Canadian Mennonite University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Berättelsen av CMU

Canadian Mennonite University är resultatet av sammanslagningen av tre högskolor: Mennonite Brethren Bible College / Concord College (est. 1944); Canadian Mennonite Bible College (est. 1947); och Menno Simons College (est. 1989).

Ursprunget till CMU gå tillbaka till början av 1990-talet då folk från näringslivet och från fyra Mennonite högskolor i Manitoba-CMBC, Concord College, Steinbach Bible College och Menno Simons College-träffades för att tala om inter Mennonite samarbete inom högre utbildning . Detta ledde till formella diskussioner mellan högskolor, med början 1995. Steinbach Bible College drog sig ur processen 1996.

I augusti 1998, proklamerade regeringen i Manitoba stadgan för skapandet av ett universitetsnivå, grad givande federation av Mennonite högskolor. Den 18 november 1998 undertecknade de tre högskolorna ett samförståndsavtal, vilket innebär slutligt godkännande för skapandet av federationen. Den 4 maj 1999 var avtal om att köpa 500 Shaftesbury avslutats. Mennonite College Federation började erbjuda sina nya, gemensamt sponsrade akademiska program i september, 1999. I september 2000, CMBC och Concord College ligger tillsammans på en gemensam campus vid 500/600 Shaftesbury Boulevard. (Menno Simons College kvar i downtown Winnipeg som CMU campus vid University of Winnipeg.) I oktober 2008 CMU blev en medlem av Association of Universities och högskolor i Kanada (som nu kallas universitet Kanada).

Var och en av de grundande skolor har sin egen historia. Men från början, de enskilda berättelserna har ofta genomskuren och är nu en del av en gemensam historia, en berättelse om hur Gud har lett dem att arbeta tillsammans på en gemensam utbildningsuppdrag kallas CMU.

Affärsidé

CMU är ett innovativt Christian University, rotad i anabaptist Mennonite traditionen, flyttas och omvandlas av liv och lära av Jesus Kristus. Genom undervisning, inspirerar forskning och service CMU och utrustar kvinnor och män för livet för service, ledarskap och försoning i kyrka och samhälle.

CMU: s uppdragsbeskrivning, i likhet med alla organisationer, är som en tätt packad spole med potential och skyldigheten att våren till liv i en levande utbud av program och projekt, samtal och åtaganden. CMU verksamhetsidé är upfront och ute i sin egenhet. Trofasthet till berättelsen om Guds skapa och omvandla arbete genom Jesus Kristus är hjärtslag, mindfulness och motiverande impuls för tjänsten, ledarskap och försoning genom vilken CMU deltar i kyrka och samhälle.

På CMU är försoning akademiska arbetet med alla typer av sociala, personliga, teologiska, inter, konstnärliga, fysiska och miljömässiga dimensioner, för att nämna några. Försoning, som utbildning, handlar alltid om "bygg överenskommelser." Och "bygg överenskommelser" är alltid om att delta i både kunskap och relationer, sätt att se, engagerande och dela i en värld som är underbara, är som bekymrade och som någonsin behöver vår bästa vården och fantasi.

Frasen "rotad i anabaptistiska Mennonite traditionen" är kanske bäst närmade genom vittnesmål från CMU studenter. Vad fångar i deras sinnen och en deras hjärtan på en gång är samstämmighet och konsekvens mellan vad professorerna undervisa i klass och hur dessa "lärare i livet" gå om vardagen. Starka övertygelser mot försoning och integritet i livet och tro var i spetsen för framväxten av Anabaptists i det sextonde århundradet. Integrationen av action och bekännelse fortsätter att vara avgörande i dag, liksom metoder för gemenskap urskiljning att gripa vad som är sant. Dessa domar föreslå en djärv sårbarhet och en dynamisk frihet, och dessa formulär djupt och endast genom förtroendefulla relationer. Det är inom förtroendefulla relationer och gemenskap urskiljning att CMU förstår sig vara en kyrka relaterade universitet, ger ett forum för ständig dialog om hur vi tillsammans är kallade att tala nåd och anta försoning i kyrkan, i samhället och i världen som vi vet det.

Från flödet av detta uppdrag, CMU har etablerat fyra åtaganden som kännetecknar arbetet i alla dess program och aktiviteter:

Att utbilda för fred och rättvisa

Ett åtagande att utbilda för fred och rättvisa färger alla våra program och vår institutionella livet som helhet och uttryckligen representerade i vissa signatur program och i arbetet i flera av våra institut (t.ex. kanadensisk Institutionen för fredsbyggande).

Lärande genom tänkande och göra

Vetenskaplig analys kompletteras med upplevelsebaserat lärande på ett sätt som formar både tänka och leva, i synnerhet genom vår praktika, Outtatown, co-op, och praktikprogram.

Generös gästfrihet ... Radical dialog

CMU välkomnar alla som främjar en dialog mellan religiösa, ekonomiska, sociala, politiska, etniska, nationella och kulturella klyftor som delar mänskligheten, i Nordamerika och internationellt.

Modellering Invitational gemenskapen

CMU dämpar individualism av vår tid genom modellering och vårda Invitational samhällen, som är olika men ändå lära tillsammans, där människor stödjer varandra och som främjar medkänsla och representerar hopp till dem i dem och utanför.

Platser

Winnipeg

Canadian Mennonite University

Address
North Shaftesbury (Primary Mailing Address)
500 Shaftesbury Blvd.
Winnipeg, MB R3P 2N2

Winnipeg, Manitoba, Kanada
Telefon
+1 204-487-3300

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium