Université de Hearst

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Ett unikt fall i Ontario Francophonie


Université de Hearst är den enda universitetsinstitutionen i provinsen som erbjuder program strängt på franska. Med oss ​​är allt möjligt i en värld där avstånd inte spelar någon roll.


Alla kurser på UdeH presenteras i tre veckor.

Du kommer att kunna fokusera på en kurs i taget, vilket underlättar integrationen och konsolideringen av ditt lärande.


Varför välja en blockbana?

Tja, kvarteret:

  • Främjar koncentrationen av idéer snarare än spridningen av dem.
  • Optimera tidshantering, resurser och grupparbete.
  • Eliminera stressiga sessionen slutar. Avslutade studien av fem tentor samtidigt.
  • Fokusera på utflykter på fältet : utflykter som kan äga rum en dag, en vecka eller under hela blocket. Wow!


Hur fungerar det?

Till skillnad från den traditionella terminen där en person genomför fem kurser samtidigt från september till december, erbjuder Block Course Formula en kurs i taget i tolv möten under en period av tre på varandra följande veckor.

Skolåret är fortfarande uppdelad i sessioner som består av fem kurser och en springbrott. Och ja, en vecka ledigt att ladda batterierna. Med andra ord är längden på terminen i kurser samt antalet träningstimmar för varje kurs detsamma som tidigare eller på annat håll. Formeln är bara bra!


Lärande genom erfarenhet

Mängden pedagogiska tillvägagångssätt och erfarenhetsinlärning är en viktig del för att bygga upp din kunskap. Fältresor, företagsresor, kulturupplevelser och konferenser är bara några möjligheter att fördjupa dig i regionala, nationella och internationella realiteter.

  • Tvärvetenskaplighet vid Lake Superior Park
  • Utflykt på älg älven
  • Besök på Petawawa Military Base
  • Besök av företag från regionen
  • Fall av ny post
  • Indisk tradition bad


Centrum för integration av tidigare lärande

Universitetets integrationscenter låter dig också öva din kunskap och praktiska färdigheter i praktiska kurser inom översättning, forskning och arkivstudier. ekonomisk och samhällsutveckling.


Praktik på arbetsplatsen

Dra nytta av praktisk träning och erfarenhet utan att förlänga studiernas längd tack vare praktikplatser integrerade i vissa UdeH-program. Med hjälp av praktikoordinatorn planerar du din placering i ett block eller två hos ett företag eller en samhällsorganisation. Observera att ett arbetstillstånd krävs för praktik av den internationella kundkretsen.


Öppnande på världen


Studietur

Varje år går UdeH på ett äventyr i ett främmande land som studietur. Sedan 2005 har studenter från Université de Hearst besökt länder i Europa, Maghreb, Sydamerika och Centralamerika. Vår nästa destination är Thailand.


Credited resa

På studieturen finns det andra möjligheter till studentmobilitet. Masskursformeln gynnar tillgången på krediterade resor: resor under vilka ett språk, ett socialt fenomen eller en mänsklig fråga studeras, observeras eller analyseras. En spansk kurs kan mycket väl ske i Mexiko, vilket ger ett idealiskt kulturellt sammanhang för att lära sig språket.

Platser

Hearst

Address
60, 9e Rue
P0L 1N0 Hearst, Ontario, Kanada

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium