Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Padova är en av Europas äldsta och mest prestigefyllda lärosäten; Det är ett tvärvetenskapligt universitet som syftar till att ge sina studenter med både yrkesutbildning och en solid kulturell bakgrund. En examen från universitetet i Padova är en symbol för att ha uppnått ett ambitiöst mål, en som känns igen och eftertraktade av både studenter och arbetsgivare.

Kurser vid universitetet i Padova ständigt uppdateras för att möta de ständigt föränderliga behoven på arbetsmarknaden. Dess Healthcare grader, till exempel, täcker ett brett spektrum av nya kurser såsom Pediatric Nursing (Medical School), eller neurovetenskap och neuropsykologiska rehabilitering (Psykologi). Program ingenjörsexamen finns inom områdena samhällsbyggnad Arkitekt-, Miljö, Industri och Information Engineering.

University of Padova grader återspeglar också dagens behov att skydda både miljön med kurser i miljövetenskap och teknik (jordbruk Sciences), och konsumenter med säkerhet och hygien livsmedelsprodukter (veterinärmedicin). Forskning om läkemedel är också täckt med Pharmaceutical Biotechnologies (Apotek), liksom forskning i högteknologiska produkter med en kurs i materialvetenskap (Sciences). Stor vikt läggs också vid humaniora, som historia och bevarande av konstnärliga och kulturarv (konst och filosofi), och på lärarutbildningen med en kurs i Primary Education (utbildning) .Det universitetets traditionella kurser för yrkesverksamma inom juridik, ekonomi, och Business Management drivs tillsammans med kurser som analyserar komplexa sociala system som Sociological Sciences (Politiska Sciences) och statistik, Befolkning och samhälle (Statistiska Sciences).

Dessutom kan mycket motiverade universitetsstuderande också ansöka om antagning till Galileen School of Higher Education. Efter ett krävande urvalsprocess, är varje år 30 elever valt att delta i skolans hög nivå interna kurser och att använda sina specialtjänster.

historia

Den Padovas universitet grundades 1222, efter att en grupp elever och lärare bestämde sig för att komma hit från Bologna. De satte upp en fri kropp forskare, som var grupperade efter sin ursprungsort i Nationes, där eleverna godkända stadgar valde rettore (rektor eller kanslern) och valde sina lärare, som betalades med pengar eleverna samlats. Att försvara tankefrihet i studie och undervisning blev ett utmärkande drag som idag lever vidare i universitetets motto: Universa Universis Patavina Libertas.

Införandet av empiriska och experimentella metoder tillsammans med undervisning i teorin markerade början på en guldålder. I den 16: e och 17-talen, blev Padova en workshop av idéer och hem till siffror som förändrade kulturella och vetenskapliga mänsklighetens historia. De ingår Andrea Vesalio, som grundade modern anatomi, liksom astronomen Kopernikus, och Galileo, som observerade himlen här.

Padova förordar också världens första universitet botaniska trädgård och en permanent anatomisk teater, som byggdes av Girolamo Fabrici d'Acquapendente. William Harvey, som blev känd för att beskriva blodcirkulationen, studerade i Padova, och år 1678 Elena Lucrezia Cornaro Piscopia blev den första kvinnan i världen att tilldelas en universitetsexamen.

Nedgången av Serenissima republiken Venedig år 1797 markerade början på en mörk tid. Padova föll under regeln om första fransmännen och sedan österrikarna, passerar Italiens tumultartade Risorgimento, vilket också påverkat universitetet.

Mellan slutet av 19 och början av 20-talen, expanderade universitetet att inkludera fakulteterna för teknik, farmaci, och statsvetenskap tillsammans med sina traditionella fakulteter i lag, medicin, konst och filosofi, och vetenskap.

Tillkomsten av fascismen förkortade universitetets värden för den fria tanken och kulturell självständighet. Dess professorer svor trohet till regimen, varefter godkännande av Italiens raslagarna och utvisningen av judiska professorer öppnade en av de mörkaste perioderna i universitetets historia. Rektor Concetto Marchesi skakade universitetet från sin slummer och på höjden av den tyska ockupationen gjorde ett modigt vädjan till eleverna att kämpa för frihet Italien. För sina offer i namn av Liberation, var Padovas universitet tilldelas en guldmedalj för militär tapperhet, att det enda universitetet få en sådan ära.

Under efterkrigstiden, öppnade universitetet fakulteter utbildning, areella näringar och psykologi och, under 1990-talet, fakulteterna för veterinärmedicin, och ekonomi och företagsekonomi. Under 20-talet, University of Padova producerade stora litterära gestalter som Diego Valeri och Concetto Marchesi; ingenjörer resning av Giuseppe Colombo, "master av himmelska mekaniker"; matematiker såsom Tullio Levi Civita; jurister Alfredo Rocco och Livio Paladin; filosofer Luigi Stefanini och Enrico Opocher; och läkare som Vincenzo Gallucci, som genomförde den första hjärttransplantationen i Italien. Det nya årtusendet inleddes med några viktiga nya upptäckter, särskilt inom medicin, biomedicin, teknik och rymdteknik.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

University of Padova

Kursen syftar till att tillhandahålla kunskaper, färdigheter och kompetenser för att utveckla kvalificerade personalresurser, specialiserade inom djurvård, djurhållning o ... [+]

Kursbeskrivning

Kursen riktar sig till italienska och utländska studenter intresserade av djurvård, i nationella och internationella sammanhang, och erbjuder en unik pedagogisk Pathway i Medelhavsområdet i Europa.

De specifika lärandemålen uppfyller kraven för yrkesverksamma som sedan kan anställas i företag, privata och offentliga organisationer där förvaltning, hälsa, välfärd och bevarande av djur sker i enlighet med ett modernt och internationellt tillvägagångssätt.

Huvudsyftet med den internationella grundutbildningen i djurvård är att uppnå kunskaper, färdigheter och kompetenser för att utveckla kvalificerade personalresurser, specialiserade på djurvård och välfärd, inom olika sektorer, men främst i förhållande till en individuell syn på djuret .... [-]

Italien Padua
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Kandidatutbildningen i psykologisk vetenskap kommer att avslöja ett av de mest spännande och samtida domänerna där teoretisk studie och klinisk, experimentell verksamhet ... [+]

Kandidatutbildningen i psykologisk vetenskap kommer att avslöja ett av de mest spännande och samtida domänerna där teoretisk studie och klinisk, experimentell verksamhet ligger på samma nivå. Du kommer att studera med vetenskaplig strävan och njut av er själva i processen.

Kursbeskrivning

Programmet är utformat för att ge dig starka fundament i psykologi. Du kommer att studera ämnen som hjärna och beteende, utvecklingspsykologi, socialpsykologi och kommunikation, klinisk psykologi och hälsopsykologiska grundar.

Kursen innehåller både obligatoriska och frivilliga läror och syftar till att lägga den vetenskapliga grunden för dina framtida studier på området och förbereda dig för att arbeta inom en rad olika sektorer. Det teoretiska lärandet integreras med praktiska arbets- och experimentella aktiviteter, så du kommer att delta i föreläsningar och även arbeta i studiegrupper. Seminarier och workshops kommer också att vara en del av din utbildning. Vårt mål är att uppmuntra våra studenter att ta ett kritiskt förhållningssätt till sina studier och få ett internationellt perspektiv.... [-]

Italien Padua
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

NOI SIAMO - WE BELONG University of Padova

Universa- a day at the University of Padova

University of Padova
Address
Via 8 Febbraio, 2 35122 Padova
35122 Padua, Veneto, Italien
Webbplats
Telefon
+39 049 827 5111