Ferrari Fashion School

Inledning

Läs den officiella beskrivningenKom och se hur din framtid i modevärlden kommer att bli! Gå med i Ferrari Fashion School och skapa din professionella framtid med oss. Välj "skräddarsydd" -kurs för dig och sätt din talang och kreativitet på prov. Ferrari Fashion School är en modeakademi som smidar de nya huvudpersonerna i Fashion genom en högspecialiserad utbildning som ger sina kunskaper och "kunskap" till sina studenter. Ferrari Fashion School är en modekademi där passionen är den ständiga energikällan och inspiration för ungdomar från hela världen för att bli framtidens bästa yrkesverksamma. Ferrari Fashion School håller samarbetsrelationer med många företag i modevärlden och med studenterna, både nuvarande och examen, för att erbjuda dem jobb, utveckling och tillväxtmöjligheter för alla karriärstadier. Att gå med i denna modeskola innebär att du kommer att vara en del av en utbildningsväg på hög nivå och tillhöra en unik grupp uppskattade och värderade yrkesverksamma.

Ta en titt på vår webbplats för information om professionella kurser och mästare: Stylist, modeillustration, designer, skräddarsydd, modefotografi, Cad Designer, 2D och 3D artist och många andra! I Milano, en stad som alltid har varit känd som modhuvudstaden, ikonen för stil och design av excellence, har Ferrari Fashion School sitt nya huvudkontor i Via Savona 97, i hjärtat av stadens nya modedistrikt, som för närvarande är värd det mest viktiga internationella modehus och showrooms, bland vilka Armani, Canali, Fendi, Diesel, Elisabetta Franchi och många andra. Det är bara här, några steg från dessa viktiga verkligheter, där Ferrari Fashion School utför sitt arbete, där de definierar nya stilar och trender, och det är också en scen för de största internationella evenemangen relaterade till mode.

Inte bara en skola utan ett verkligt ”modeföretag” som smidar framtidens yrkesmän i modevärlden.

Modevärlden är i ständig utveckling och förändring, och den letar alltid efter unga som under sin utbildningsväg inte bara har uppnått tekniska färdigheter och tekniker på hög nivå utan också en strategi och en arbetsmetod som är närmare arbetsvärlden. och företag.

Inlärningshastigheten och kvaliteten på våra kurser garanteras av många faktorer:

  • Individuella dispositionskurser: Läraren följer varje elev individuellt genom att respektera sin kreativitet och personliga smak helt och hållet.
  • Anpassade studieplaner: Beroende på kunskapsnivån för eleven är det möjligt att skapa en ”anpassad” studieplan efter en intervju med läraren.
  • Lärarstyrelsen: Utvalda bland de bästa yrkesverksamma i branschen, som vill dela med sig av sin erfarenhet och professionalism, genom att ge våra elever "kunskap" och "kunskap".
  • Periodiska tester och tentor: För att utvärdera elevernas förbättringar och agera omgående vid problem eller backloger om studieplanen.
  • Läromedel: Skärande kanter och förses med komplett och ständigt uppdaterat innehåll, enligt de senaste internationella trenderna och metoderna.
  • Lagarbete: Att utveckla goda relationer och erbjuda intressanta möjligheter att hantera branschens professionella personer.
  • Klassrum: Klassrummen är utrustade med moderna och professionella verktyg som gör det möjligt för eleverna att använda samma utrustning som de hittar i arbetsvärlden i framtiden.
  • Möjlighet att delta i workshops, seminarier och tävlingar: Alla våra studenter har möjlighet att få tillgång till djupanalys eller specialiseringar och arbeta i nära kontakt med branschens yrkesmän.

Läroböcker och läromedel

Det läromedel som består av läroböcker, mallar och rutor tillhandahålls gratis för våra studenter. Innehållet är komplett och alltid uppdaterat genom att följa de senaste internationella trenderna och metoderna.
Dessutom ger vi alla våra elever möjlighet att få tillgång till skolans bibliotek, där de kan konsultera böcker och material, för att utveckla flera projekt under året.

Ferrari Fashion Lab

Klassrummen är utrustade med komplett och ständigt nyskapande utrustning, som är helt tillgänglig för våra studenter och gör att de kan använda sig av verktyg och material som de kommer att hitta igen i arbetsvärlden då. Inte riktigt typiska ”klassrum” utan en multifunktionell miljö : från Style Office , där stylister och designers utvecklar sina kollektioner och ger utrymme för sin kreativitet som interagerar med Modelling and Tailoring Lab , där design och produktion av hela kollektioner sker. En skola, tänkt som ett verkligt modeföretag , där du kan arbeta i ett team och direkt jämföra dig med de olika professionella figurerna, och det är möjligt att planera och utveckla en riktig varumärkesidentitet genom att följa hela design- och produktionscykeln för en samling , från befruktningen till slutprodukten .

Händelser och landningsbanor

Milan har alltid varit känd som den obestridda modekapitalen och har en kalender full av händelser relaterade till modesystemets värld som pågår hela året. Ferrari Fashion School är en modekademi som ger sina studenter möjlighet att gå med på evenemang och utställningar under Milan Fashion Week och besöka utställningar och museer samt de viktigaste modebranschens mässor i den internationella översikten.

Workshops och seminarier

Under året har våra studenter möjlighet att delta i workshops och seminarier om ämnen relaterade till modevärlden, design och skräddarsydd, och träffa branschens yrkesmän samt att vara med i evenemang, utställningar och banor.

Platser

Milan

Address
Via Savona 97
20144 Milan, Lombardiet, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: