The Chinese University of Hong Kong - Shenzhen

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Utbildning är inte bara överföring av kunskap och färdigheter.

Som ett ungt och livfullt universitet är CUHK Shenzhen engagerat i att vårda en ny generation ledare. Genom spetskompetens inom undervisning, forskning och kunskapsöverföring hoppas vi kunna bidra globalt genom att vårda framtida generationer som är internationella i synpunkter, lärda inom sina discipliner, upprättstående karaktär och engagerade i att betjäna samhällets behov. Vi välkomnar högpresterande studenter från hela världen för att ta en resa som innebär både betydande utmaningar, men också möjligheter som inte finns någon annanstans i världen.

133771_TeachingBuildingsLongxiangBlvd2.jpg

© The Chinese University of Hong Kong - Shenzhen

Varför CUHK Shenzhen?

Trots vår ungdom har vi etablerat en solid grund och visat vad vi kan uppnå i framtiden. Våra elitstandarder och internationella perspektiv säkerställer att kandidater är mycket efterfrågade hos arbetsgivare och bryter in forskarutbildningar vid högst rankade universitet världen över. Vår lärare är förstklassiga akademiker som rekryteras globalt, inklusive Nobelpristagare. De utvecklar studieregler som står i framkant för mänsklig kunskap. Alla kurser, kurser och material levereras på engelska. Det kollegiala systemet och allmänna utbildningskurser bidrar till utvecklingen av allomfattande utveckling av studenter, medan vår plats i en av Kinas snabbast utvecklande och dynamiska städer erbjuder möjligheter som inte finns någon annanstans i världen.

Forskning

Det kinesiska universitetet i Hong Kong, Shenzhen, är på väg att bli en av världens ledande forskningsinstitutioner. Under dina studier kan du få möjlighet att tillämpa dina kunskaper i en av våra forskningsanläggningar i världsklass: robot och avancerad tillverkning, big data och statistik, dator- och informationsteknik, finans och ekonomi, logistik och leveranskedja, biomedicinsk och bioinformatik, materialvetenskap och ny energivetenskap och teknik. Dessa institut leds av Nobelpristagare, Turingprisvinnare och andra kända akademiker som också undervisar vid universitetet.

Livsstilen

CUHK Shenzhen ligger på pittoreska grunder. Vackert anlagd, omgiven av böljande, trädäckta kullar och prickade med sjöar, den är utformad för att stödja dina akademiska ansträngningar, samtidigt som det ger enastående fritidsanläggningar för vila, avkoppling och fritidsbana. Oavsett om du vill delta i det ständiga programmet för evenemang eller tid med utvalda vänner, finns det mer än tillräckligt för att hålla dig underhållen på campus

Shenzhen

Shenzhen är rankad som nummer två på Lonely Planet: s "topp 10 städer att besöka under 2019" och är en modern kosmopolitisk metropol vid kusten med en blomstrande affärsmiljö. Det har blivit ett stort finansiellt centrum i södra Kina och är huvudkontor för många högteknologiska företag som Huawei, ZTC, Tencent och TCL. Stadens karaktär matchar universitetet, eftersom en aktiv underhållningsliv för köpcentra, restauranger, biografer, kaféer, pubar och klubbar matchas av en full uppskattning av naturen. Det är en av de grönaste städerna i Kina och omges av ett fantastiskt utbud av stränder och kustlinjer. Tillgång är enkel med sin egen internationella flygplats utöver andra stora internationella flygplatser i Guangzhou och Hong Kong, som båda är anslutna med höghastighetståg.

Ansöker om CUHK Shenzhen

Hur man ansöker

Ansökningsprocessen innehåller upp till fyra steg:

  1. Ansökan - slutför en online-applikation på http://admissions.cuhk.edu.cn/sv. Du måste inkludera en kopia av fotosidan för ditt pass, akademiska avskrifter, bevis på engelska, två rekommendationsbrev och ett personligt uttalande. Sista dag för ansökningar är 15 juni 2020.
  2. Intervjun - sökande som anses vara lämpliga för ett stipendium kommer att bjudas in till en onlineintervju. Akademisk personal kommer att kritiskt analysera dina akademiska referenser och bestämma din lämplighet att studera vid vårt universitet.
  3. Erbjudandet - om du uppfyller våra krav får du antingen ett villkorat eller ovillkorligt erbjudande. Om du ansöker innan dina slutresultat är tillgängliga får du ett villkorat erbjudande. Det betyder att vi erbjuder dig en position och kanske ett stipendium, men erbjudandet är beroende av att du uppfyller specifika villkor (t.ex. minsta poäng i ett test). När du kan visa att du har uppnått villkoren för erbjudandet och stipendiet får du ett ovillkorligt erbjudande.

Ingångskrav

Vem kan ansöka?

Sökande måste ha haft ett pass från ett annat land eller en annan region än Kina, Hong Kong, Macao eller Taiwan i minst fyra år. Framgångsrika sökande kommer att visa de akademiska prestationer och språkliga förmågor som krävs för att studera vid CUHK Shenzhen. (denna sista mening verkar onödig med andra tillagda detaljer)

Vilka kvalifikationer krävs?

Sökande till CUHK Shenzhen måste en erkänd, standardiserad internationell bedömning accepterad för antagning till universitetet.

Vad är minimikravet?

Det kinesiska universitetet i Hong Kong, Shenzhen, söker högkvalitativa studenter. Våra minimikrav för inresa, baserat på de erkända kvalifikationerna som anges ovan, är:

  • en total poäng i topp 15%,
  • kärnämnen (matematik, engelska och ämnen som är direkt relaterade till ditt huvudämne) också inom topp 15%.
  • Engelska kunskaper: motsvarar IELTS 6.0 (se http://admissions.cuhk.edu.cn/en för en komplett lista).

stipendier

CUHK Shenzhen erbjuder flera generösa stipendier för att stödja internationella studenter som vill studera här.

  1. Anmälningsstipendier: alla ansökande studenter beaktas automatiskt för ett stipendium som täcker studietiden. Dessa stipendier går så högt som full undervisning, fullt boende och ett levande stipendium för elitestudenter.
  2. Akademiska prestationsstipendier: Studenter med enastående akademiska prestationer beaktas varje år för ytterligare stipendipriser från 20 000-80 000 RMB / år.
  3. Regeringsstipendier: både de lokala och provinsiella regeringarna har erbjudit stipendier för att locka framstående internationella studenter. Dessa stipendier sträcker sig från 10.000-40.000 RMB / år.

Adress

Det kinesiska universitetet i Hong Kong, Shenzhen
2001 Longxiang Blvd, Longgang District
Shenzhen, Guangdong, PR Kina
Postnummer: 518172

E-post: intladmissions@cuhk.edu.cn
Webbplats: http://www.cuhk.edu.cn/sv
Telefon: + 86-755-8427-3284

Platser

Shenzhen

Address
The Chinese University of Hong Kong, Shenzhen
2001 Longxiang Blvd, Longgang District

518172 Shenzhen, Guangdong, Kina

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium