Läs den officiella beskrivningen

Ett unikt fall i Ontario Francophonie


Université de Hearst är den enda universitetsinstitutionen i provinsen som erbjuder program strängt på franska. Med oss ​​är allt möjligt i en värld där avstånd inte spelar någon roll.


Alla kurser på UdeH presenteras i tre veckor.

Du kommer att kunna fokusera på en kurs i taget, vilket underlättar integrationen och konsolideringen av ditt lärande.


Varför välja en blockbana?

Tja, kvarteret:

 • Främjar koncentrationen av idéer snarare än spridningen av dem.
 • Optimera tidshantering, resurser och grupparbete.
 • Eliminera stressiga sessionen slutar. Avslutade studien av fem tentor samtidigt.
 • Fokusera på utflykter på fältet : utflykter som kan äga rum en dag, en vecka eller under hela blocket. Wow!


Hur fungerar det?

Till skillnad från den traditionella terminen där en person genomför fem kurser samtidigt från september till december, erbjuder Block Course Formula en kurs i taget i tolv möten under en period av tre på varandra följande veckor.

Skolåret är fortfarande uppdelad i sessioner som består av fem kurser och en springbrott. Och ja, en vecka ledigt att ladda batterierna. Med andra ord är längden på terminen i kurser samt antalet träningstimmar för varje kurs detsamma som tidigare eller på annat håll. Formeln är bara bra!


Lärande genom erfarenhet

Mängden pedagogiska tillvägagångssätt och erfarenhetsinlärning är en viktig del för att bygga upp din kunskap. Fältresor, företagsresor, kulturupplevelser och konferenser är bara några möjligheter att fördjupa dig i regionala, nationella och internationella realiteter.

 • Tvärvetenskaplighet vid Lake Superior Park
 • Utflykt på älg älven
 • Besök på Petawawa Military Base
 • Besök av företag från regionen
 • Fall av ny post
 • Indisk tradition bad


Centrum för integration av tidigare lärande

Universitetets integrationscenter låter dig också öva din kunskap och praktiska färdigheter i praktiska kurser inom översättning, forskning och arkivstudier. ekonomisk och samhällsutveckling.


Praktik på arbetsplatsen

Dra nytta av praktisk träning och erfarenhet utan att förlänga studiernas längd tack vare praktikplatser integrerade i vissa UdeH-program. Med hjälp av praktikoordinatorn planerar du din placering i ett block eller två hos ett företag eller en samhällsorganisation. Observera att ett arbetstillstånd krävs för praktik av den internationella kundkretsen.


Öppnande på världen


Studietur

Varje år går UdeH på ett äventyr i ett främmande land som studietur. Sedan 2005 har studenter från Université de Hearst besökt länder i Europa, Maghreb, Sydamerika och Centralamerika. Vår nästa destination är Thailand.


Credited resa

På studieturen finns det andra möjligheter till studentmobilitet. Masskursformeln gynnar tillgången på krediterade resor: resor under vilka ett språk, ett socialt fenomen eller en mänsklig fråga studeras, observeras eller analyseras. En spansk kurs kan mycket väl ske i Mexiko, vilket ger ett idealiskt kulturellt sammanhang för att lära sig språket.

Programmen undervisas på:
 • Franska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Université de Hearst

Vill du bidra till utvecklingen av organisationer här och på andra ställen? Känslan av entreprenörskap lever i din själ? Angår du ett ledningsgrupp? Oavsett dina ambition ... [+]

Vill du bidra till utvecklingen av organisationer här och på andra ställen? Känslan av entreprenörskap lever i din själ? Angår du ett ledningsgrupp? Oavsett dina ambitioner fokuserar dessa företagsekonomiska och managementprogram på en övergripande förståelse av det organisatoriska sammanhanget och näringslivet. De är utformade för att göra dig en etisk, arbetande och analytisk person.

Studentprofil

Önskar att utveckla och utöva ledarskap. Älska utmaningarna. Ta intresse för projektledning Håll dig uppdaterad med tekniska innovationer Stimuleras genom problemlösning. Ha en stark lutning för lagarbete.

Programöversikt

Företagsekonomiska och managementprogrammen ger dig allmän kunskap om redovisning, ekonomi, ledning, marknadsföring, ekonomi och produktion och personalhantering. Din träning kommer att berikas av fältresor och konkret lärande. Företagsbesök, simuleringar, debatter och fallstudier är bland de strategier som fakulteten använder för att främja innehållsintegration.... [-]

Kanada Hearst
September 2020
Franska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Hearst

Är du intresserad av flera discipliner? Vill du förstå miljön som är din och som förbinder dig med resten av världen? Denna kandidatexamen erbjuder dig en utbildning som ... [+]

Är du intresserad av flera discipliner? Vill du förstå miljön som är din och som förbinder dig med resten av världen? Denna kandidatexamen erbjuder dig en utbildning som fokuserar på tvärvetenskap i samhällsvetenskap och humaniora. Det kommer att hjälpa dig att skapa en mångsidig, mobil och öppet person, en eftertraktad kvalité på arbetsmarknaden i en snabbt föränderlig värld.

Studentprofil

Visa nyfikenhet om komplexiteten hos mänskliga och sociala interaktioner. Att söka känna till och förstå ursprunget och påverkan av nuvarande mänskliga och sociala problem. Ha en allmän kultur och vill expandera den. Nuvarande öppenhet och kritisk känsla.

Programöversikt... [-]
Kanada Hearst
September 2020
Franska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Hearst

Mänskligt beteende fascinerar dig som det studeras av psykologer mer specifikt? Teman för modern psykologi som neurobiologi, mänsklig utveckling, psykopatologi och bedömn ... [+]

Mänskligt beteende fascinerar dig som det studeras av psykologer mer specifikt? Teman för modern psykologi som neurobiologi, mänsklig utveckling, psykopatologi och bedömnings- och rådgivningsteknik väcker denna törst för kunskap? Psykologiprogrammet erbjuder dig solid träning i alla dessa dimensioner.

Studentprofil

Att veta hur man lyssnar och kommunicerar med lätthet. Visar nyfikenhet om både normalt och abnormt mänskligt beteende. Demonstrera rigor, kritiskt tänkande och öppenhet.

Programöversikt

För att noggrant undersöka djupet av mänskligt beteende finns en rad kurser tillgängliga för dig. Vissa kommer att fokusera mer på de stora teorier som fördjupa vår förståelse för människan. Andra, å andra sidan, kommer att vara intresserade av de vetenskapliga, metodologiska och analytiska verktygen som ger tänder teorier. Förutom denna verktygslåda är färdigheter och know-how som förbereder dig att ingripa bättre. Det psykosociala ingripandet är inte den enda banan som våra kandidater tar. denna kandidatexamen kan också förbereda dig för undervisning och examen studier.... [-]

Kanada Hearst
September 2020
Franska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska