Läs den officiella beskrivningen

Varför välja engelska-medeltidsprogram på Ritsumeikan University ?

Engelska-baserade Grundutbildningsprogram möjliggör tillgång till olika akademiska kurser för studenter som inte är tillräckligt bra på japanskt språk.

Efter anmälan kommer internationella studenter att ha möjligheter att lära sig japanska i / utanför läroplanen.

Studentdiversitet är en av de mest attraktiva egenskaperna hos RU. År 2017 studerade 1890 gradersökande internationella studenter från 61 länder i våra doktorander och grundutbildningsprogram. RU ger dig alltid mycket chanser att träffa studenter från områden med mycket olika kultur. Studentdiversitet gör ditt universitetsliv spännande och bidrar till dina fruktbara akademiska aktiviteter i Japan.

Ritsumeikan University har fyra campus i Kansai regionen. Engelska-medium grundutbildningsprogram erbjuds på tre av dessa campus. Global Studies Major är baserad på Kinugasa Campus i nordvästra Kyoto City. Samhälls- och regionalpolitiska studier Major ligger på Osaka Ibaraki Campus som öppnades 2015 i Ibaraki City, Osaka Prefecture. Information Systems Science and Engineering Course, ett helt nytt program från 2017, är baserat på Biwako-Kusatsu Campus i Kusatsu City, Shiga Prefecture. De tre städerna ligger inom räckhåll för varandra. Från Kyoto till Ibaraki (Osaka) och Kusatsu (Shiga) tar bara 20 till 30 minuter med tåg.

Ritsumeikan University har studerat utomlands avtal med mer än 130 universitet i 30 länder och regioner. Studenter uppmanas att delta i studier utomlands program eller fältverk utomlands beroende på deras huvudområden och akademiska fält. Dessutom arbetar RU med DUDP, där studenter kan tjäna bachelorgrader från både RU och allierade universitet.

RU erbjuder många program som off-campus frivilliga aktiviteter, praktikplatser, på-campus-stödjande aktiviteter och olika typer av klubbar och cirklar som drivs av studenterna. Internationella studenter med en student Visa kan ansöka om stipendier. Boende i en möblerad lägenhet eller avlägsen campus sovsal är tillgänglig för studenter i engelska-medium grundutbildningsprogram som ger eleverna en bra miljö att koncentrera sig på sin studie och daglig kommunikation med andra studenter.

- Undervisningsminskningsskema

Nedan finns information om undervisningssänkningsordningen för 2017-intag.

 • 100% undervisningsavvikelse
 • 50% undervisningsminskning
 • 20% undervisningsminskning

Undervisningsminskningen erbjuds inledningsvis i ett år, baserat på studenternas antagningsutvärdering. Under andra och efterföljande år delas utbildningsreduktionen ut på grundval av elevernas betyg under föregående studieår.

Ritsumeikan University i korthet

 • Ritsumeikan University valdes av den japanska regeringen som en av universiteten för "Top Global University Project" 2014. Valda universitet måste aktivt främja globalisering bland japanska universitet.
 • Grundades 1900 , har Ritsumeikan en historia på över 110 år.
 • RU är ett integrerat universitet med 14 högskolor och 21 forskarskolor.
 • Vi har 4 campus i Kyoto City, Kyoto Prefecture, Kusatsu City, Shiga Prefecture och Ibaraki City Osaka Prefecture .
 • RU har ett världsomspännande alumni-nätverk med 24 utländska filialer.
 • 1890 grad-söker internationella studenter från 61 länder, Plus 180 icke-examen internationella studenter från 27 länder i 2017AY.
 • RU rankades nr 1 för de mest utländska fakultetsmedlemmarna i ett japansk universitet 2016ay.
 • RU har ett globalt nätverk av 435 partnerinstitutioner över hela världen. Vi har också studier utomlands överenskommelser med 137 universitet i 30 länder och regioner.
 • 99% av de internationella studenterna i engelska-medeltidsprogrammen som ansökte om stipendier fick ekonomiskt stöd 2016AY.
 • Mer än 95% av de internationella kandidaten har framgångsrikt jobbat i 2014AY.
 • RU rankades nr 3 i QS Graduate Employability Rankings 2015 (Pilot) bland japanska privata universitet.
 • RU har 450 studentklubbar och alla slags cirklar, inklusive sport, konst, japansk kultur och allt däremellan.
 • RU rankades No.1 i uppdragsforskning av privata sektorer i hela landet 2015FY.
Programmen undervisas på:
Engelska
Japansk

Skolan erbjuder också:


Ritsumeikan University

Gemensamma utbildningar är samarbetsgrader som erbjuds av två olika universitet med utbildnings- och studentstödsystem som är utformade för att utveckla akademiker vars k ... [+]

I april 2018, på 30-årsdagen, inrättade College of International Relations ett gemensamt examensprogram med School of International Service, American University (AU). Det här programmet lägger stor vikt vid betydelsen av att lära sig både västerländska och icke-västerländska perspektiv när det gäller att närma sig internationella studier i global mening som det första gemensamma universitetsprogrammet mellan USA och Japan. Det kommer att odla globalt inriktade ledare som kan ta aktiva roller på det internationella planet.

Programöversikt:

Gemensamma utbildningar är samarbetsgrader som erbjuds av två olika universitet med utbildnings- och studentstödssystem som är utformade för att utveckla kandidater vars kunskaper och kunskaper är efterfrågade. Detta nya och spännande program ger studenterna möjlighet att helt fördjupa sig i kulturer och inlärningsmiljöer i Japan och USA, RU och AU. Samtidigt som du delar innehållet i GS-kursen vid RU och IR-kursen vid AU, kommer studenterna också att ta kohortklasser tillsammans med AU-hemstuderande vid både RU och AU.... [-]

Japan Kyoto Amerikas förenta stater Washington
April 2019
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ritsumeikan University

I dagens värld är nästan alla problem globala och komplexa. En förmåga att förstå och analysera globala angelägenheter ur ett tvärvetenskapligt perspektiv kommer att vara ... [+]

College of International Relations syftar till att hjälpa studenter att utveckla de kunskaper och kunskaper som är nödvändiga i vår snabbt växande globaliserade värld: kreativitet, förmåga att tänka och agera globalt, språk och kommunikationsförmåga och förståelse för olika kulturer.

Programöversikt:

Programmet är utformat för att vara flexibelt, där eleverna kan utforma sina inlärningsprogram baserat på deras intressen och karriärmål. Under det första året tar eleverna en rad introduktions- och grundkurser samt akademiska färdigheter, vilka utvecklar en grund för sina studier. Från och med det andra året börjar eleverna sin studie av kärn- och områdestudiekurser från listan nedan. Andraårsstudenterna deltar också i den praktiska Global Simulation Gaming, en klass tillsammans med japanska studenter. De fortsätter att fördjupa sina studier under det tredje året, särskilt genom det forskningsinriktade avancerade seminariet, innan de skriver sin examensavhandling i sitt fjärde år.... [-]

Japan Kyoto
September 2019
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ritsumeikan University

College of Policy Science grundades 1994 som svar på ett växande behov av ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att lösa de alltmer komplicerade frågorna i samhälle ... [+]

College of Policy Science grundades 1994 som ett svar på ett växande behov av tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att lösa de alltmer komplexa frågorna i samhället. Policy Science är ett akademiskt fält som syftar till att klargöra orsakerna till dessa sociala problem och utforska lösningar på sätt som uppfyller maximalt antal medlemmar eller intressenter i samhället.

Programöversikt:

Noggrant formulerade, välimplementerade policies har förmågan att omvandla människors liv. Studenter av politikvetenskap lär sig hur man släpper ut den kraften genom att kombinera avancerad akademisk kunskap i flera discipliner med fokus på att lösa verkliga problem. Problem som fattigdom, demografiska förändringar, urbanisering och miljöförändringar erkänns som globala utmaningar, men alla kräver lokalt belägna svar. Policy science förbinder de globala och lokala, odla avancerade utövare att leverera kreativa lösningar som tillgodoser alla intressenter.... [-]

Japan Osaka Kyoto
September 2019
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
56-1 Tojiin Kitamachi, Kita Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 603-8577, Japan
Kyoto, Kyoto Prefecture, JP
Social Media
Location address
Osaka, Osaka Prefecture, JP