University of Bologna

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, det äldsta universitetet i västvärlden, banar väg för innovation genom en alltmer rik programkatalog, banbrytande forskning, ett ständigt och alltmer brett internationellt perspektiv och ett starkt tredje uppdrag.

Sedan Alma Mater Studiorum grundades 1088 har det varit studentcentrerat och värd för framstående personer från vetenskap och konst. Med fem campus (Bologna, Cesena, Forli, Ravenna, Rimini) och en filial i Buenos Aires, erbjuder den en diversifierad kurskatalog som är skräddarsydd för dagens samhällsbehov: över 200 utbildningsprogram bland dess 32 avdelningar och 5 skolor erbjuds till över 82 000 studenter. 3600 akademiker är inskrivna i doktorsexamen och andra avancerade program.

Alma Mater är rankad bland de 200 bästa på de två mest prestigefyllda internationella universitetsrankningarna, som anses vara det ledande universitetet i Europa för studentmobilitet (Erasmus +). Den investerar i hållbar utveckling och bidrar till att uppnå de 17 mål för hållbar utveckling som föreslås 2030 Agenda antagen av FN: s generalförsamling. Som ett omfattande forskningsuniversitet investerar det i en tvärvetenskaplig, tvärkulturell strategi och i det oskiljaktiga sambandet mellan forskning och undervisning. University of Bologna är ett av de mest aktiva när det gäller ledarskap och deltagande i europeiska forsknings- och akademiska samarbetsprojekt och har bildat allianser med industrin och offentliga / privata organisationer. Det är också ett nav för internationella nätverk: den har flera förbindelser med Amerika, Afrika, Asien och Australien utanför dess nära europeiska länkar.

Lär dig mer om utbildningsprogrammen vid University of Bologna , träffa studenter och personal och ta reda på om tjänster och möjligheter för internationella studenter.

Registrera dig för våra virtuella öppna dagar 1-5 februari 2021: www.opendays.alt = "unibo.it

Covid 19 - Läs de åtgärder som antagits av University of Bologna att göra det möjligt att återuppta aktiviteter på ett säkert sätt.

Platser

Bologna

Address
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Italien

Cesena

Address
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagna, Italien

Forli

Address
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagna, Italien

Ravenna

Address
Ravenna, Emilia-Romagna, Italien

Rimini

Address
Rimini, Emilia-Romagna, Italien

Buenos Aires

Address
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium