Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Milano är ett offentligt undervisnings- och forskningsuniversitet som, med 8 fakulteter och 2 skolor och en lärare på mer än 2000 professorer, kännetecknas av sitt brett spektrum av discipliner.

Ett ledande institut i Italien och Europa för vetenskaplig produktivitet, Universitetet i Milano är det största universitetet i regionen, med cirka 64 000 studenter; Det är också en viktig resurs för det socioekonomiska sammanhang som det är en del av.

Milano är i själva verket huvudstaden i Lombardiet, en av de mest dynamiska och internationella regionerna i Europeiska unionen, en ledare inom den nationella ekonomin som står på den italienska frontlinjen för forsknings- och utvecklingsinvesteringar och engagemang för teknisk innovation.

Universitetet i Milano har också ett anmärkningsvärt konstnärligt och kulturellt arv som innehåller viktiga historiska byggnader, ärvda och förvärvade samlingar, arkiv, botaniska trädgårdar och det gamla Brera-observatoriet, som Maria Teresa, Österrike, beställt.

Universitetets avdelningar är inrymda i viktiga historiska byggnader i centrala Milano och i moderna byggnader i området Città Studi.

Bland de palazzos som huset är universitetets faciliteter är den gamla Ca 'Granda - ett monumentalt komplex från 1500-talet i hjärtat av det historiska stadskärnan - Palazzo Greppi från 1700-talet, designad av Giuseppe Piermarini - som byggde Scala-teatern i Milano - och den 17th century Sant'Alessandro College beställd av Arcimboldi familjen.

Boksamlingen, som är en av de rikaste i regionen, bevaras i 47 bibliotek, medan APICE Center samlar in sällsynta och värdefulla bokföringar och arkiv.

Universitetet har också ett kor och sin egen orkester, som aktivt bidrar till stadens kulturliv och mottar internationellt erkännande på allt oftare grund.

Viktiga fakta om universitetet och fakulteten SPES

Universitetet i Milano är det enda italienska universitetet bland de 21 medlemmarna av LERU (League of European Research Universities)

Det rankas regelbundet på de högsta ställningarna bland italienska universitet i internationella rankningar

Det erbjuder mer än 130 studier på kandidatexamen och masterprogrammen, tillsammans med 33 doktorandprogram och flera yrkesinriktade kurser med sammanlagt mer än 60 000 studenter.

IPLE-kandidatprogrammet drivs gemensamt av de tre avdelningarna för fakulteten för politisk, ekonomisk och social vetenskap: DILHPS (Institutionen för internationella, juridiska, historiska och politiska studier), SPS (Institutionen för sociala och politiska vetenskaper) och DEMM Ekonomi, förvaltning och kvantitativa metoder).

Fakulteten ligger bekvämt i en historisk byggnad i centrala Milano, nära Duomo (Milanos katedral), musikhögskolan "Conservatorio" och Milanos modeområde

Fördelar med att studera i Milano

Studera i ett av de mest prestigefyllda och dynamiska italienska universiteten.

Studera på engelska i en livlig kosmopolitisk miljö, i en stad som är värd åt åtta universitet.

Bo i en modern och livlig stad, mode huvudstad och ungdomars favoritresmål, i ett land som är känt för sitt kulturarv, historiska attraktioner och livskvalitet.

Välj att vara bland de första BA-studenterna för att skapa broar mellan kulturer, länder och utbildningssystem

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

Kandidatprogrammet i "International Politics, Law and Economics" (IPLE) är ett 3-årigt engelsktygsprogram som erbjuder tvärvetenskaplig utbildning i statsvetenskap, lag, ... [+]

IPLE är en tvärvetenskaplig kandidatexamen i internationell politik, lag och ekonomi. IPLE undervisas helt på engelska, och studenterna väljer antingen läroplanen ” International Politics and Economics” eller för ” International Politics and Law”. I det tidigare fallet kommer de att förvärva ett brett utbud av färdigheter och verktyg för jämförande analys av politik och ekonomisk politik. i det senare kommer de att fördjupa frågor om internationella förbindelser, inklusive internationell och europeisk lagstiftning, och den politiska historien i specifika regioner i världen. Detta kandidatprogram erbjuder vidare möjligheten att delta i ett brett utbud av praktiska workshops och / eller genomföra korta eller långa praktikupplevelser.... [-]

Italien Milan
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - video

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - clip

International students @ Unimi

Address
Via Festa del Perdono, 7
20122 Milan, Lombardiet, Italien
Webbplats