Amman Arab University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Amman Arab University (AAU) grundades 1999 som ett privat (icke-vinstdrivande) universitet som specialiserat sig på forskarutbildning under rubriken "Amman arabiskt universitet för forskarutbildning". Det var det första universitetet i Jordanien att erbjuda Ph.D. program. År 2009 erkände universitetet det första plåstret i kandidatexamen studenter och dess namn ändrades till "Amman Arab University".

Universitetet har uppnått allmän och privat ackreditering av Higher Education Accreditation kommissionen (HEAC) i Jordanien och det är en medlem av Association of Arab universitet.

Universitetet eftersträvar för att förbättra kvaliteten på utbildningen och det fokuserar på att ge eleverna de kunskaper och färdigheter för att vara aktiv och effektiv medlem i samhället. En grupp forskare och akademiska yrkesverksamma har etablerat universitetet att vara en ledstjärna för kunskap och fungera på ett effektivt sätt med hög integritet på ett världsklass. Dessutom fanns ett behov av institutioner för högre utbildning för akademiker med framstående kompetens för att möta nuvarande och framtida utmaningar.

Amman arabiskt universitet har levererat de lokala och nationella marknader med framstående och kvalificerade akademiker. Det totala antalet studenter som har examen från universitetet i alla program överstiger 7000.

Vi har 90 framstående heltid lärare som har examen från ansedda universitet och 522 studenter och 449 doktorander.

Universitetet ligger på Jordan Street-Mobis med en fantastisk utsikt över Amman (huvudstaden), Al-Balqa och Jerash. Universitetet är byggt på 122 tunnland och byggnaderna vid universitetet är ledade och blandas med originalitet och modernitet, och platsen är ca 12 km norr om huvudstaden Amman. Universitetet är modern när det gäller anläggningar och resurser för att uppfylla behoven av undervisning och forskning.

Mission och Vission

VISION:

En väl känd lokal och regional universitet för högkvalitativ undervisning, forskning och samhällstjänst.

MISSION:

För att producera akademiker som är kritiska tänkare, kreativa och livslångt lärande och utrustade med de kunskaper och färdigheter som gör det möjligt för dem att konkurrera på marknaden och bli ledare i sina samhällen för att främja forskning och innovation av lärare och elever och sprida den resulterande kunskap, att främja kontinuerlig kvalitetsförbättring, och att bygga effektivt partnerskap med samhället.

Platser

Amman

Address
Amman Arab University
PO Box 2234
Jordan Street-Mobis

Amman, Amman Governorate, Jordanien