Sun Yat-Sen University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Sun Yat-sen universitetet, Ursprungligen känd som Guangdong University, Grundades 1924 av dr Sun Yat-sen (även kallad Sun Zhongshan), en stor demokratisk revolutionär ledare av 20-talet. Universitetet ligger i Provinsen Guangdong, Ett område som gränsar Hong Kong och Macao, som ligger i framkant av Kinas reformer och öppnande. Att vara en av de ledande universiteten i Folkrepubliken Kina, Sun Yat-sen universitetet är en omfattande tvärvetenskapligt universitet, däribland humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap, tekniska vetenskaper, medicinska vetenskaper, farmakologi och förvaltningsvetenskaper.

Det har ungefär 82.384 studenter som studerar på fyra campus i och Zhuhai. Dra nytta av dess läge nära Hongkong och Macao och regionala fördelen att öppna och ekonomisk utveckling, har universitetet blivit en viktig bas för träning på hög nivå talanger, vetenskaplig forskning, som tillhandahåller tjänster till samhället och ärva kulturella traditioner.

Universitetet har också framgångsrikt byggt internationellt samarbete och utbyte relationer med många av de bästa universiteten i världen. Enligt Times Higher Education World University Ranking för 2010-2011, Sun Yat-sen universitetet rankades i topp 200 i världen. För närvarande, Sun Yat-sen universitetet täcker en total yta på 5.972 kvadratkilometer och har 4 campus: Guangzhou södra Campus, Guangzhou North Campus, Guangzhou East Campus, Och Zhuhai Campus.

Platser

Guangzhou

Address
Guangzhou South Campus,
No. 135, Xingang Xi Road

510275 Guangzhou, Guangdong, Kina

Guangzhou

Address
Guangzhou North Campus,
No. 74, Zhongshan Er Road

510085 Guangzhou, Guangdong, Kina

Zhuhai

Address
Zhuhai Campus,
Tang Jia Wan

519082 Zhuhai, Guangdong, Kina

Guangzhou

Address
Guangzhou East Campus,
Xiaoguwei Island, Panyu District

510006 Guangzhou, Guangdong, Kina

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium