The Chinese University of Hong Kong, Shenzhen

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Den kinesiska University of Hong Kong, Shenzhen ( "University") är etablerad i enlighet med reglerna i den Folkrepubliken Kina på kinesiska och utländska samarbete i Running skolor efter godkännande av undervisningsministeriet. Det ärver den pedagogiska filosofi och akademiska system Den kinesiska University of Hong Kong. Avsikten är att utvecklas till ett världsledande forskningsuniversitet med starka kinesiska kulturella inflytande. Det har åtagit sig att vårda high end talang med globalt perspektiv, kinesisk tradition och socialt ansvar.

För närvarande är den UNIVERSITET har program vetenskap, teknik, ekonomisk förvaltning, Och humaniora och samhällsvetenskap. Dess långsiktiga målet är att rekrytera 11.000 inhemska och internationella studenter, varav 7500 kommer att vara studenter och 3500 Masters eller doktorander. De UNIVERSITET ligger på 2001, Longxiang Boulevard, Longgang, söder om den DAYUN Park och norr om Longxiang Boulevard, upptar cirka en miljon kvadratmeter.

VD ansvarar för förvaltningen av UNIVERSITET under ledning av styrelsen, ett system som är i linje med internationell praxis. Detta är ett positivt steg mot ett modernt universitet med kinesiska egenskaper. De UNIVERSITET anställer första klass lärare från hela världen och de lärare som har använts är mestadels kända professorer och forskare från universitet i världsklass, däribland flera Nobelpristagare och akademiker.

Den UNIVERSITET är utrustad med en internationell inlärningsmiljö, en tvåspråkig undervisning pedagogik, ett kollegialt system allmänna kurser, tvärvetenskapliga program och en elevcentrerad pedagogisk filosofi.

Den UNIVERSITET betonar vikten av akademiska länkar och globalt perspektiv. För närvarande har vi slutit avtal med ett antal prestigefyllda universitet att gemensamt vårda grund- och forskarstudenter.

Som svar på uppmaningen från nationen och Pearl River Delta regionen för nya och strategiska industrier, UNIVERSITET planerar att bilda en världsledande expert team och att skapa en plattform för internationell teknisk innovation inom robotik och intelligent tillverkning, big data, ny energi, och finans och logistik.

Tills nu, mer än 2.000 studenter och doktorander studerar vid den kinesiska University of Hong Kong, Shenzhen. Grundutbildningen omfattar finans, professionell redovisning, Globala Business Studies, Marknadsföring och kommunikation, economics, Statistik, Matematik och tillämpad matematik, Datateknik, Electronic Information Engineering, New Energy Science and Engineer, Och översättning. Forskarutbildningen omfattar Finansieringslösningar, finans, Översättning och Tolkning Studier, Och simultantolkning. Vi har öppnat en forskarutbildning Data- och systemteknik.

Mission & Vision

Att främja skapandet, bevarande, tillämpning och spridning av kunskap genom strävan efter kvalitet i undervisning, forskning och offentlig service i en rad olika discipliner och därmed tillgodoser behoven och öka välbefinnandet hos medborgarna i Pearl River Delta, Kina som helhet, och det bredare världssamfundet.

Erkännas regionalt, nationellt och internationellt som en förstklassig forskningsuniversitet vars tvåspråkig och globala dimensioner av undervisning och lärande, vetenskaplig produktion och bidrag till samhället konsekvent uppfyller kvalitetskrav.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Kandidatexamen i ekonomi

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Kina Shenzhen

Denna kandidat i ekonomi programmet utrustar eleverna med analytisk förmåga, praktiska erfarenheter och global vision för att möta utmaningarna i bank- och finansbranschen. Eleverna kommer att få en djup förståelse av de komplexa sambanden bland världens ekonomi i fråga om flödet av varor, tjänster, och fonder, funktioner och drift bland dem i en globaliserad kontext. [+]

Denna kandidat i ekonomi programmet utrustar eleverna med analytisk förmåga, praktiska erfarenheter och global vision för att möta utmaningarna i bank- och finansbranschen. Eleverna kommer att få en djup förståelse av de komplexa sambanden bland världens ekonomi i fråga om flödet av varor, tjänster, och fonder, funktioner och drift bland dem i en globaliserad kontext.

Detta program kan mycket väl vara den första i sitt slag på fastlandet, och erbjuder fasta tvärvetenskaplig utbildning inom ekonomi och finans inom ramen för den globala ekonomin. A är viktiga globala finansiella centra, kommer den fortsatta utvecklingen av Shenzhen och Hong Kong säkerställa detta program lockar studenter från Hong Kong, Kina och resten av världen. ... [-]


Ungkarl i datateknik

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Kina Shenzhen

Kandidat i Datateknik ungkarlar är ett program som spänner över tvärvetenskapliga områden med stora praktiska tillämpningar. Kina har gjort anmärkningsvärda framsteg under det senaste årtiondet, och informations- och kommunikationsteknik har varit den främsta drivkraften för den ekonomiska utvecklingen. [+]

Kandidat i Datateknik ungkarlar är ett program som spänner över tvärvetenskapliga områden med stora praktiska tillämpningar. Kina har gjort anmärkningsvärda framsteg under det senaste årtiondet, och informations- och kommunikationsteknik har varit den främsta drivkraften för den ekonomiska utvecklingen.

Målet är att odla elevernas innovation och praktisk förmåga, engagera dem i den blomstrande IT-branschen i Pearl River Delta, och uppmuntra dem att delta i teknologiöverföring till kommersiella företag. Världsklass forskare kommer att uppmanas att hålla föredrag och seminarier. Eleverna kan också delta i industri praktik och utländska börser.

Akademiker förväntas att bedriva en högre examen i ledande universitet / institut eller söka arbete inom IT, myndigheter finans, industri, tillverkning, eller statliga. CUHK strävar efter att bli en världsledande undervisning och forskningsinstitut, och har åtagit sig att utföra banbrytande forskning inom datateknik. Fakulteten för detta program har globalt rekryterats och läroplanen är utformad för att uppfylla industristandarder.... [-]


Ungkarl i elektronisk och informationsteknik

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Kina Shenzhen

Programmet betonar inte bara om att bygga en solid grund av professionella kunskaper och färdigheter, men också på att utöka sin globala vision. Med utnyttjande av Shenzhen position som en ledande knutpunkt för kommunikationer och IT i Kina, kan vi stärka elevernas förmåga att förstå trender i branschen, förse dem med stora möjligheter att få erfarenhet av branschen, och vässa sitt sinne för innovation och genomförande. [+]

Programmet betonar inte bara om att bygga en solid grund av professionella kunskaper och färdigheter, men också på att utöka sin globala vision. Med utnyttjande av Shenzhen position som en ledande knutpunkt för kommunikationer och IT i Kina, kan vi stärka elevernas förmåga att förstå trender i branschen, förse dem med stora möjligheter att få erfarenhet av branschen, och vässa sitt sinne för innovation och genomförande. De rigorösa utbildning gör det möjligt för dem att stå ut i vidare studier i världsledande universitet / institut, och kommer också att göra dem utmärka sig i yrken såsom elektronik, IT, finans, tillverkning och myndigheter.

CUHK strävar efter att bli en världsledande undervisning och forskningsinstitut, och har åtagit sig att utföra banbrytande forskning och kunskapsöverföring inom informationsteknik, big data, ny energi, internationell finansiering och logistik. Den höga kaliber fakulteten för informations tekniska avdelningen har globalt rekryterats och läroplanen är utformad för att uppfylla industristandarder.... [-]


Ungkarl i globala affärsstudier

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Kina Shenzhen

Overseas prestigefyllda handelshögskolor, tillsammans med CUHK Shenzhen Campus, kommer att bilda ett tredelat samarbete för att erbjuda studenterna en unik och enastående global lärande. Hela kohort av studenter kommer att tillbringa en termin i Asien, Nordamerika och Europa respektive. [+]

Overseas prestigefyllda handelshögskolor, tillsammans med CUHK Shenzhen Campus, kommer att bilda ett tredelat samarbete för att erbjuda studenterna en unik och enastående global lärande. Hela kohort av studenter kommer att tillbringa en termin i Asien, Nordamerika och Europa respektive. Genom att leva och studera tillsammans, ska eleverna lära sig affärsmetoder i ett kors kontinental sätt och bygga internationella nätverk bland elit kamrater. Sina exponeringar kommer att ytterligare breddas genom att få insikter från framgångsrika företagsledare.

Detta program ger två strömmar:

Global Business Management Global Supply Chain och Logistik

Genom denna unika arrangemang kommer eleverna lära sig affärsmetoder genom en kors kontinentala strategi och bygga ett internationellt nätverk bland elit kamrater. Denna stiftelse förbereder studenterna för en kulturellt diversifierad karriär i framtiden. Deras exponering kommer att ytterligare breddas genom att få insikter från framgångsrika företagsledare. ... [-]


Ungkarl i ny energi vetenskap och teknik

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Kina Shenzhen

Programmet syftar till att utbilda studenter med tvärvetenskaplig kunskap och specialkunskaper. Ämnen som ska studeras: Solar energiomvandling, produktion och lagring av väte och bränsleceller, Energilagring (batteri, superkondensator), ny energi elproduktion (värmeenergi), Smart grid, och energi och energisparande. [+]

Programmet syftar till att utbilda studenter med tvärvetenskaplig kunskap och specialkunskaper. Ämnen som ska studeras: Solar energiomvandling, produktion och lagring av väte och bränsleceller, Energilagring (batteri, superkondensator), ny energi elproduktion (värmeenergi), Smart grid, och energi och energisparande.

Studenterna kommer att få hårda träning inte bara i traditionella discipliner (såsom kemi, fysik, och materialvetenskap, etc.), men också i tillväxtområden (inklusive Photo, Elektro och Bio molekyl Engineering). Eleverna får delta i utländska börser program för att expandera sin globala vision och odla sig vara driven och självständiga elever. Skolan kommer att samarbeta med nya energiföretag i Pearl River Delta, som kan tillåta elever att lära sig branschtrender och att ansluta industriella praktikplatser.... [-]


Ungkarl i professionella revisorer

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Kina Shenzhen

Bachelor i professionella revisorer Programmet är utformat för att ge studenterna en fast grund i redovisning. Förutom teknisk redovisning och affärskunskap, fokuserar programmet på utbildnings ledaregenskaper, analytisk och problemlösningsförmåga, social och kommunikativ kompetens. [+]

Programmet är utformat för att ge studenterna en fast grund i redovisning. Förutom teknisk redovisning och affärskunskap, fokuserar programmet på utbildnings ledaregenskaper, analytisk och problemlösningsförmåga, social och kommunikativ kompetens.

Professionalism, etik och informationsteknik är integrerat i hela läroplanen. Läroplanen är utformad för att söka maximal undantag eller fullständigt erkännande från internationella professionella redovisning organ, såsom Hong Kong Institute of auktoriserade revisorer (HKICPA), Association of kart Certified Accountants (ACCA) och kinesiska Institute of auktoriserade revisorer (CICPA).

Den professionella bokföring Programmet syftar till att främja elevernas förståelse av ekonomi och förvaltning och att utveckla innovativa och globala ledare som strävar efter att åstadkomma förbättringar av näringsliv och samhälle. Kandidat i bokföring programmet redovisas nationellt och internationellt som en världsklass förvaltning och ekonomi programmet. ... [-]