Ritsumeikan University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Varför välja engelska-medeltidsprogram på Ritsumeikan University ?

Engelska-baserade Grundutbildningsprogram möjliggör tillgång till olika akademiska kurser för studenter som inte är tillräckligt bra på japanskt språk.

Efter anmälan kommer internationella studenter att ha möjligheter att lära sig japanska i / utanför läroplanen.

Studentdiversitet är en av de mest attraktiva egenskaperna hos RU. År 2017 studerade 1890 gradersökande internationella studenter från 61 länder i våra doktorander och grundutbildningsprogram. RU ger dig alltid mycket chanser att träffa studenter från områden med mycket olika kultur. Studentdiversitet gör ditt universitetsliv spännande och bidrar till dina fruktbara akademiska aktiviteter i Japan.

Ritsumeikan University har fyra campus i Kansai regionen. Engelska-medium grundutbildningsprogram erbjuds på tre av dessa campus. Global Studies Major är baserad på Kinugasa Campus i nordvästra Kyoto City. Samhälls- och regionalpolitiska studier Major ligger på Osaka Ibaraki Campus som öppnades 2015 i Ibaraki City, Osaka Prefecture. Information Systems Science and Engineering Course, ett helt nytt program från 2017, är baserat på Biwako-Kusatsu Campus i Kusatsu City, Shiga Prefecture. De tre städerna ligger inom räckhåll för varandra. Från Kyoto till Ibaraki (Osaka) och Kusatsu (Shiga) tar bara 20 till 30 minuter med tåg.

Ritsumeikan University har studerat utomlands avtal med mer än 130 universitet i 30 länder och regioner. Studenter uppmanas att delta i studier utomlands program eller fältverk utomlands beroende på deras huvudområden och akademiska fält. Dessutom arbetar RU med DUDP, där studenter kan tjäna bachelorgrader från både RU och allierade universitet.

RU erbjuder många program som off-campus frivilliga aktiviteter, praktikplatser, på-campus-stödjande aktiviteter och olika typer av klubbar och cirklar som drivs av studenterna. Internationella studenter med en student Visa kan ansöka om stipendier. Boende i en möblerad lägenhet eller avlägsen campus sovsal är tillgänglig för studenter i engelska-medium grundutbildningsprogram som ger eleverna en bra miljö att koncentrera sig på sin studie och daglig kommunikation med andra studenter.

- Undervisningsminskningsskema

Nedan finns information om undervisningssänkningsordningen för 2017-intag.

 • 100% undervisningsavvikelse
 • 50% undervisningsminskning
 • 20% undervisningsminskning

Undervisningsminskningen erbjuds inledningsvis i ett år, baserat på studenternas antagningsutvärdering. Under andra och efterföljande år delas utbildningsreduktionen ut på grundval av elevernas betyg under föregående studieår.

Ritsumeikan University i korthet

 • Ritsumeikan University valdes av den japanska regeringen som en av universiteten för "Top Global University Project" 2014. Valda universitet måste aktivt främja globalisering bland japanska universitet.
 • Grundades 1900 , har Ritsumeikan en historia på över 110 år.
 • RU är ett integrerat universitet med 14 högskolor och 21 forskarskolor.
 • Vi har 4 campus i Kyoto City, Kyoto Prefecture, Kusatsu City, Shiga Prefecture och Ibaraki City Osaka Prefecture .
 • RU har ett världsomspännande alumni-nätverk med 24 utländska filialer.
 • 1890 grad-söker internationella studenter från 61 länder, Plus 180 icke-examen internationella studenter från 27 länder i 2017AY.
 • RU rankades nr 1 för de mest utländska fakultetsmedlemmarna i ett japansk universitet 2016ay.
 • RU har ett globalt nätverk av 435 partnerinstitutioner över hela världen. Vi har också studier utomlands överenskommelser med 137 universitet i 30 länder och regioner.
 • 99% av de internationella studenterna i engelska-medeltidsprogrammen som ansökte om stipendier fick ekonomiskt stöd 2016AY.
 • Mer än 95% av de internationella kandidaten har framgångsrikt jobbat i 2014AY.
 • RU rankades nr 3 i QS Graduate Employability Rankings 2015 (Pilot) bland japanska privata universitet.
 • RU har 450 studentklubbar och alla slags cirklar, inklusive sport, konst, japansk kultur och allt däremellan.
 • RU rankades No.1 i uppdragsforskning av privata sektorer i hela landet 2015FY.
Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
 • Japansk

Se Humanistiska kandidatexamina » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:


Bachelor of Global Liberal Arts / Bachelor of Asia Pacific Affairs (Dual Degree Program med Australian National University)

Campusstudier Heltid 4 år April 2019 Japan Osaka

College of Global Liberal Arts (GLA) ger studenterna den omfattande liberal arts education på engelska som krävs för våra globaliserade tider. Grundutbildningen för dubbla examen erbjuds gemensamt av College of Global Liberal Arts (GLA) vid Ritsumeikan University och Coral Bell School of Asia Pacific Affairs vid Australian National University. Det dubbla tillvägagångssättet kommer att bidra till att utveckla en konkurrenskraftig grund för din karriär: Applicera din Asien-Stillahavsomfattande erfarenheter, intelligens och fördjupad kunskap för att bredda affärspraxis i globala företag. Det leder dig till att gå vidare till yrkesskolor inom offentlig politik, juridik, företagsekonomi, arkitektur etc. och fördjupa specialkunskap på forskarskolor i Japan, Australien och andra regioner. [+]

Dual Undergraduate Degree Program

Detta program ger studenterna möjlighet att ta examen med två grundutbildningskurser från två universitet: Ritsumeikan University (RU) och Australian National University (ANU). Båda universiteten erbjuder mer än 16 kurser som kan krysskrediteras med partnerpartnerskolan och erkänns för krediter mot examen. Bachelor of Global Liberal Arts-examen ges från RU och kandidatexamen i Asien Pacific Affairs från ANU.

Programöversikt

College of Global Liberal Arts (GLA) ger studenterna den omfattande liberal arts education på engelska som krävs för våra globaliserade tider. Grundutbildningen för dubbla examen erbjuds gemensamt av College of Global Liberal Arts (GLA) vid Ritsumeikan University och Coral Bell School of Asia Pacific Affairs vid Australian National University. Det dubbla tillvägagångssättet kommer att bidra till att utveckla en konkurrenskraftig grund för din karriär: Applicera din Asien-Stillahavsomfattande erfarenheter, intelligens och fördjupad kunskap för att bredda affärspraxis i globala företag. Det leder dig till att gå vidare till yrkesskolor inom offentlig politik, juridik, företagsekonomi, arkitektur etc., och fördjupa specialkunnig kunskap på forskarskolor i Japan, Australien och andra regioner.... [-]


Bachelor i globala internationella relationer - American University - Ritsumeikan University Joint Degree Program (JDP)

Campusstudier Heltid 4 år April 2019 Japan Kyoto Amerikas förenta stater Washington + 2 fler

Gemensamma utbildningar är samarbetsgrader som erbjuds av två olika universitet med utbildnings- och studentstödsystem som är utformade för att utveckla akademiker vars kunskaper och kunskaper är efterfrågade. Detta nya och spännande program ger studenterna möjlighet att helt fördjupa sig i kulturer och inlärningsmiljöer i Japan och USA, RU och AU. [+]

I april 2018, på 30-årsdagen, inrättade College of International Relations ett gemensamt examensprogram med School of International Service, American University (AU). Det här programmet lägger stor vikt vid betydelsen av att lära sig både västerländska och icke-västerländska perspektiv när det gäller att närma sig internationella studier i global mening som det första gemensamma universitetsprogrammet mellan USA och Japan. Det kommer att odla globalt inriktade ledare som kan ta aktiva roller på det internationella planet.

Programöversikt:

Gemensamma utbildningar är samarbetsgrader som erbjuds av två olika universitet med utbildnings- och studentstödssystem som är utformade för att utveckla kandidater vars kunskaper och kunskaper är efterfrågade. Detta nya och spännande program ger studenterna möjlighet att helt fördjupa sig i kulturer och inlärningsmiljöer i Japan och USA, RU och AU. Samtidigt som du delar innehållet i GS-kursen vid RU och IR-kursen vid AU, kommer studenterna också att ta kohortklasser tillsammans med AU-hemstuderande vid både RU och AU.... [-]


Kandidatexamen i ingenjörsvetenskap -Information Systems Science and Engineering Course (ISSE)

Campusstudier Heltid 4 år April 2019 Japan Kusatsu Kyoto + 1 fler

Eleverna i Informationssystemen vetenskap och teknik utvecklar de informationssystemstekniska färdigheter som krävs för att arbeta överallt i världen och förmedla fantasi och teknisk kompetens till alla typer av projekt och organisation, samtidigt som de bibehåller de kraftfulla fördelarna med sina egna unika personligheter och kulturer. Programmet lägger grunden i grunderna för teknik och teknisk kompetens för att arbeta flexibelt med ständigt utvecklande hårdvara, programvara och användarbehov. [+]

Moderna informationssystem utvecklas av olika internationella lag från många länder; Politiska och kulturella gränser är inte längre gränser. Huvudfokus på utbildning i informationssystemsvetenskap och teknik (ISSE) är att utbilda personer som kan arbeta i den snabbt utvecklande tekniska världen, som lagmedlemmar, som innovatörer, och som ledare.

Programöversikt:

Eleverna i Informationssystemen vetenskap och teknik utvecklar de informationssystemstekniska färdigheter som krävs för att arbeta överallt i världen och förmedla fantasi och teknisk kompetens till alla typer av projekt och organisation, samtidigt som de bibehåller de kraftfulla fördelarna med sina egna unika personligheter och kulturer. Programmet lägger grunden i grunderna för teknik och teknisk kompetens för att arbeta flexibelt med ständigt utvecklande hårdvara, programvara och användarbehov.... [-]


Kandidatexamen i internationella relationer - Global Studies Major (GS)

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Japan Kyoto

I dagens värld är nästan alla problem globala och komplexa. En förmåga att förstå och analysera globala angelägenheter ur ett tvärvetenskapligt perspektiv kommer att vara viktigt vad som helst du fortsätter i framtiden. Global Studies Major är utformad för att ge eleverna färdigheter och kunskaper för att lyckas i den globaliserade världen. [+]

College of International Relations syftar till att hjälpa studenter att utveckla de kunskaper och kunskaper som är nödvändiga i vår snabbt växande globaliserade värld: kreativitet, förmåga att tänka och agera globalt, språk och kommunikationsförmåga och förståelse för olika kulturer.

Programöversikt:

Programmet är utformat för att vara flexibelt, där eleverna kan utforma sina inlärningsprogram baserat på deras intressen och karriärmål. Under det första året tar eleverna en rad introduktions- och grundkurser samt akademiska färdigheter, vilka utvecklar en grund för sina studier. Från och med det andra året börjar eleverna sin studie av kärn- och områdestudiekurser från listan nedan. Andraårsstudenterna deltar också i den praktiska Global Simulation Gaming, en klass tillsammans med japanska studenter. De fortsätter att fördjupa sina studier under det tredje året, särskilt genom det forskningsinriktade avancerade seminariet, innan de skriver sin examensavhandling i sitt fjärde år.... [-]


Kandidatexamen i politikvetenskap - Samhälls- och regionalpolitiska studier Major (CRPS)

Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Japan Osaka Kyoto + 1 fler

College of Policy Science grundades 1994 som svar på ett växande behov av ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att lösa de alltmer komplicerade frågorna i samhället och är nu ett av de ledande centra i studien av politik i Japan. [+]

College of Policy Science grundades 1994 som ett svar på ett växande behov av tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att lösa de alltmer komplexa frågorna i samhället. Policy Science är ett akademiskt fält som syftar till att klargöra orsakerna till dessa sociala problem och utforska lösningar på sätt som uppfyller maximalt antal medlemmar eller intressenter i samhället.

Programöversikt:

Noggrant formulerade, välimplementerade policies har förmågan att omvandla människors liv. Studenter av politikvetenskap lär sig hur man släpper ut den kraften genom att kombinera avancerad akademisk kunskap i flera discipliner med fokus på att lösa verkliga problem. Problem som fattigdom, demografiska förändringar, urbanisering och miljöförändringar erkänns som globala utmaningar, men alla kräver lokalt belägna svar. Policy science förbinder de globala och lokala, odla avancerade utövare att leverera kreativa lösningar som tillgodoser alla intressenter.... [-]


Videoklipp

AY2016 Introduction of the Ritsumeikan Academy

Students' Voice

A Day with Our Students

English-medium Undergraduate Programs, [International Relations]

English-medium Undergraduate Programs, [Policy Science]

English-medium Undergraduate Programs, [Information Science and Engineering]

Dual bachelor’s degree from Ritsumeikan University and ANU

Kontakt
Besöksadress
56-1 Tojiin Kitamachi, Kita Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 603-8577, Japan
Kyoto, Kyoto Prefecture, JP
Sociala medier
Besöksadress
Osaka, Osaka Prefecture, JP