Läs den officiella beskrivningen

Det katolska universitetet i Kongo är en katolsk privat universitet känt för sin goda kvalitet, dess dynamik, dess exceptionella kvaliteten på utbildningen som erbjuds till sina studenter och relevansen av sin läroplan. Skapad 1987 av biskopskonferensen Zaire, under namnet ändras från fakulteten katolsk teologi Kinshasa till katolska fakulteterna Kinshasa (FCK). Institutionen därmed räknas två fakulteter: Teologiska fakulteten och filosofi. I juli 1989 den ständiga kommittén för biskopar bestämde sig för att skapa ett tredje alternativ, som för vetenskap och teknik utveckling, känd sedan 2000-2001 läsåret fakulteten för ekonomi och utveckling. Det beslutade också under samma session i juli 1989 för att organisera inom Teologiska fakulteten, en Canon juridiska avdelningen. I juni 1991 den ständiga kommittén för biskopar bestämde sig för att skapa en fjärde alternativ: Stats Communications, vars officiella invigningen ägde rum i oktober 1993.

Vid utgången av juni 2007 den ständiga kommittén för biskopar beslöt styrelsen att skapa en sjätte fakultet: juridiska fakulteten och statsvetenskap, som öppnade i oktober 2009. Efter fem års existens, kommer det att exploderade i två i oktober 2013, För det första, juridiska fakulteten och för det andra att i statsvetenskap.

Med tanke på den resning av katolska fakulteterna Kinshasa, plenum i juli 2009 och var officiellt proklamerade det katolska universitetet i Kongo (UCC), vars stadgar redan godkändes 2003 och arbetsordningen 2008.

Det katolska universitetet i Kongo i dag erbjuder en diversifierad program av lärare och examen från den 1: a, 2: a och 3: e cykeln, som kännetecknas av tvärvetenskap, värdering av allmän kultur och kristna värderingar.

Det katolska universitetet i Kongo (UCC) har två campus, ett beläget i hjärtat av staden Kinshasa i Limete, den andra i den västra delen av staden, i staden Mont Ngafula. De två campus som innefattar antingen campus Limete och Mont Ngafula, passar in i stadsstrukturen av staden av Kinshasa.

Campus Mont Ngafula är under uppbyggnad, som ligger i den västra delen av staden Kinshasa, i kommunen Mont Ngafula nära församlings St Rita, mittemot City grön stadsdel. Det består av tre fakulteter som Teologiska som innehar ordförande för Catholic University of Congo, filosofi, och att social- Communications. Dess byggnad är byggt på tre nivåer, i form av ett kors av Jesus att varje vinge är en uppsättning målgrupper. Campus Limete, som består av fyra fakulteter, ligger på Avenue of the University # 2 i centrala Kinshasa i kommunen Limete, nära socken Saint Raphael, strax utanför Pastoral Center Lindonge. Fakulteterna organiserade Limete site är: Canon juridik, ekonomi och utveckling, Law and Political Science. Det är där den här webbplatsen är baserad administration vid universitetet i det också bland annat den stora bibliotek, forskningscentrum, apotek och många restauranger och terrasser besöks av studenter.

Det katolska universitetet i Kongo är direkt tillgängliga med hjälp av rullande transporter. Ett brett fält tillåter Parker fordon som kommer följa med elever och de lärare är nästan alla byggnader. UCC är stadsuniversitets par excellence och kvalitetssäkring.

Officiellt erkännande av den institution som den kongolesiska staten

Det katolska universitetet i Kongo är erkänd av dekret nr 06/0106 av den 12 juni 2006 om godkännande NÅGRA privata institutioner för högre utbildning och universitet undertecknas av ordföranden för Demokratiska republiken Kongo Joseph Kabila i Kinshasa 12 juni 2006 .

Mont Ngafula: En modern campus

Studenter från det katolska universitetet i Kongo uppskattar deras moderna campus, byggt på en kulle i staden Mont Ngafula, som omfattar en byggnad som uppfyller internationella normer, med publiken, administrativa kontor, bibliotek, datorrum och kafeterior . Andra insatser pågår.

En enastående coaching

Ryktet om det prestigefyllda katolska universitetet i Kongo bygger på engagemang, tillgänglighet och användbarhet av sina lärare (lärare och assistenter) samt dess många anpassade inrama alternativ. En UCC hittar du lärare som kommer att uppmuntra dig och driva dig till vetenskaplig forskning, att avge era åsikter och som kommer att stödja dig i stunder av tvivel eller svårigheter.

Viktig forskning

Under de senaste åren har UCC satt sina spår som en av de främsta forskningsuniversiteten i Demokratiska republiken Kongo. Forskningen sker i den vetenskapliga, ekonomiska, sociala, kulturella, miljömässiga eller förbättra livskvaliteten. Inklusive organisera tvärvetenskapliga symposiet, föreläsningar för varje fakultet, vetenskapliga workshops, etc.

Kostnaden för den totala forskningsfinansieringen vid UCC ibland når ......... ..L'UCC ger en viktig och nödvändig plats ser i kategorin katolska universitet allmänt ändamål.

Programmen undervisas på:
  • Franska

Skolan erbjuder också:

BA

L’Université Catholique Du Congo

fakulteten statsvetenskap Byggd av den nationella biskopskonferensen Kongo i juli 2009, syftar till att främja en fördjupad undervisning och noggrann forskning i statsvet ... [+]

Byggd av den nationella biskopskonferensen Kongo i juli 2009, Faculty of statsvetenskap har för avsikt att främja en fördjupad undervisning och noggrann forskning i statsvetenskap. Det har också för avsikt att bidra till advent och utvecklingspolitik som bygger på erfarenheter från folk.

Fakulteten för statsvetenskap kallas så för att träna statsvetare att uppmuntra och stödja önskemål människor mot inrättandet av god politisk styrning. Eleverna utbildas i dessa vetenskaper måste harmonisera akademiska och yrkesmässiga mognad med bildandet av moraliska och religiösa principer och introduktion till sociallära i kyrkan. Läroplanen och inkludera en lämplig etisk bildning och ge dem möjlighet att ta kurser i den katolska läran.... [-]

Demokratiska republiken Kongo Kinshasa
Februari 2020
Franska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

L’Université Catholique Du Congo

Baseline studier kommer att ta fem år, eller 3 års licens och 2 års Mästaren. Utbildningsprogrammet kan fyllas av en av aggregering av gymnasieutbildning högre nivå som b ... [+]

Den filosofiska fakulteten har det huvudsakliga målet att bidra till utbildning av yrkes filosofer och har som ett stort intresse och reflektion centra, mannen i allmänhet och den afrikanska religiösa fenomen i synnerhet. Den filosofiska utbildningen syftar till att ge studenterna bredd och kritiska anda kraft vid en filosofisk och vetenskaplig förståelse av samhället, tanke, visdom och afrikanska andlighet.

Fakulteten och har för avsikt att hjälpa sina elever att inleda en dialog med teologer och andra forskare. Mottagarna av sådan utbildning är till gagn för kyrkan och nationen i olika sektorer av utbildning och alla andra nationella utvecklingsuppgifter att den avsedda utbildnings.... [-]

Demokratiska republiken Kongo Kinshasa
Februari 2020
Franska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
L’Université Catholique Du Congo

Grundläggande utbildning omfattar två cykler: 3 års examen och 2 grund år. Teologin utbildningsprogrammet kan slutföras genom en av sammanläggning av gymnasieutbildning h ... [+]

År 1996, den ständiga kommittén för biskoparna i Kongo godkänt en ny organisation av studier vid teologiska fakulteten, som trädde i kraft i oktober samma år. Reformen tog sin avgång från översynen av teologi Institutionen för programmet och humaniora vars dubbla ursprungliga syftet var i den teologiska bildandet av religiösa och låg studenter som inte är avsedda till prästerskapet, och inkulturation evangeliet genom integration, i teologisk utbildning, humaniora uppmärksam på miljön och kulturella traditioner.

Utan att överge dessa två frågor, den ständiga kommittén för Bishops bekräftar att kyrkan behöver lekmän utbildats i teologi, och betonade att bildandet av dessa måste vara densamma som för prästerna (utom, naturligtvis, frågor som rör den prästerliga departementet). Det blir ingen särskilt program för låg eller präster. För alla, kommer det att vara densamma på alla nivåer: Diplom, examen, ett diplom (DEA), PhD.... [-]

Demokratiska republiken Kongo Kinshasa
Februari 2020
Franska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
L’Université Catholique Du Congo

Baseline studier är spridda över fem år, 3 år av examen och 2 grund år. Utbildningsprogrammet kan fyllas av en av aggregering av gymnasieutbildning av högre nivå (organis ... [+]

Fakulteten för ekonomi och utveckling fick Cenco uppdrag att utbilda chefer som kan främja i en kristen anda utvecklingsåtgärder i landet och det vetenskapliga studiet av sociala problem och för att göra de föreslagna lösningar baserade på drifts den sociala undervisningen av kyrkan och de grundläggande alternativen i den nationella biskopskonferensen Kongo i frågan.

Baseline studier är spridda över fem år, 3 år av examen och 2 grund år. Utbildningsprogrammet kan fyllas av en av aggregering av gymnasieutbildning av högre nivå (organiseras av Institutionen för aggregering av gymnasieutbildning högre nivå), som tillåter licenstagaren att undervisa i gymnasieskolan.... [-]

Demokratiska republiken Kongo Kinshasa
Februari 2020
Franska
Heltid
5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
L’Université Catholique Du Congo

Canon Law utbildningsprogrammet kan slutföras genom en av sammanläggning av gymnasieutbildning högre grad som ger licenstagaren att undervisa i gymnasieskolor. ... [+]

Skapad av National biskopskonferensen Kongo och canonically uppfördes av Kongregationen för katolsk utbildning, avser fakulteten Canon Law att främja fördjupad undervisning och forskning i en rigorös kanonisk vetenskap i harmoni med den romerska rätten, den moderna civilrätt afrikanska seder.

Det utgör således experter i kanonisk rätt i en anda av service och total trohet mot läroämbetet. Dessa experter kommer att gälla utöver inkulturation av de kanoniska lagar i Afrika "utan att bryta mot Guds lag och den stora disciplin i kyrkan."

I detta perspektiv bidrar fakulteten Canon Law att lösa, i början, det akuta behovet av den afrikanska Church: - att ge fakulteter, olika kyrkliga överordnade institut och seminarier Institutionen för kvalificerad under canonlag; - att ställas till förfogande för de kyrkliga domstolarna, en kompetent rättsväsende; - att ge biskoparna och Major ordnade Institutes of vigt liv och samhällen i apostoliskt liv, specialister för att hjälpa dem i deras respektive regeringar.... [-]

Demokratiska republiken Kongo Kinshasa
Februari 2020
Franska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
L’Université Catholique Du Congo

Fakulteten social kommunikation syftar till att utveckla både kommunikatörer, vetenskapligt kompetenta och välutbildade män, som är villiga att engagera och integrera eva ... [+]

Fakulteten social kommunikation syftar till att utveckla både kommunikatörer, vetenskapligt kompetenta och välutbildade män, som är villiga att engagera och integrera evangeliets budskap till den nya kulturen skapas genom modern kommunikation (...) med nya språk, nya tekniker och nya beteenden (jfr John Paul II, Redemptoris missio, 37), för att identifiera vilka fördelar och vilka faror kan presentera denna kultur identitet och afrikanska värderingar.

För att uppnå sina mål, erbjuder fakulteten studenter som deltar i undervisning, klassrumsutbildning, praktiskt och människa, genom sina rika läror, laboratorier och professionella studior, många workshops, seminarier och konferenser; utbildning som syftar till att uppnå sina studenter följande uppgifter:... [-]

Demokratiska republiken Kongo Kinshasa
Februari 2020
Franska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska