Read the Official Description

Universitetet i Milano är ett offentligt undervisnings- och forskningsuniversitet som, med 8 fakulteter och 2 skolor och en lärare på mer än 2000 professorer, kännetecknas av sitt brett spektrum av discipliner.

Ett ledande institut i Italien och Europa för vetenskaplig produktivitet, Universitetet i Milano är det största universitetet i regionen, med cirka 64 000 studenter; Det är också en viktig resurs för det socioekonomiska sammanhang som det är en del av.

Milano är i själva verket huvudstaden i Lombardiet, en av de mest dynamiska och internationella regionerna i Europeiska unionen, en ledare inom den nationella ekonomin som står på den italienska frontlinjen för forsknings- och utvecklingsinvesteringar och engagemang för teknisk innovation.

Universitetet i Milano har också ett anmärkningsvärt konstnärligt och kulturellt arv som innehåller viktiga historiska byggnader, ärvda och förvärvade samlingar, arkiv, botaniska trädgårdar och det gamla Brera-observatoriet, som Maria Teresa, Österrike, beställt.

Universitetets avdelningar är inrymda i viktiga historiska byggnader i centrala Milano och i moderna byggnader i området Città Studi.

Bland de palazzos som huset är universitetets faciliteter är den gamla Ca 'Granda - ett monumentalt komplex från 1500-talet i hjärtat av det historiska stadskärnan - Palazzo Greppi från 1700-talet, designad av Giuseppe Piermarini - som byggde Scala-teatern i Milano - och den 17th century Sant'Alessandro College beställd av Arcimboldi familjen.

Boksamlingen, som är en av de rikaste i regionen, bevaras i 47 bibliotek, medan APICE Center samlar in sällsynta och värdefulla bokföringar och arkiv.

Universitetet har också ett kor och sin egen orkester, som aktivt bidrar till stadens kulturliv och mottar internationellt erkännande på allt oftare grund.

Viktiga fakta om universitetet och avdelningen SPS

 • Universitetet i Milano är det enda italienska universitetet bland 21 medlemmar av LERU (League of European Research Universities)
 • Det rankas regelbundet på de högsta ställningarna bland italienska universitet i den internationella rankingen
 • Det erbjuder 65 kandidatexamen, 54 masterprogram och 31 doktorandprogram, med sammanlagt mer än 60.000 studenter.
 • Institutionen för sociala och politiska vetenskaper har rankats bland de stora avdelningarna för samhällsvetenskap i den senaste italienska forskningsbedömningen.
 • Institutionen har erkänts vara utmärkt både i undervisning och forskning vid universitetets utvärderingsövning, baserat på ett system av internationella domare.
 • Vår avdelning har samarbetsavtal med mer än 70 utländska universitet i Europa.
 • Vi har varit den första avdelningen vid universitetet i Milano som driver ett bachelorprogram helt undervisat på engelska (förutom flera andra masterprogram på engelska)

Fördelar med att studera i Milano

 1. Studera i ett av de mest prestigefyllda och dynamiska italienska universitetet
 2. Studera på engelska (eller italienska om du föredrar) i en kosmopolitisk miljö, i en stad som är värd för 6 universitet
 3. Bo i en modern och livlig stad, i ett land känt för sitt kulturarv, historiska attraktioner och livskvalitet.
 4. Välj att vara den första BA-studenten som skapar broar mellan kulturer, länder och utbildningssystem
Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

BA

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

Statsvetenskap (SPO) på engelska är tänkt både för internationella studenter och för italienska som vill ta en utmanande och innovativ väg för att tjäna sin BA-examen. De ... [+]

Statsvetenskap (SPO) på engelska är tänkt både för internationella studenter och för italienska som vill ta en utmanande och innovativ väg för att tjäna sin BA-examen. Det kombinerar en tvärvetenskaplig karaktär med ett särskilt fokus på det komplexa sammanflätningen mellan politik och ekonomi.

De två första åren omfattar moduler i samtida historia, ekonomi, juridik, statsvetenskap och sociologi. I början av sista året av det andra året flyttar eleverna från generalistkurser till ett spår som innehåller metodkurser som vetenskapsfilosofi och polymetri, klasser inom statsvetenskap och ekonomi samt laboratorier och valbara kurser.

Det här är den övergripande organisationen av det treåriga programmet.... [-]

Italien Milan
September 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - video

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - clip

International students @ Unimi

Address
Via Festa del Perdono, 7
20122 Milan, Lombardy, Italien
Webbplats