University of Bologna

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna

Alma Mater Studiorum, det äldsta universitetet i västvärlden, banar väg för innovation genom en alltmer rik programkatalog, banbrytande forskning och ett konstant och allt bredare internationellt perspektiv.


Sedan det grundades 1088 har Alma Mater Studiorum varit studentcentrerat och varit värd för framstående personer från vetenskaps- och konstsamhällen. Med fem campus (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) och en filial i Buenos Aires, erbjuder det en diversifierad kurskatalog som är anpassad efter dagens samhälles behov: över 200 examensprogram bland sina 32 avdelningar och 5 skolor erbjuds över 82 000 studenter. 3 600 kandidater är inskrivna i doktorander och andra utbildningsprogram.


Som ett omfattande forskningsuniversitet investerar Alma Mater i den tvärvetenskapliga tvärkulturella strategin och i det oskiljaktiga sambandet mellan forskning och undervisning. Ett av de mest aktiva universiteten som leder och deltar i europeiska projekt för forskning och akademiskt samarbete, Bologna har bildat kunskapsallianser med industrin och offentliga / privata organisationer. Det är ett nav i internationella nätverk. Utöver dess nära europeiska länkar har den flera kontakter med Amerika, Afrika, Asien och Australien.

Uppmaningen till ansökningar om studiebidrag och subventioner för internationella studenter - Unibo Actions 1 & 2, är ute. Klicka här för mer information.

Platser

Bologna

Address
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Italien

Cesena

Address
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagna, Italien

Forli

Address
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagna, Italien

Ravenna

Address
Ravenna, Emilia-Romagna, Italien

Rimini

Address
Rimini, Emilia-Romagna, Italien

Buenos Aires

Address
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina