University of Alberta

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Fakulteten för kinesiologi, sport och rekreation vid University of Alberta är en av de främsta fakulteterna i sitt slag. Vi är stolta över att kunna skryta med spetskompetens inom undervisning och forskning - som båda nyligen erkändes i QS World University Ranking by Subject där fakulteten var topp 10 i världen inom idrottsrelaterade ämnen för 2017, 2018 och 2019 rankningar.

Vår styrka inom forskning och undervisning är vår mångfald inom dessa områden. Vår kompetens inom forskning och undervisning omfattar arbete som vi gör inom områdena sport, motion, fysisk aktivitet, hälsa, turism, idrottsrehabilitering, rekreation, sporthantering och mer. Vår mångfald sträcker sig till aspekten av de studerade områdena - biologiska, mekaniska, beteendemässiga och sociokulturella.

Genom vår forskning, undervisning och olika servicearmar inom fakulteten är vi stolta över att vi är hängivna för att förbättra livskvaliteten och hälsan i våra samhällen genom fysisk aktivitet, sport och rekreation i mer än 50 år.

Kollegialt och tvärvetenskapligt

Med 37 fakultetsmedlemmar ombord, 16 atletiska tränare, över 1000 grund- och 140 forskarstuderande och mer än 450 student-idrottare erbjuder KSR en kollegialt varierad atmosfär, tvärvetenskaplig forskning, enastående undervisning och utbildningsmöjligheter.

Fakultetsundervisning och forskningsintressen berör biomekaniska, historiska, neuromotoriska, pedagogiska, filosofiska, fysiologiska, psykologiska och sociokulturella perspektiv på mänsklig rörelse, fysisk aktivitet och träning.

Platser

South Central Edmonton

Address
T6G 2R3 South Central Edmonton, Alberta, Kanada

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium