University of Trento – Faculty of Law

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1984, är den juridiska fakulteten vid universitetet i Trento ett av de ledande universiteten i Italien. Konsekvent ranking bland de fem italienska lag skolor för både forskning och undervisning, juridiska fakulteten i Trento finner sitt mervärde i sin jämförande metod juridiska studier.

Vid University of Trento är lag lärs ut som en komplex verklighet, inklusive inhemska, internationella, överstatlig lag och deras ömsesidiga interaktion. I detta perspektiv är jämförande rätt distribueras som den föredragna metoden för att utforska inhemska rättssystem och specifika rättsliga fenomen. Således väljer att studera juridik i Trento ger studenterna en utmanande lärande, vilket studenter till området för lag i både sina komparativa och transnationella aspekter.

Mot denna bakgrund, och med tanke på globaliseringen av marknaderna och ökningen av internationella relationer, kommer den juridiska fakulteten lansera under 2017/2018 den nya treåriga kandidatprogram i juridiska studier med titeln "Kandidatexamen i jämförande europeiska och internationella juridiska studier" (eller CEILS), undervisas helt på engelska. Den CEILS Programmet syftar till att kombinera både den internationella dimensionen centrala i etos fakulteten Trento och den ökande efterfrågan på europeiska och transnationella yrkesverksamma inom juridikstudier.

Genom att samla inhemska och utländska studenter och använder state-of-the-art undervisningsmetoder som härrör från erfarenheten av vår inhemska och internationella fakultet, kommer eleverna i de CEILS utsättas för en mängd olika metoder, disciplin traditioner och jurisdiktioner, medan kurserna av programmet kommer att täcka ett brett spektrum av områden och förbättra de jämförande, internationella och gränsöverskridande dimensioner lagen.

CEILS studenter kommer att ha möjlighet att ansöka om praktikprogram i nationella och internationella institutioner. Mångfalden av elevernas gemenskap kommer att öka sitt lärande engagemang och intensifiera deras kontakt med andra kulturer under sin praktikperiod. Slutligen, efter avslutad programmet CEILS studenter kommer att kunna antingen komplettera sin utbildning med en italiensk eller internationell magisterexamen, eller att påbörjas omedelbart en karriär på den internationella marknaden av jurister.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se Law LLB »

Program

Skolan erbjuder också:

Videoklipp

Presentation of the University of Trento

Kontakt
Besöksadress
Faculty of Law of the University of Trento
via Verdi, 53

Trento, Trentino-South Tyrol, 38122 IT