederländska ministeriet för utvecklingssamarbete
  • Brittiska ambassaden Pristina
  • Schweiz
  • Europeiska unionens kontor i Kosovo
  • Germany Embassy Pristina

IBCM utvecklat utbildningar tre högkvalitativa tillsammans med lärosäten i Danmark: Lillebaelt Academy of Professional högre utbildning, Tietgen Business College och University College Lillebaelt. Efter flera år av intensiv kunskaper och färdigheter utbyte, där utbildningarna anpassades till de lokala förhållandena och personal och lärare fått intensiv träning, var läroplanen utvecklingsstadiet av partnerskapet avslutades i 2014. Programmen har nu helt överlämnats till IBCM.

Samarbetet med de danska institutioner arbetar nu på en underhållsnivå, med viktiga danska lärare fortsätter att genomföra sin kvalitet tillsyn av IBCM bedömning och undersökningar process. Genom att upprätthålla detta avtal IBCM elever får dubbla examina, vilket innebär att de får ett diplom från både IBCM och från den relevanta partner college i Danmark efter avslutad deras utbildningsprogram.

IBCM har ackrediterats av tyska ackrediteringsorgan EVALAG sedan 2013.

IBCM

NÄRMA SIG

På IBCM vår strategi är elevcentrerad. Vårt mål är att bygga eleverna i personal med kompetens att göra en skillnad i sin arbetsplats och samhällen. Detta är en högskola där fokus ligger på utbildningens kvalitet, dess tillämpning för att öva, och integrationen av internationell bästa praxis inom alla områden.

Vårt motto, från teori till praktik, infuseras i utformningen och läroplaner för alla våra utbildningsprogram. Med hjälp av professionell yrkes bästa praxis som införts genom våra danska partners, våra utbildningar lokalt anpassade och använda en pedagogisk modell som garanterar maximal inlärning.

IBCM

IBCM Vision

Mitrovica blir ett ekonomiskt vibrerande nav i västra Balkan som visar socio etnisk integration av de olika grupperna och samhällen i regionen. Högkvalitativ utbildning kommer att bidra till detta genom att tillhandahålla avgörande kompetensutveckling samt exponering till det internationella samfundet, och genom att överbrygga de etniska grupperna i Mitrovica.

Tom

IBCM Mission & Uppdrag

IBCM kommer att bli en självgående högre yrkesutbildning institution som ger hög kvalitet internationell utbildning till ett överkomligt pris. Genom att tillhandahålla utmärkt utbildning, kommer det att ge ungdomar och vuxna i Mitrovica-regionen med ekonomiska möjligheter och stödja den ekonomiska utvecklingen i regionen. Genom att tillämpa IBCM mottot "Från teori till praktik" IBCM studenter är utrustade med en up-to-date uppsättning färdigheter som gör det möjligt för dem att utveckla yrkeskarriärer.

IBCM

Platser

Mitrovica

Address
North Campus:
Str. Cara Dusana nn, 38220 Mitrovica

South Campus:
Str. Bislim Bajgora nn, 40.000 Mitrovica

Mitrovica, Kosovo