Läs den officiella beskrivningen

University of Trieste grundades 1924 och är ett medelstort universitet med en studentbefolkning på cirka 16 000. Det erbjuder ett brett utbud av examensprogram på kandidatexamen, magister- och doktorandnivå samt korta yrkesmästare, avancerade master- och specialiseringsprogram, varav de flesta är inom det medicinska området. Vissa utbildningar utbildas på engelska .

Universitetet har för närvarande 10 avdelningar: Ekonomisk , Näringsliv, Matematisk och Statistisk Vetenskap ; Teknik och arkitektur ; Humaniora; Juridisk, språk, tolkning och översättningsstudier ; Matematik och geovetenskaper ; Medicin, kirurgi och hälsovetenskap ; Biovetenskap ; Farmaceutiska och kemiska vetenskaper ; Fysik; Politiska och sociala vetenskaper .

Universitetet deltar i många forskningsprojekt på nationell och internationell nivå. Det är också inblandat i olika utbytesprogram för studenter och personal med universitet i EU och samarbetar med flera universitet från Östeuropa och andra länder utanför EU.

Den internationella rörligheten vid University of Trieste

Universitet är korsning av kunskap.

Efter Lissabonstrategin, som betonar skapandet av ett mer konkurrenskraftigt och dynamiskt kunskapsbaserat samhälle, kan internationell mobilitet och internationalisering av universiteten utgöra ett strategiskt verktyg för en social, kulturell och ekonomisk utveckling i ett land. De kan betraktas som en utmaning och en möjlighet för de berörda högre institutionerna att förstora och berika deras utbud av kurser som erbjuds.

Internationaliseringen av dess system, som sedan länge har startats av University of Trieste , ligger helt i linje med dessa punkter och ligger också i Triestes strategiska läge och historiska internationella kallelse.

University of Trieste är aktivt involverat i olika program på europeisk nivå (LLP Erasmus, Leonardo da Vinci, Alpe Adria, Sommarskolan i Bovec) och inom bredare europeiska (Tempus) och internationella ramar (ISEP-programmet, Marco Polo-programmet Marco Polo Projekt).

Programmen undervisas på:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:


University of Trieste

Ekonomien studerar handeln med begränsade resurser bland människor. Denna verksamhet omfattar institutioner - företag - som tillsammans med människor utgör det ekonomiska ... [+]

Ekonomien studerar handeln med begränsade resurser bland människor.

Denna verksamhet omfattar institutioner - företag - som tillsammans med människor utgör det ekonomiska system som vårt samhälle bygger på.

Företag och människor agerar inom gränserna för regler, det rättssystem som säkerställer en ordnad utveckling av samhällen från vilka de härrör.

Slutligen kräver studier och hantering av ekonomiska händelser allt mer kompetens i kvantitativa verktyg för att välja och analysera data.

Vem är den ideala kandidaten för detta program?studenter som är nyfikna och intresserade av företag ur alla perspektiv (produktion, distribution, förvaltning, finansiering, bokföring, internationalisering, entreprenörskap etc.)studenter motiverade av en önskan att förstå ekonomiska händelser genom ett tvärvetenskapligt tillvägagångssättstudenter som vill spela en aktiv roll i sin personliga och professionella framtid genom att skapa välfärd för samhället.... [-]
Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Trieste

Denna läroplan syftar till att utveckla den kompetens som behövs för att utvärdera, utforma och använda finansiella produkter och att analysera nationella och internation ... [+]

Detta examensprogram erbjuder en läroplan undervisad på engelska: Ekonomi och finansiella marknader.

Denna läroplan syftar till att utveckla den kompetens som behövs för att utvärdera, utforma och använda finansiella produkter och att analysera nationella och internationella finansmarknader.

De första två åren ger grundläggande förberedelser inom ekonomi, ekonomi, ekonomi, ekonomi, matematik, statistik och juridik, medan det tredje året fokuserar på monetär och finansiell ekonomi och politik, internationell makroekonomi, finansmarknader och institutioner, företagsekonomi, statistik för ekonomi och ekonomisk ekonometri .

Kurserna lärs inom en internationell kulturmiljö.... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Video UNITS 2016 - English version