Läs den officiella beskrivningen

Amman Arab University (AAU) grundades 1999 som ett privat (icke-vinstdrivande) universitet som specialiserat sig på forskarutbildning under rubriken "Amman arabiskt universitet för forskarutbildning". Det var det första universitetet i Jordanien att erbjuda Ph.D. program. År 2009 erkände universitetet det första plåstret i kandidatexamen studenter och dess namn ändrades till "Amman Arab University".

Universitetet har uppnått allmän och privat ackreditering av Higher Education Accreditation kommissionen (HEAC) i Jordanien och det är en medlem av Association of Arab universitet.

Universitetet eftersträvar för att förbättra kvaliteten på utbildningen och det fokuserar på att ge eleverna de kunskaper och färdigheter för att vara aktiv och effektiv medlem i samhället. En grupp forskare och akademiska yrkesverksamma har etablerat universitetet att vara en ledstjärna för kunskap och fungera på ett effektivt sätt med hög integritet på ett världsklass. Dessutom fanns ett behov av institutioner för högre utbildning för akademiker med framstående kompetens för att möta nuvarande och framtida utmaningar.

Amman arabiskt universitet har levererat de lokala och nationella marknader med framstående och kvalificerade akademiker. Det totala antalet studenter som har examen från universitetet i alla program överstiger 7000.

Vi har 90 framstående heltid lärare som har examen från ansedda universitet och 522 studenter och 449 doktorander.

Universitetet ligger på Jordan Street-Mobis med en fantastisk utsikt över Amman (huvudstaden), Al-Balqa och Jerash. Universitetet är byggt på 122 tunnland och byggnaderna vid universitetet är ledade och blandas med originalitet och modernitet, och platsen är ca 12 km norr om huvudstaden Amman. Universitetet är modern när det gäller anläggningar och resurser för att uppfylla behoven av undervisning och forskning.

Mission och Vission

VISION:

En väl känd lokal och regional universitet för högkvalitativ undervisning, forskning och samhällstjänst.

MISSION:

För att producera akademiker som är kritiska tänkare, kreativa och livslångt lärande och utrustade med de kunskaper och färdigheter som gör det möjligt för dem att konkurrera på marknaden och bli ledare i sina samhällen för att främja forskning och innovation av lärare och elever och sprida den resulterande kunskap, att främja kontinuerlig kvalitetsförbättring, och att bygga effektivt partnerskap med samhället.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Arabiska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Amman Arab University

Det är en kandidatprogrammet som bygger på både en teoretisk och en praktisk hands-on förhållningssätt till lärande. Det är specialiserat på revision genom hjälp av en dj ... [+]

Exakt vad specialisering på Kontroll och redovisningsrevision innebär?

Det är en kandidatprogrammet som bygger på både en teoretisk och en praktisk hands-on förhållningssätt till lärande. Det är specialiserat på revision genom hjälp av en djupgående och kritisk utbildnings kunskapsöverföring. Akademiker som stora inom detta område kommer att vara skicklig i revision i stor skala, redovisning, finansiell analys, ekonomisk styrning, riskhantering, forskning och utredning. Bortsett från detta, kommer studenter dra nytta av att främja sin chefs och språkiga kapacitet.

Hur kunde detta inriktning komma i bildning?

Som en del av vårt sociala ansvar, var en bred studie på arbetsmarknaden genomförs som visar följande:... [-]

Jordanien Amman
September 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Amman Arab University

Mobil datoranvändning har spridits mycket snabbt i form av mobila produkter och lösningar som smartphones, tabletter, trådlösa infrastrukturer, och trådlösa data planer. ... [+]

Mobil datoranvändning har spridits mycket snabbt i form av mobila produkter och lösningar som smartphones, tabletter, trådlösa infrastrukturer, och trådlösa data planer. Intresserade yrkesverksamma kan ta på nätet eller i klassen utbildningar för att utnyttja sin Mobile Computing kunskaper och färdigheter.

Emellertid kan unga människor att hitta sådana kurser svårt att dra nytta av sådana kurser kräver deltagarna att ha goda kunskaper och praktisk erfarenhet inom olika områden som stärker ryggraden i Mobile Computing såsom Computing och programspråk; Utveckling / Test / Drift plattformar; Nätverk och trådlösa nätverkssystem; Operativsystem; Internet-teknik (t.ex. webbservrar och skriptspråk som Servlets, JSP, etc.), datacenter, etc. Därför har det blivit nödvändigt att den akademiska världen intar sin roll att utveckla och erbjuda anständiga grundutbildningen som fokuserar på Mobile Computing.... [-]

Jordanien Amman
September 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska