Crandall University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

historia

I slutet av 1940-talet, blev Förenta Baptist Convention bekymrade över de ungdomar som lämnar Atlantic Canada för en bibel högskoleutbildning. Trots det faktum att valören hade ett universitet i Wolfville, NS, det var ett område av kristen utbildning som inte täcks. År 1949 blev Förenade Baptist Bible Training School grundades i Moncton som både bibelskola och ett gymnasium. För de kommande två decennierna, ungdomar kom från hela Atlant Kanada för att studera i ett kristet sammanhang och att leva i en kristen gemenskap.

Akademisk excellens blev mycket snabbt ett kännetecken för den nya skolan, och många människor gav uppoffrande att expandera anläggningar och programmen. Dr Myron Brinton lämnade en framgångsrik pastorat att styra spirande institution för de flesta av dess första decennium. Hans känsla av familj och kristet engagemang lagt grunden till mycket av sin tradition.

Genom 1968, Handelshögskolan var i övergången eftersom tonvikten ändrats till ett inlägg gymnasieprogram. Det blev en bibelskola och en kristen Junior Liberal Arts College. År 1970 ändrades namnet till Atlantic Baptist College för att återspegla de nya programmen. Under hela denna period, VD, Dr. Stuart E. Murray, försökte bygga en stark fakultet och för att ge ett breddat utbud av kurser.

År 1983, New Brunswick lagstiftande passerade en stadga beviljar Atlantic Baptist College, rätt att erbjuda studentexamen grader. Över ett decennium senare, 1996, var den ursprungliga lagen av lagstiftande församling ändras för att ändra namnet till Atlantic Baptist University. Detta gjordes för att återspegla den fortsatta tillväxten och utvecklingen av universitetet, vilket framgår av beviljande av examina i en mängd olika discipliner, däribland Arts, Science, Business och Education.

Under 2008 och under 2010, smärre ändringar i lagen gjordes först att förlänga tillhandahållandet av grader utanför studentexamen nivån, och andra för att ändra namnet till Crandall University hedra Joseph Crandall, som grundade flera baptistkyrkor i större Moncton Området under 1800-talets slut. Denna nya namnet presenterades också som ett sätt att tydligare erbjuda en invititation till kristna studenter och supportrar som inte var från en baptisttradition.

Affärsidé

Uppdraget för Crandall universitet är att omvandla lever genom kvalitetsutbildning universitets fast rotad i den kristna tron. Detta uppdrag sker genom:

Undervisningen för de fria konsterna, vetenskap och yrkesstudier som inkluderar: En elevfokus som fokuserar på lärande snarare än leverans av enbart uppgifter; Ett engagemang för holistisk tillväxt på den person: andliga, intellektuella, personliga / sociala och fysiska välbefinnande; Den lagarbete av utestående och engagerad personal, lärare, administratörer och styrelseledamöter; Utvecklingen av en enhetlig och omtänksam gemenskap där deltagarna är känsliga för behoven hos varandra, uppmuntra varandra karaktär bildning, ledaregenskaper och integration av tro och lärande där de är förberedda för framtida positioner av inflytande och ledarskap i tjänst Guds rike; Öppenhet för personer av varje ras, hudfärg, kön och trosbekännelse som väljer att bli en del av samhället i Crandall universitet. Forskning av fakultet som inkluderar, men är inte begränsat till: Utbyggnad av kunskap inom lärd disciplin; En standard of excellence som bejakar universitetets engagemang för akademisk integritet; Vidareutveckling av integrationen av tro och lärande genom stipendium och publicering som utvärderar teorier / slutsatser i ljuset av en kristen världsbild.

Uttalande av tro

Gud: Det finns en Gud, evigt existerande i tre personer: Fadern, Sonen och den Helige Ande. I Gudomen dessa tre personer är lika och enat i huvudsak och perfektion. De utför olika men harmoniska kontor i det stora arbetet med inlösen. Gud är Fader till alla människor i den allmänna känslan av Skaparen och Upprätthållaren av universum. Han har faderlig medkänsla för hela mänskligheten. Gud är Fader, i en personlig mening, till alla som bekänner tro på sin enfödde och unik Son, Jesus Kristus. Jesus Kristus är Gud uppenbarad i köttet; Vi bekräftar Hans jungfrufödsel, syndfri mänsklighet, gudomliga mirakel, ställföreträdande död en gång för alla, kroppsliga uppståndelse och himmelsfärd, mediatorial arbete inför Fadern, och välsignade hoppet om hans personliga återkomst i makt och härlighet. Den Helige Ande är den tredje personen i gudomen som utgår av Fadern och Sonen. Den Helige Ande överbevisar mänsklighet synd, rättfärdighet och Guds dom; kallar människor till omvändelse och tro på Jesus Kristus, indwells och möjliggör den troende att leva ett heligt liv; och ger den troende att bevittna och att arbeta för Herren Jesus Kristus.

Skriften: De heliga skrifterna i Gamla och Nya Testamentet har sin auktoritet från Gud ensam och ges till oss av gudomlig inspiration. De är de enda perfekta, suveränt, ofelbar, och tillräcklig standard för alla frågor om tro och uppförande. De har noga bevarats av Guds försyn genom arbetet i troende.

Humanity: Mänsklighet skapades syndfria. Genom olydnad av den första mannen och kvinnan, synden in den mänskliga rasen. Genom denna olydnad hela mänskligheten föds syndiga, under förbannelse fördömande och död, i behov av omvändelse och förlåtelse.

Frälsning: Den frälsning förlorade och syndiga mänskligheten är möjlig endast genom Jesu Kristi förtjänster och hans ställföreträdande död för vår räkning. Frälsning måste tas emot genom omvändelse och tro, och det är utan gärningar. Den kännetecknas av förnyelse i den helige Ande.

Kyrkan: Kyrkan består av alla troende i Herren Jesus Kristus. Bibeln identifierar också den lokala kyrkan som en sammansättning av döpta troende som anordnas för dyrkan, lärjungaskap, uppsökande och service till andra för Gud.

Uppståndelsen och dom: Det kommer att finnas en allmän uppståndelse kroppar rättfärdiga och orättfärdiga. Gud kommer att döma hela mänskligheten. De som sparas kommer att leva för evigt i Guds närvaro. De som förlorade i synd får evig fördömelse.

Platser

Moncton

Address
333 Gorge Road
Moncton


E1G 3H9 Moncton, New Brunswick, Kanada

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium