Ritsumeikan University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Varför välja engelska-medeltidsprogram på Ritsumeikan University ?

Engelska-baserade Grundutbildningsprogram möjliggör tillgång till olika akademiska kurser för studenter utan eller begränsad japansk språkförmåga.

Efter anmälan kommer internationella studenter att ha möjligheter att lära sig japanska i / utanför läroplanen.

Studentdiversitet är en av RU: s mest attraktiva funktioner. I 2019 studerar 2441 examenssökande internationella studenter från 66 länder i våra doktorander och grundutbildningsprogram. RU ger dig alltid möjligheter att träffa studenter från hela världen och olika kulturer. Studentdiversitet gör ditt universitetsliv spännande och bidrar till dina fruktbara akademiska aktiviteter i Japan.

Ritsumeikan University har fyra campus i Kansai regionen. Engelska-medium grundutbildningsprogram erbjuds på tre av dessa campus. Global Studies Major och Joint Degree Programmet är baserade på Kinugasa Campus i nordvästra Kyoto City. Samhälls- och regionalpolitiska studier Major och Global Liberal Arts är baserade på Osaka Ibaraki Campus som öppnade 2015 i Ibaraki City, Osaka Prefecture. Informationssystem Vetenskap och teknik Kursen är baserad på Biwako - Kusatsu Campus i Kusatsu City, Shiga Prefecture. De tre städerna ligger inom räckhåll för varandra. Kyoto till Ibaraki (Osaka) och Kusatsu (Shiga) tar bara 20 till 30 minuter med tåg.

Ritsumeikan University har studerat utomlands avtal med mer än 120 universitet i 32 länder och regioner. Studenter uppmanas att delta i studier utomlands program eller fältverk utomlands beroende på deras huvudområden och akademiska fält. Dessutom arbetar RU med DUDP, där studenter kan tjäna bachelorgrader från både RU och allierade universitet.

RU erbjuder många program som off-campus frivilliga aktiviteter, praktikplatser, på-campus-stödjande aktiviteter och olika typer av klubbar och cirklar som drivs av studenterna. Internationella studenter med en student Visa kan ansöka om stipendier. Boende i en möblerad lägenhet eller av sovsal för campus är tillgänglig för studenter utan tidigare erfarenhet som bor i Japan. Detta ger studenter i engelska-medellånga studier en bra miljö för att koncentrera sig på sin studie och daglig kommunikation med andra studenter.

- Undervisningsminskningsskema

Nedan finns information om undervisningssänkningsordningen för 2020-intaganden.

 • 100% undervisningsavvikelse
 • 50% undervisningsminskning
 • 20% undervisningsminskning

Undervisningsminskningen erbjuds inledningsvis för ett år, baserat på studenternas antagningsutvärdering. Under andra och efterföljande år delas utbildningsreduktionen utifrån studenternas betyg under föregående studieår. Detta stipendium kan ändras så Ansök så tidigt som möjligt.

Ritsumeikan University i korthet

 • Ritsumeikan University valdes av den japanska regeringen som en av universiteten för "Top Global University Project" 2014. Valda universitet måste aktivt främja globalisering bland japanska universitet.
 • Grundades 1900 , har Ritsumeikan en historia på nästan 120 år.
 • RU är ett integrerat universitet med 16 högskolor och 22 forskarskolor.
 • Vi har 4 campus i Kyoto City, Kyoto Prefecture, Kusatsu City, Shiga Prefecture och Ibaraki City Osaka Prefecture .
 • RU har ett världsomspännande alumni-nätverk med 24 utländska filialer.
 • 2441 examenssökande internationella studenter från 66 länder, Plus 180 icke-internationella studenter från 27 länder.
 • RU rankades nr 1 för de mest utländska fakultetsmedlemmarna i ett japansk universitet.
 • RU har ett globalt nätverk av 441 partnerinstitutioner världen över. Vi har också studier utomlands avtal med 137 universitet i 30 länder och regioner.
 • 99% av de internationella studenterna i engelska-medellånga grundutbildningsprogrammen som sökte om stipendier fick ekonomiskt stöd.
 • Mer än 95% av de internationella kandidaten har framgångsrikt jobbat.
 • RU rankades nr 3 i QS Graduate Employability Rankings 2015 (Pilot) bland japanska privata universitet.
 • RU har 450 studentklubbar och alla slags cirklar, inklusive sport, konst, japansk kultur och allt däremellan.
 • RU rankades nr 1 i uppdragsforskning från privata sektorer i hela landet.

Platser

Kyoto

Address
56-1 Tojiin Kitamachi, Kita Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 603-8577, Japan
Kyoto, Kyoto prefektur, Japan

Osaka

Address
Osaka, Osaka Prefecture, Japan

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium