Alupe University College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om Alupe University College

Alupe University College (AUC), som är en konstituerande College of Moi University, är en av de nyaste högskolorna i landet. Den grundades genom Alupes Legal Notice Gazette Notice 163 av 24 juli 2015. Dess råd utgjorde ett särskilt specialbevis nr 1336 av den 7 november 2016. Det startades efter en förfrågan från det dåvarande Busia North-samhället till den dåvarande presidenten i Kenya, Hon Hon Mwai Kibaki, när han besökte området den 18 september 2007. Därefter började det som Alupe Campus of Moi University 2008.

Högskolan har 200 hektar mark i Busia län. Det ligger 7 kilometer från Busia stad på Busia-Malaba Road. Det är 23 kilometer från Malaba stad. Det ligger i Teso södra valkretsen i Busia län och är det enda offentliga universitetet i Busia län. Det grannar Uganda och kommer därför att utöka de internationella studentutbytesprogrammen, inklusive gränsöverskridande utbildning och forskning i den östafrikanska regionen.

Alupe University College strävar efter att vara ett centrum för excellens inom integrerad utbildning och forskning inom hälso-, biologisk, lantbruks-, djur-, informations- och teknikvetenskap. Det är målet att utnyttja styrkan i detta integrerade tillvägagångssätt för att göra det möjligt för landet att nå syn 2030.

Det kommer att fungera med närliggande KEMRI, KALRO och LBDA forskare i undervisning, forskning och service till den kenyanska befolkningen och i regionen. Alupe University College syftar till att vara kunskapens bastion inom vetenskap och utbildning, företagsekonomi, ekonomi, samhällsvetenskap, mänsklig resursutveckling, turism och gästfrihet.

Högskolestudent

Platser

Eldoret

Address
Moi University, Main Campus, Kesses
P.O Box 3900-30100 Eldoret
Uasin Gishu County, Kenya

Eldoret, Uasin Gishu County, Kenya

Program

För tillfället finns inga program att visa

Vänligen förfina sökningen ovan, kolla in våra populära kategorier nedan eller gör en sökning på nyckelord.


... or simply by choosing your degree: