Université de Hearst

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Ett unikt fall i Ontario Francophonie


Université de Hearst är den enda universitetsinstitutionen i provinsen som erbjuder program strängt på franska. Med oss ​​är allt möjligt i en värld där avstånd inte spelar någon roll.


Universitetets uppdrag


Université de Hearst gör universitetsstudier tillgängliga för Francophones i nordöstra Ontario och erbjuder dem omfattande program i sin region, enligt undervisningsmetoder som erkänner vikten, träningen och framgången upprepad interaktion mellan studenter och mellan dessa individer och fakultetsmedlemmar.

Undervisningen ligger fortfarande först vid Université de Hearst . Det syftar till att utveckla elevernas självständighet och ansvarsansvar och ge dem utbildning som kommer att tjäna dem bra i deras personliga och professionella liv.

Université de Hearst syftar till att främja kunskap och att överföra det. Det främjar utvecklingen av sina medlemmar intellektuellt, andligt, moraliskt, fysiskt, artistiskt och socialt och uppmuntrar deras engagemang i samhället. Genom utbildning, forskning och samhällsengagemang bidrar hon till kulturell och ekonomisk utveckling i norra Ontario, främjar franska och fransk-katalanska kultur och värderar känslan av att tillhöra. tillhör den fransk-medelhavska gemenskapen.

Université de Hearst bidrar genom alla sina aktiviteter till att utveckla ett samhälle baserat på värderingarna av frihet, jämlikhet, rättvisa, öppenhet, solidaritet, respekt för individen och miljöskydd. .


Alla kurser på UdeH presenteras i block av tre veckor sedan början av 2014 års akademiska år.


Du kommer att kunna fokusera på en kurs i taget, vilket underlättar integrationen och konsolideringen av ditt lärande. Endast ett dussin gymnasieskolor i Nordamerika erbjuder denna fördel, och endast Université de Hearst gör det på franska för dig.


Varför välja en blockbana?


Tja, kvarteret

 • Främjar koncentrationen av idéer snarare än spridningen av dem.
 • Optimera tidshantering, resurser och grupparbete.
 • Eliminera stressiga sessionen slutar. Avslutade studien av fem tentor samtidigt.
 • Fokusera på utflykter på fältet : utflykter som kan äga rum en dag, en vecka eller under hela blocket. Wow!


Hur fungerar det?


Till skillnad från den traditionella terminen där en person genomför fem kurser samtidigt från september till december, erbjuder Block Course Formula en kurs i taget i tolv möten under en period av tre på varandra följande veckor.

Skolåret är fortfarande uppdelad i sessioner som består av fem kurser och en springbrott. Och ja, en vecka ledigt att ladda batterierna. Med andra ord är längden på terminen i kurser samt antalet träningstimmar för varje kurs detsamma som tidigare eller på annat håll. Formeln är bara bra!


Lärande genom erfarenhet


Mängden pedagogiska tillvägagångssätt och erfarenhetsinlärning är en viktig del för att bygga upp din kunskap. Fältresor, företagsresor, kulturupplevelser och konferenser är bara några möjligheter att fördjupa dig i regionala, nationella och internationella realiteter.

 • Tvärvetenskaplighet vid Lake Superior Park
 • Utflykt på älg älven
 • Besök på Petawawa Military Base
 • Besök av företag från regionen
 • Fall av ny post
 • Indisk tradition bad


Centrum för integration av tidigare lärande


Universitetets integrationscenter låter dig också öva din kunskap och praktiska färdigheter i praktiska kurser inom översättning, forskning och arkivstudier. ekonomisk och samhällsutveckling.


Praktik på arbetsplatsen


Dra nytta av praktisk träning och erfarenhet utan att förlänga studiernas längd tack vare praktikplatser integrerade i vissa UdeH-program. Med hjälp av praktikoordinatorn planerar du din placering i ett block eller två hos ett företag eller en samhällsorganisation. Arbetsgivare och företagsledare uppmanas att kontakta Anne-Marie Cantin via e-post eller på 1 800 877-1781 för att uttrycka sin vilja att samarbeta med en av våra studenter.


Tvärvetenskaplig inriktning


Värdet av tvärvetenskapliga studier

Tvärvetenskapliga studier tar hänsyn till komplexiteten i vår föränderliga värld och förbereder dig för det genom att skärpa ditt kritiska tänkande och kreativitet. De kommer att göra dig en person mer medveten om samtida frågor, öppna för världen och villiga att spela en aktiv roll. Det är faktiskt den typ av person som de ansvariga för att anställa i många organisationer och företag letar efter.


Vetenskap för att bättre avkoda det verkliga

Den utveckling som vi observerar i vetenskapens historia visar oss att det på en gång var mycket användbart att skära ut kunskapsområdena för att upptäcka hemligheterna. Även om fördelarna med detta tillvägagångssätt kvarstår, behöver nuvarande många mänskliga och sociala fenomen kräva en inkluderande strategi för olika discipliner.


UdeHs originalitet

Université de Hearst erbjuder då, mer specifikt genom sitt erbjudande om kandidatexamen i mänskliga och sociala frågor, en studiemiljö som ger dig en allmän kultur genom att närma sig ämnen från en mer tvärvetenskaplig vinkel. I detta kandidatexamen i mänskliga och sociala frågor studerar du vissa fenomen genom att samtidigt låna glasögon från olika discipliner, inklusive psykologi, sociologi, litteratur, historia och geografi.


Definiera detta begrepp av allmän kultur

Dessa program baseras på en sammanhängande uppsättning obligatoriska kurser för att garantera denna allmänna kultur som alla lovar, både i skolsystemet och i arbetslivet. En unik kombination av kurser från många discipliner har utformats för att känna igen i dessa program:

 • platsen för en solid vetenskaplig bakgrund
 • Humanistiska oundvikliga arv (språk, litteratur, filosofi, historia)
 • relevansen av närliggande studieobjekt med en tvärvetenskaplig metod
 • vikten av global och lokal i det sätt vi ser på världen
 • Behovet av praktisk träning, genom praktik, för att slutföra den mer teoretiska delen av universitetsutbildningen
 • Behovet av flyt på franska språket
 • vikten av att känna till ett andraspråk (engelska eller spanska)


Öppnande på världen


Studietur

Varje år går UdeH på ett äventyr i ett främmande land som studietur. Sedan 2005 har studenter från Université de Hearst besökt länder i Europa, Sydamerika och Centralamerika. I år är Indien i rampljuset. OPA!


Credited resa

På studieturen finns det andra möjligheter till studentmobilitet. Masskursformeln gynnar tillgången på krediterade resor: resor under vilka ett språk, ett socialt fenomen eller en mänsklig fråga studeras, observeras eller analyseras. En spansk kurs kan mycket väl ske i Mexiko, vilket ger ett idealiskt kulturellt sammanhang för att lära sig språket.


Studentmobilitetsprogram

Möjligheter för internationell eller kanadensisk universitetsstudentmobilitet tar gradvis form i den programmering som UdeH erbjuder dig. Att gå med i upptäckten till studien bidrar till utvecklingen av en imponerande erfarenhetsportfölj, så att du bättre kan integrera arbetslivet och spela din roll som medborgare.


Rekrytering utomlands

Université de Hearst har varit angelägna om att öka mångfalden av sin studentpopulation och för att främja studentmobilitet. De har på senare år vunnit internationell rekrytering. Hon accepterar ansökningar från studenter runt om i världen som vill genomföra grundutbildning.

Denna skola erbjuder program i:
 • Franska

Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Kandidatexamen I Företagsekonomi Och Ledning

Campusstudier Heltid 1 - 4 år September 2018 Kanada Hearst

Vill du bidra till utvecklingen av organisationer här och på andra ställen? Känslan av entreprenörskap lever i din själ? Angår du ett ledningsgrupp? Oavsett dina ambitioner fokuserar dessa företagsekonomiska och managementprogram på en övergripande förståelse av det organisatoriska sammanhanget och näringslivet. De är utformade för att göra dig en etisk, arbetande och analytisk person. [+]

Vill du bidra till utvecklingen av organisationer här och på andra ställen? Känslan av entreprenörskap lever i din själ? Angår du ett ledningsgrupp? Oavsett dina ambitioner fokuserar dessa företagsekonomiska och managementprogram på en övergripande förståelse av det organisatoriska sammanhanget och näringslivet. De är utformade för att göra dig en etisk, arbetande och analytisk person.

Studentprofil

Önskar att utveckla och utöva ledarskap. Älska utmaningarna. Ta intresse för projektledning Håll dig uppdaterad med tekniska innovationer Stimuleras genom problemlösning. Ha en stark lutning för lagarbete.

Programöversikt

Företagsekonomiska och managementprogrammen ger dig allmän kunskap om redovisning, ekonomi, ledning, marknadsföring, ekonomi och produktion och personalhantering. Din träning kommer att berikas av fältresor och konkret lärande. Företagsbesök, simuleringar, debatter och fallstudier är bland de strategier som fakulteten använder för att främja innehållsintegration.... [-]


Kandidatexamen I Human And Social Issues Studies

Campusstudier Heltid 3 - 4 år September 2018 Kanada Hearst

Är du intresserad av flera discipliner? Vill du förstå miljön som är din och som förbinder dig med resten av världen? Denna kandidatexamen erbjuder dig en utbildning som fokuserar på tvärvetenskap i samhällsvetenskap och humaniora. Det kommer att hjälpa dig att skapa en mångsidig, mobil och öppet person, en eftertraktad kvalité på arbetsmarknaden i en snabbt föränderlig värld. [+]

Är du intresserad av flera discipliner? Vill du förstå miljön som är din och som förbinder dig med resten av världen? Denna kandidatexamen erbjuder dig en utbildning som fokuserar på tvärvetenskap i samhällsvetenskap och humaniora. Det kommer att hjälpa dig att skapa en mångsidig, mobil och öppet person, en eftertraktad kvalité på arbetsmarknaden i en snabbt föränderlig värld.

Studentprofil

Visa nyfikenhet om komplexiteten hos mänskliga och sociala interaktioner. Att söka känna till och förstå ursprunget och påverkan av nuvarande mänskliga och sociala problem. Ha en allmän kultur och vill expandera den. Nuvarande öppenhet och kritisk känsla.

Programöversikt... [-]

Kandidatexamen I Psykologi

Campusstudier Heltid 3 - 4 år September 2018 Kanada Hearst

Mänskligt beteende fascinerar dig som det studeras av psykologer mer specifikt? Teman för modern psykologi som neurobiologi, mänsklig utveckling, psykopatologi och bedömnings- och rådgivningsteknik väcker denna törst för kunskap? Psykologiprogrammet erbjuder dig solid träning i alla dessa dimensioner. [+]

Mänskligt beteende fascinerar dig som det studeras av psykologer mer specifikt? Teman för modern psykologi som neurobiologi, mänsklig utveckling, psykopatologi och bedömnings- och rådgivningsteknik väcker denna törst för kunskap? Psykologiprogrammet erbjuder dig solid träning i alla dessa dimensioner.

Studentprofil

Att veta hur man lyssnar och kommunicerar med lätthet. Visar nyfikenhet om både normalt och abnormt mänskligt beteende. Demonstrera rigor, kritiskt tänkande och öppenhet.

Programöversikt

För att noggrant undersöka djupet av mänskligt beteende finns en rad kurser tillgängliga för dig. Vissa kommer att fokusera mer på de stora teorier som fördjupa vår förståelse för människan. Andra, å andra sidan, kommer att vara intresserade av de vetenskapliga, metodologiska och analytiska verktygen som ger tänder teorier. Förutom denna verktygslåda är färdigheter och know-how som förbereder dig att ingripa bättre. Psykosocialt ingripande är inte den enda banan som våra studenter tar. denna kandidatexamen kan också förbereda dig för undervisning och examen studier.... [-]