Läs den officiella beskrivningen

Berättelsen av CMU

Canadian Mennonite University är resultatet av sammanslagningen av tre högskolor: Mennonite Brethren Bible College / Concord College (est. 1944); Canadian Mennonite Bible College (est. 1947); och Menno Simons College (est. 1989).

Ursprunget till CMU gå tillbaka till början av 1990-talet då folk från näringslivet och från fyra Mennonite högskolor i Manitoba-CMBC, Concord College, Steinbach Bible College och Menno Simons College-träffades för att tala om inter Mennonite samarbete inom högre utbildning . Detta ledde till formella diskussioner mellan högskolor, med början 1995. Steinbach Bible College drog sig ur processen 1996.

I augusti 1998, proklamerade regeringen i Manitoba stadgan för skapandet av ett universitetsnivå, grad givande federation av Mennonite högskolor. Den 18 november 1998 undertecknade de tre högskolorna ett samförståndsavtal, vilket innebär slutligt godkännande för skapandet av federationen. Den 4 maj 1999 var avtal om att köpa 500 Shaftesbury avslutats. Mennonite College Federation började erbjuda sina nya, gemensamt sponsrade akademiska program i september, 1999. I september 2000, CMBC och Concord College ligger tillsammans på en gemensam campus vid 500/600 Shaftesbury Boulevard. (Menno Simons College kvar i downtown Winnipeg som CMU campus vid University of Winnipeg.) I oktober 2008 CMU blev en medlem av Association of Universities och högskolor i Kanada (som nu kallas universitet Kanada).

Var och en av de grundande skolor har sin egen historia. Men från början, de enskilda berättelserna har ofta genomskuren och är nu en del av en gemensam historia, en berättelse om hur Gud har lett dem att arbeta tillsammans på en gemensam utbildningsuppdrag kallas CMU.

Affärsidé

CMU är ett innovativt Christian University, rotad i anabaptist Mennonite traditionen, flyttas och omvandlas av liv och lära av Jesus Kristus. Genom undervisning, inspirerar forskning och service CMU och utrustar kvinnor och män för livet för service, ledarskap och försoning i kyrka och samhälle.

CMU: s uppdragsbeskrivning, i likhet med alla organisationer, är som en tätt packad spole med potential och skyldigheten att våren till liv i en levande utbud av program och projekt, samtal och åtaganden. CMU verksamhetsidé är upfront och ute i sin egenhet. Trofasthet till berättelsen om Guds skapa och omvandla arbete genom Jesus Kristus är hjärtslag, mindfulness och motiverande impuls för tjänsten, ledarskap och försoning genom vilken CMU deltar i kyrka och samhälle.

På CMU är försoning akademiska arbetet med alla typer av sociala, personliga, teologiska, inter, konstnärliga, fysiska och miljömässiga dimensioner, för att nämna några. Försoning, som utbildning, handlar alltid om "bygg överenskommelser." Och "bygg överenskommelser" är alltid om att delta i både kunskap och relationer, sätt att se, engagerande och dela i en värld som är underbara, är som bekymrade och som någonsin behöver vår bästa vården och fantasi.

Frasen "rotad i anabaptistiska Mennonite traditionen" är kanske bäst närmade genom vittnesmål från CMU studenter. Vad fångar i deras sinnen och en deras hjärtan på en gång är samstämmighet och konsekvens mellan vad professorerna undervisa i klass och hur dessa "lärare i livet" gå om vardagen. Starka övertygelser mot försoning och integritet i livet och tro var i spetsen för framväxten av Anabaptists i det sextonde århundradet. Integrationen av action och bekännelse fortsätter att vara avgörande i dag, liksom metoder för gemenskap urskiljning att gripa vad som är sant. Dessa domar föreslå en djärv sårbarhet och en dynamisk frihet, och dessa formulär djupt och endast genom förtroendefulla relationer. Det är inom förtroendefulla relationer och gemenskap urskiljning att CMU förstår sig vara en kyrka relaterade universitet, ger ett forum för ständig dialog om hur vi tillsammans är kallade att tala nåd och anta försoning i kyrkan, i samhället och i världen som vi vet det.

Från flödet av detta uppdrag, CMU har etablerat fyra åtaganden som kännetecknar arbetet i alla dess program och aktiviteter:

Att utbilda för fred och rättvisa

Ett åtagande att utbilda för fred och rättvisa färger alla våra program och vår institutionella livet som helhet och uttryckligen representerade i vissa signatur program och i arbetet i flera av våra institut (t.ex. kanadensisk Institutionen för fredsbyggande).

Lärande genom tänkande och göra

Vetenskaplig analys kompletteras med upplevelsebaserat lärande på ett sätt som formar både tänka och leva, i synnerhet genom vår praktika, Outtatown, co-op, och praktikprogram.

Generös gästfrihet ... Radical dialog

CMU välkomnar alla som främjar en dialog mellan religiösa, ekonomiska, sociala, politiska, etniska, nationella och kulturella klyftor som delar mänskligheten, i Nordamerika och internationellt.

Modellering Invitational gemenskapen

CMU dämpar individualism av vår tid genom modellering och vårda Invitational samhällen, som är olika men ändå lära tillsammans, där människor stödjer varandra och som främjar medkänsla och representerar hopp till dem i dem och utanför.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

Canadian Mennonite University

Bibliska och teologiska studier (BTS) inbjuder eleverna att disciplinerad, tankeväckande reflektion på Bibeln, på de teologiska traditioner och historia i kyrkan, och på ... [+]

Bibliska och teologiska studier (BTS) uppmanar eleverna att disciplinerad, tankeväckande reflektion på Bibeln, på de teologiska traditioner och historia i kyrkan, och på erfarenheter och praxis av kristna samhällen runtom i världen. Både treårs och fyraåriga Bachelor of Arts med inriktning på BTS ger en bredd av exponering för humaniora, naturvetenskap och samhällsvetenskap, och betydande djup i bibliska och teologiska studier. Dessa grader förbereda eleverna väl för alla områden av anställning eller yrke med värdefulla kunskaper-kommunikation, skriva, analytiskt, kritiskt tänkande och organisering. En tre- eller fyraårig BA i BTS fungerar också som en god grund för uppskjutning i yrkesstudier såsom socialt arbete, juridik, och så vidare.... [-]

Kanada Winnipeg
September 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Canadian Mennonite University

Den Redekop School of Business är att utveckla potentialen för framtida företagsledare att sammanföra god affärspraxis med åtaganden av tro, generositet och service. ... [+]

Den Redekop School of Business är att utveckla potentialen för framtida företagsledare att sammanföra god affärspraxis med åtaganden av tro, generositet och service.

Gain Perspektiv

I och utanför klassrummet, eleverna utforska komplexiteten i att göra kloka affärer och etiska beslut. Undervisning och handledning av professorer, företagare och icke-vinstdrivande ledare, tillsammans med en entreprenör-in-residence program, Practicum placeringar, en på campus Business Club, internationella studiealternativ och möjligheten till co-op erfarenheter, bygga en berikad lärande stiftelse.

Studenterna förbereds för karriärer i en global miljö som de lär sig inom ett tvärvetenskapligt affärsprogram. De har möjlighet att delta i olika internationella resor studie kurser som sträcker sig från mikrofinansiering och utveckling i Latinamerika till företag inom Europeiska unionen. ... [-]

Kanada Winnipeg
September 2019
Engelska
Heltid
120 timmar
Campusstudier
Läs mer på svenska
Canadian Mennonite University

Internationella utvecklingsstudier (IDS) är studiet av fattigdom, ojämlikhet och hur man skapar förändring och göra världen till en bättre plats att leva. Eleverna utfors ... [+]

Internationella utvecklingsstudier (IDS) är studiet av fattigdom, ojämlikhet och hur man skapar förändring och göra världen till en bättre plats att leva. Eleverna utforskar etiken kring vad det egentligen innebär att ge hjälp till någon som lever i fattigdom, liksom bästa praxis i fattigdomsminskning och göra en långsiktig skillnad i människors liv.

Mat rättvisa, katastrofinsatser, politik kanadensiska stöd, miljömässig hållbarhet, väpnade konflikter, sjukdom, och utbildning är exempel på ämnen som IDS berör. Både treårs och fyraåriga Bachelor of Arts med inriktning på internationella utvecklingsstudier ger en bredd av exponering för humaniora, vetenskaper och samhällsvetenskap, och inkluderar betydande djup i IDS. Denna viktiga är utformad för studenter som är intresserade av global rättvisa, medborgarskap och en hållbar utveckling. Dessa grader förbereda eleverna väl för alla områden av anställning eller yrke med värdefull kompetens, kommunikation, skriva, analytiskt, kritiskt tänkande och organisering. En tre- eller fyraårig BA i IDS fungerar också som en god grund för uppskjutning i yrkesstudier såsom samhällsutveckling, allmän ordning, socialt arbete, juridik, och så vidare.... [-]

Kanada Winnipeg
September 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Canadian Mennonite University

Hur kan människan använder symboler, bilder och ljud för att skapa mening som kan delas mellan grupper och individer? Vid vilken tidpunkt övertygande publikationer blir p ... [+]

Hur kan människan använder symboler, bilder och ljud för att skapa mening som kan delas mellan grupper och individer? Vid vilken tidpunkt övertygande publikationer blir propaganda? Hur är nya sociala medier påverkar familjedynamik i Nordamerika? Varför kommer folk dela sina privatliv med främlingar, under förutsättning att främlingen håller en mikrofon?

I kommunikation och media studier, kommer eleverna att få en bakgrund inom kommunikation teori, liksom de praktiska färdigheter de behöver för att vara effektiva på arbetsplatsen. Under hela denna process kommer studenterna uppmuntras att konfrontera fältets stora frågor om mening, sprida information och idéer, makt röst, och samspelet mellan tro och yrkesutövning.... [-]

Kanada Winnipeg
September 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Canadian Mennonite University

Kan ni föreställa er hur musik kan erbjuda en vision av skönhet i en trasig värld, hjälp oss höra röster som skiljer sig från oss, förändra oss och ses som en gåva från G ... [+]

Kan ni föreställa er hur musik kan erbjuda en vision av skönhet i en trasig värld, hjälp oss höra röster som skiljer sig från oss, förändra oss och ses som en gåva från Gud? Musikstudier balans rigorös disciplin tillsammans med kreativ fantasi och längtan efter konstnärliga kompetensen och passion tillsammans medkänsla och känslighet för mänskliga behov. Koncentrationer inkluderar prestanda, musikpedagogik, musikvetenskap, musik departement och omfattande studier.

The Bachelor of Music är ett professionellt program som erbjuder följande koncentrationer: musik utbildning, musik departement, Musikvetenskap, prestanda och omfattande. Eleverna har möjlighet att slutföra en eller flera koncentrationer för sin examen. Utexaminerade från dessa koncentrationer bedriva ofta forskarutbildning innan man börjar på en professionell karriär inom musik. Även om dessa koncentrationer identifieras som karriärväg dessa grader är också värdefulla som allmänna konst grader. B.Mus. utexaminerade ofta erkänns som väl disciplinerade, välutbildad och fantasifulla människor, med behörighet att tjäna samhället bra i en mängd olika områden.... [-]

Kanada Winnipeg
September 2019
Engelska
Heltid
8 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Canadian Mennonite University

Kan sjunger "This Little Light of Mine" verkligen hjälpa någon lära att tala, efter att ha blivit skjuten i huvudet genom Brocas område? Hur kan musik baserade interventi ... [+]

Kan sjunger "This Little Light of Mine" verkligen hjälpa någon lära att tala, efter att ha blivit skjuten i huvudet genom Brocas område? Hur kan musik baserade interventioner förbättra Alzheimerpatienter "funktion och livskvalitet? Kan musik vara ett lönsamt alternativ till droger eller andra typer av terapi vid behandling av humörstörningar? Hur musik påverkar utvecklingen hos barn?

Om någon av dessa frågor intresserar dig, överväga inskrivning i CMU: s musikterapi program ackrediterat av den kanadensiska föreningen för musikterapi (CAMT).

Detta program är utformat för studenter som är intresserade av en karriär inom musikterapi. Musik terapeuter använder musik på ett skickligt och systematiskt sätt att främja positiva förändringar i den mentala, fysiska, känslomässiga eller andliga fungerande individer och grupper. Arbetstillfällen för musikterapeuter finns i psykisk hälsa, vårdinrättningar, sjukhus, skolor, gruppbostäder, och många andra inställningar. Liksom många musikterapeuter utveckla sina egna privata kliniker. Musik terapeuter förväntas vara genomförda och mångsidig musiker med en fast grund i studiet av normal och onormal mänsklig utveckling utöver sina musikterapi färdigheter. Utöver de färdigheter och tekniker för musikterapi, studenter vid CMU få en förståelse för andlighet, etik och rådgivning, ovärderlig för en karriär inom någon vård yrke.... [-]

Kanada Winnipeg
September 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

About CMU

Why I chose CMU

Residence Life at CMU

Community Life at CMU

Business