Yarmouk University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Yarmouk University

Vision

Ledarskap och kompetens inom områdena utbildning och vetenskaplig forskning och samhällstjänst, Yarmouk University att inta en framträdande plats jordanska, regionalt och globalt.

meddelande

Beredningen av vetenskapliga kompetens inom olika kunskaps och vetenskapsfält genom att erbjuda utbildning av hög kvalitet, och produktion av vetenskaplig forskning kreativt tjäna samhället och bidra till att bygga en kunskapsbaserad ekonomi genom att skapa en stimulerande akademisk miljö för kreativitet och genom tankefrihet, yttrandefrihet, och att svara på kraven i samhället och vetenskaplig utveckling.

700x450-crop-90-20140318_101533-2

Styrande värden vid universitetet

Framgången för universitetets strategiska plan för att identifiera en uppsättning styrande värden som representerar den grundläggande förutsättningen som styr beteendet hos barn universitetet allt kräver, utan helt enkelt att identifiera de värden längre tillräckligt för att uppnå planen, det måste vara för dessa värden av verksamheten pågående konsolideringen för att skifta från bara slagord till mäktiga och inflytelserika handlingar och en solid grund för handel med alla universitetsnivå. Academic Excellence President axelvärden för styrande University, och dessa värden är en. Social och moralisk förpliktelse: Yarmouk University strävar efter att uppnå högsta sociala och moraliska engagemang nivåer och konsolideringen av moderation och värdena för jämställdhet i linje med läror religion High religion, seder och traditioner arabiska hästar, högsta mänskliga ideal.

  1. Anknytning: Högskolan strävar efter att uppnå högsta nationella tillhörighet uppriktigt för sina studenter och personal nivåer genom: att stärka den nationella andan, och satte det allmänna intresset framför allt personliga intressen.

  2. World Vision: University antar en global vision när det gäller internationella humanitära principer och normer, och syftar till att interagera positivt med alla kulturer, och öppna dörrarna för samarbete med alla internationella universitet och forskningscentra med särskild kompetens.

  3. Integrering: universitetet strävar efter att uppnå delaktighet i integrationen av olika former av kunskap och utbyggnaden av tvärvetenskapliga forskningsintresse fokuserade på dem.

  4. Kvalitet: Universitetet har förbundit sig att utbildningsstandarder på hög nivå, alltid strävar efter att utveckla den pedagogiska processen, forskning och samhällstjänst i enlighet med högsta kvalitet och kvalitetsnivåer.

  5. Belöna enastående prestanda och ansvarsskyldighet: Universitetet anser att positivt beteende och kompetens för alla medlemmar i universitetssamfundet måste stödjas av universitetets planer på att belöna enastående prestanda för sina anställda. Likaså kommer universitetet att göra systemet för ansvarighet för arbetstagare, särskilt de akademiska och administrativa ledare.

  6. Öppenhet och den akademiska friheten: universitetet uppmuntrar öppenhet och samverkan med andra, och betonar intresse för rättvisa, akademisk integritet och värdena för frihet.

  7. Decentralisering: universitetet tror på behovet av att alla parter att delta i universitetsbeslutsfattandet och adoptionsprocessen. Detta uppnås genom en förstärkning av besluten om nivåerna av avdelningar, högskolor och andra enheter och studenter. Universitetet stöder trenden mot ökad decentralisering i beslutsfattandet och ta.

  8. En utbildad institution: Universitetet anser att påtagliga framsteg endast kan uppnås genom att justera universitets metoder för att rymma utvecklingen inom modern vetenskap och teknik och dess tillämpningar inom områdena undervisning och vetenskaplig forskning.
700x450-crop-90-received_1697429547196228
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Arabic (Jordan)

Se Kandidatprogram » Se Health Kandidatexamen » Se Kurser »

Program

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Bachelor i arkeologi

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Jordanien Irbid

Detta program fokuserar på grunderna för arkeologi och dess betydelse i studien av regionens historia och forntida civilisationer. De erbjudna kurser på affären avdelningen med att klargöra utveckling och principerna för arkeologi och dess betydelse i studien av regionens historia och forntida civilisationer genom materiella lämningar. [+]

Allmän information om programmet:

Undervisningsspråk: Arabiska Kredit timmar: 132 Varaktighet Studie: 4 år

Programbeskrivning

Detta program fokuserar på grunderna för arkeologi och dess betydelse i studien av regionens historia och forntida civilisationer. De erbjudna kurser på affären avdelningen med att klargöra utveckling och principerna för arkeologi och dess betydelse i studien av regionens historia och forntida civilisationer genom materiella lämningar. Eleverna lär sig att identifiera de antika civilisation i regionen, egenskaper sina arkeologiska lämningar, och hur dessa rester är daterad, analyseras och studeras. De lärare vid institutionen genomföra utgrävningar och fältprojekt i arkeologiska platser, som vanligtvis utförs i samarbete med utländska universitet och institutioner. ... [-]


Bachelor i turism

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Jordanien Irbid

Detta program ger en hög standard utbildning för människor att arbeta professionellt inom rese- och turistnäringen. Den förser resor och turism turistmarknaden med kvalificerad personal på olika nivåer, och uppmuntrar eleverna att kommunicera effektivt i mångkulturella miljöer. [+]

Allmän information om programmet:

Undervisningsspråk: Engelska Kredit timmar: 132 Varaktighet Studie: 4 år

Programbeskrivning

Detta program ger en hög standard utbildning för människor att arbeta professionellt inom rese- och turistnäringen. Den förser resor och turism turistmarknaden med kvalificerad personal på olika nivåer, och uppmuntrar eleverna att kommunicera effektivt i mångkulturella miljöer.

Curriculum

Studenterna tilldelas en kandidatexamen i Tourism Management efter slutförandet av följande kurser: A. University Krav (27 Cr. Hr.) B. Faculty Krav (21 Cr.Hr.)

C. Department Krav (84 Cr Hr..): -Compulsory Krav (69 Cr.Hr.)... [-]


Kandidatexamen i antropologi

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Jordanien Irbid

Programmet syftar till att ge studenterna teoretiska och praktiska kunskaper i det arkeologiska, biologiska och sociala aspekter av studien av människor. Dessutom syftar till att introducera studenterna till olika kulturer och samhällen. صممت المساقات التي تدرس في البرنامج لتزود الطلاب بالخبرات النظرية و العملية في الجوانب الأثرية و البيولوجية و الاجتماعية لهذا التخصص الذي يعنى بدراسة الإنسان و ثقافته. يتبع قسم الأنثروبولوجيا مختبرات متخصصة في دراسة المخلفات العظمية و معالجتها. قام القسم بإنجاز العديد من الدراسات المتعلقة بالمجتمع الأردني و ثقافته, كما أنجز العديد من المشاريع البحثية بالتعاون مع مؤسسات محلية وعربية ودولية [+]

Allmän information om programmet:

Undervisningsspråk: Arabiska Kredit timmar: 132 Varaktighet Studie: 4 år

Programbeskrivning

Programmet syftar till att ge studenterna teoretiska och praktiska kunskaper i det arkeologiska, biologiska och sociala aspekter av studien av människor. Dessutom syftar till att introducera studenterna till olika kulturer och samhällen. De kurser som ges i programmet är utformade för att ge studenterna teoretisk och praktisk erfarenhet i det arkeologiska, biologiska och sociala aspekter av disciplin, som handlar om studiet av mänskliga och hans kultur. Avdelningen har specialiserat laboratorium för att studera och behandling av skelettdelar. Det har gjort många studier relaterade till den jordanska samhället och dess kultur och deltagit i många forskningsprojekt med nationella och internationella institutioner.... [-]


Kandidatexamen i arabiska språket

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Jordanien Irbid

Programmet syftar till att hjälpa eleverna att utveckla språkliga och litterära kunskaper i arabiska språket, så att studenterna kan uppskatta det arabiska språket och den arabiska islamiska arvet, och för att möjliggöra akademiker att tillgodose behoven hos nationella marknaden vare sig i undervisning yrken eller andra områden. [+]

Allmän information om programmet:

Undervisningsspråk: Arabiska Kredit timmar: 132 Varaktighet Studie: 4 år

Programbeskrivning

Programmet syftar till att hjälpa eleverna att utveckla språkliga och litterära kunskaper i arabiska språket, så att studenterna kan uppskatta det arabiska språket och den arabiska islamiska arvet, och för att möjliggöra akademiker att tillgodose behoven hos nationella marknaden vare sig i undervisning yrken eller andra områden.

Kandidatexamen Krav på program som lärs ut på arabiska

Obligatoriska Krav: (12 Cr Hr..) Enligt följande

Alla nya studenter ska ta nivån examen för arabiska språket, engelska och datorkunskaper. Studenter som inte lyckas i något av dessa prov krävs för att vidta följande extra förutsättning kurs (099):... [-]


Kandidatexamen i bevarande och förvaltning av kulturella resurser

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Jordanien Irbid

Programmet syftar till att utveckla kunskaper och färdigheter i kulturarvet och dess bevarande. Studenter som studerar programmet förväntas ha kunskap inom området för kulturarvet och de olika metoder för underhåll och förvaltning av kulturella resurser. يهدف هذا البرنامج إلى تطوير المعرفة والمهارات حول المصادر التراثية وكيفية الحفاظ عليها. يتوقع من الطلبة بعد إتمامهم متطلبات هذا البرنامج بنجاح ان يكونوا قادرين على العمل في المتاحف أو أي غيرها من الشركات المتخصصة في مجالات صيانة وإدارة المصادر التراثية. [+]

Allmän information om programmet:

Undervisningsspråk: Arabiska Kredit timmar: 132 Varaktighet Studie: 4 år

Programbeskrivning

Programmet syftar till att utveckla kunskaper och färdigheter i kulturarvet och dess bevarande. Studenter som studerar programmet förväntas ha kunskap inom området för kulturarvet och de olika metoder för underhåll och förvaltning av kulturella resurser. Dessutom förväntas studenterna kunna arbeta på museer eller andra organisationer som arbetar med olika delar av underhåll och förvaltning av arv resurser.

Kandidatexamen Krav på program som lärs ut på arabiska

Obligatoriska Krav: (12 Cr Hr..) Enligt följande

Alla nya studenter ska ta nivån examen för arabiska språket, engelska och datorkunskaper. Studenter som inte lyckas i något av dessa prov krävs för att vidta följande extra förutsättning kurs (099):... [-]


Kandidatexamen i datavetenskap

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Jordanien Irbid

Programmet ger studenterna utbildning av hög kvalitet och de nödvändiga tekniska färdigheter i datavetenskap för att kunna förse samhället med de tjänster som krävs för att doktorander i enlighet med behoven hos Jordan, grannländerna och andra delar av världen, inklusive utvecklade länder, till bygga band med det lokala samhället för att kunna tillfredsställa sina behov, och slutligen att tillhandahålla tjänster samråd med industrisektorn och lokala företag. [+]

Allmän information om programmet:

Undervisningsspråk: Engelska Kredit timmar: 134 Varaktighet Studie: 4 år

Programbeskrivning

Programmet ger studenterna utbildning av hög kvalitet och de nödvändiga tekniska färdigheter i datavetenskap för att kunna förse samhället med de tjänster som krävs för att doktorander i enlighet med behoven hos Jordan, grannländerna och andra delar av världen, inklusive utvecklade länder, till bygga band med det lokala samhället för att kunna tillfredsställa sina behov, och slutligen att tillhandahålla tjänster samråd med industrisektorn och lokala företag.

Curriculum

Studieplanen i datavetenskap ges av följande avdelningar för informationsteknologi och datavetenskap fakulteten: Computer Science Department Computer Information Systems Department Management Information Systems Department Nät- och informationssäkerhet Department Software Engineering Department Det minsta antalet kredit timmar som krävs att tilldela en kandidatexamen i fakulteten är (134) kredit timmar Dolt av reglerna för tilldelning av kandidatexamen i Yarmouk Univ. Nej (2) 1991 utfärdats i enlighet med stadgarna för tilldelning vetenskapliga grader i Yarmouk Univ. (118) nr 2003 Accepterandet av studenter följer universitetets regler och regler i varje termin i enlighet med stadgarna för student acceptans i Yarmouk University. ... [-]

Ungkarl i engelska språket och litteraturen

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Jordanien Irbid

Detta program ger kurser i språk, lingvistik, litteratur, litteraturvetenskap, översättning och skriva. Det syftar till att uppnå skillnad i undervisning, forskning och studenttjänster genom att erbjuda hög nivå examen skickliga generationer av studenter som besitter vetenskap, kunskap och förmåga att klara av moderna utvecklingen och konkurrera på lokal och regional nivå. [+]

Allmän information om programmet:

Undervisningsspråk: Engelska Kredit timmar: 132 Varaktighet Studie: 4 år

Programbeskrivning

Detta program ger kurser i språk, lingvistik, litteratur, litteraturvetenskap, översättning och skriva. Det syftar till att uppnå skillnad i undervisning, forskning och studenttjänster genom att erbjuda hög nivå examen skickliga generationer av studenter som besitter vetenskap, kunskap och förmåga att klara av moderna utvecklingen och konkurrera på lokal och regional nivå.

Curriculum

Studenterna tilldelas en kandidatexamen i engelska språket och litteraturen efter slutförandet av följande kurser: A. University Krav (. 27 Cr Hr.)... [-]


Ungkarl i journalistik

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Jordanien Irbid

Programmet syftar till att lära eleverna konsten att skriva tidningsartiklar och rapporter och hur man kan producera professionella tidskriftsartiklar och rapporter. Komponenterna i läroplanen fokuserar på behoven hos den lokala och regionala marknaden. Läroplanen innehåller en praktisk utbildning komponent som genomförs genom tidningen vid fakulteten för journalistik ”Sahfat Al Yarmouk, som utfärdas varje vecka och fungerar som ett laboratorium för studenter att få sitt skrivande och yrkeserfarenhet. تتمثل رؤية برنامج البكالوريوس في الصحافة بالحفاظ على المكانة العلمية المتميزة في مجال إعداد و تأهيل و تطوير كوادر يتم رفدها لسوق العمل محليا وعربيا وعالميا, والإسهام الفعال في تنمية المجتمعات. [+]

Allmän information om programmet:

Undervisningsspråk: Arabiska Kredit timmar: 132 Varaktighet Studie: 4 år

Programbeskrivning

Programmet syftar till att lära eleverna konsten att skriva tidningsartiklar och rapporter och hur man kan producera professionella tidskriftsartiklar och rapporter. Komponenterna i läroplanen fokuserar på behoven hos den lokala och regionala marknaden. Läroplanen innehåller en praktisk utbildning komponent som genomförs genom tidningen vid fakulteten för journalistik ”Sahfat Al Yarmouk, som utfärdas varje vecka och fungerar som ett laboratorium för studenter att få sitt skrivande och yrkeserfarenhet.

Kandidatexamen Krav på program som lärs ut på arabiska... [-]


Ungkarl i telekommunikationsteknik

Campusstudier Heltid 5 år September 2019 Jordanien Irbid

Programmet är inriktat på både teoretiska och praktiska aspekter av telekommunikation teknik. Totalt 167 timmar kredit, kan vi erbjuda en teknisk program som ger färdigheter i de grundläggande begreppen elektroteknik, matematik, fysik, förutom att analog och digital kommunikation. [+]

Allmän information om programmet

Undervisningsspråk: Engelska Kredit timmar: 167 Varaktighet Studie: 5 år

Programbeskrivning

Programmet är inriktat på både teoretiska och praktiska aspekter av telekommunikation teknik. Totalt 167 timmar kredit, kan vi erbjuda en teknisk program som ger färdigheter i de grundläggande begreppen elektroteknik, matematik, fysik, förutom att analog och digital kommunikation. Specialiserade och avancerade ämnen inom telekommunikation erbjuds också som trådlös kommunikation, satellitkommunikation, mikrovågsugn, antenner, datakommunikation, datornätverk, digital signal programmering, etc. .Det Programmet erbjuder en ingenjörsexamen utrustad med de praktiska erfarenheter som krävs för framgång i telekommunikationsbranschen , statliga tjänster, eller forskarskolor.... [-]


Videoklipp

فيلم جامعة اليرموك