Read the Official Description

Om Ca 'Foscari

Ca 'Foscari University of Venice, som ursprungligen grundades som Italiens första handelshögskola 1868, är nu en tvärvetenskaplig institution som erbjuder ett brett utbud av studier inom ekonomi och förvaltning, främmande språk, humaniora och naturvetenskap och det har blivit ett av landets topprankade universitet. Ca 'Foscari har en studentkropp på 20.000 grundutbildningar och 4000 forskarstuderande och är värd över 1000 utländska studenter varje år.

Tack vare sitt läge i Venedigs awe-inspirerande historiska centrum ger universitetet det unika och givande möjligheten att studera och genomföra forskning i en av världens vackraste städer, vilket representerar ett sammanhang där kulturtradition och intellektuell innovation kommer samman.

Med ett rykte för excellens inom forskning har det tjänat mer av EU: s eftertraktade Marie Curie-bidrag än någon annan italiensk institution de senaste åren, och Ca 'Foscari är bland världens främsta 150 universitet för moderna språk, i topp 200 för ekonomi

Universitetet främjar också en väl avrundad studieerfarenhet genom att tillhandahålla ett omfattande utbud av studenttjänster och en mängd olika sportaktiviteter och studentföreningar.

Plats

Ca 'Foscari University ligger i den världsberömda staden Venedig, ett unikt stadscentrum beläget i en lagun på den nordöstra kusten i Italien som är direkt ansluten till Adriatiska havet.

Venedig är en stad i nordöstra Italien och huvudstaden i Veneto-regionen. Den är byggd på en skärgård belägen i en grund lagun som omfattar över 100 öar kopplade av gångbroar. Eftersom kanalerna tar plats för vägar, flyttar folk runt staden till fots och med båt. Faktum är att Venedig är Europas största moderna stadsbilfria stad.

Staden kännetecknas av en rikedom av fantastisk historisk arkitektur och konst, eftersom den historiska Venedig var en blomstrande handelshamn och stor sjöfartskraft under medeltiden och renässansen, så några av stadens platser ingår i UNESCO: s lista över världsarvsliv .

Förutom ett färgstarkt förflutet har Venedig en lika levande present, för det fortsätter att vara ett nav för modern konst och kultur.

Att bo i Venedigs historiska centrum innebär att leva en miljömedveten livsstil. På grund av behovet av att gå de flesta ställen blir stadens offentliga utrymmen sociala knutpunkter. Faktum är att en av de mest efterlängtade ögonblicken på en venetiansk studentdag är den så kallade aperitivo i campo eller utomhus-aperitif: från eftermiddag till sen kväll ökar områden som Campo Santa Margherita och Erbarìa på Rialto till arenor där folk samlas för att chatta och lyssna på musik medan de dricker spritz och äter cicchetti - den traditionella lokala aperitif och snacks som Venedig är känd för.

Studieupplevelse

Ca 'Foscari-universitetet i Venedigs studieutbud är uppdelat i 8 avdelningar som ansvarar för forsknings- och undervisningsverksamheten för kandidatexamen och masterns, 3 skolor och den prestigefyllda Collegio Internazionale (International College). Tre andra strukturer finns tillsammans med dessa:

· Ca 'Foscari Graduate School, som samordnar Research Doctorates (PhDs);

· Ca 'Foscari Challenge School, som organiserar professionell magisterprogram (1: a och 2: a nivå) och andra möjligheter till ledarskapsutbildning

· Ca 'Foscari-skolan för internationell utbildning, som främjar intensiva sommar- och höstkurser, orienteringsprogram, grundårsprogram och andra extracurricular aktiviteter för italienska och internationella studenter.

Ca 'Foscari har dedikerat sig till att ge studenterna en stimulerande, konkurrenskraftig och spetskompetens, och har skapat ett omfattande akademiskt nätverk av partneruniversiteter som sträcker sig över världen och som ett resultat av det erbjuder en rad gemensamma och dubbla kandidatexamen och magisterexamen och har över 700 aktiva internationella utbytesavtal. Som en följd av universitetets engagemang för att vårda ett internationellt akademiskt samhälle, erbjuder Ca 'Foscari också ett betydande antal studier på engelska.

Kandidatexamen i:

· Digital hantering

· Filosofi, internationella och ekonomiska studier

· Företagsekonomi (Företagsekonomi och Management Curriculum)

· Ekonomi och Business (Ekonomi, Marknads och Finans Curriculum)

Magisterexamen i:

· Global utveckling och entreprenörskap

· Bevarande vetenskap och teknik för kulturarv

· Jämförande internationella relationer (internationella och tvärkulturella läroplaner)

· Datavetenskap

· Ekonomi och ekonomi (Ekonomi-QEM Curriculum / Finance Curriculum)

· Miljövetenskap (Global Environmental Change Curriculum)

· Europeiska, amerikanska och postkoloniala språk och litteratur (American Studies Curriculum / English Studies Curriculum)

· Förvaltning

· Språkvetenskap (språkvetenskaplig kursplan)

· Vetenskap och teknik för bio- och nanomaterial

· Hållbar kemi och teknik (Miljö, hållbar kemi och teknikens läroplan)

För att få en allmän översikt över alla examensprogram (både italienska och engelska-lärda) besök denna sida

Studentfaciliteter och tjänster

Ca 'Foscari huvudcampus ligger i hjärtat av Venedigs historiska centrum, men det har också ytterligare campus på fastlandet. Det ger eleverna användningen av 6 bibliotek, skolan för internationell utbildning, utbildningsskolan och ett språkstudiecenter. Det har också utställningsplatser, en teater, ett idrottscenter och kantiner.

Ca 'Foscari hjälper studenterna under hela sin karriär genom att erbjuda en rad lån, stipendier och stipendier via sitt kontor för finansiell hjälp. Skräddarsyddat stöd är tillgängligt för internationella studenter, studenter som arbetar och studenter med funktionshinder.

International Welcome Unit erbjuder ett brett utbud av tjänster till internationella stödmottagare, såsom vägledning och assistans för inskrivningsförfaranden, erkännande av akademiska kvalifikationer, viseringsansökningsprocess, uppehållstillstånd, studenttjänster, hälsoproblem och transport.

stipendier

För att stärka närvaron av internationella studenter och för att berika det globala samhället erbjuder Ca 'Foscari talangfulla internationella studenter ekonomiskt stöd i två former:

• Avgiften för studieavgift - Fullständigt undantag från betalning av högskolepoäng och avgifter

• engångs stipendier på 5 000 EUR / vardera

Mer information finns på webbsidan

Boende:

Ca 'Foscari's Housing Office är en tjänst för italienska och internationella studenter, forskare, professorer och administrativ personal som kommer att studera eller arbeta på Ca' Foscari. Den erbjuder användbar information och kontakter för att hitta lämpliga och bekväma boende lösningar i Venedig och i närområdet.

Mer information finns på webbsidan .

Välkommen enhet

Välkommen enheten erbjuder ett brett utbud av tjänster tillägnad internationella studenter och fakulteter, till exempel vägledning / information om och assistans med erkännande av akademiska kvalifikationer, viseringsansökningsprocessen och anmälningsförfaranden. Det ger också allmän information om universitetets studenttjänster, ekonomiskt stöd, bostäder, hälsovård och transport.

Mer information finns på webbsidan .

Språkcenter

Centret ger språkkurser på engelska, franska, ryska, spanska och tyska på olika nivåer.

matsalar

Universitetet har kantiner på många platser, både i Venedigs historiska centrum och på fastlandet i Mestre, Marghera och Treviso.

Utåtriktade rörlighetsmöjligheter

Tack vare över 650 samarbetsavtal mellan internationella universitet och Ca 'Foscari kan du spendera lite tid på att studera utomlands i över 70 länder över hela världen . International Office främjar den utgående rörligheten för Ca 'Foscari-studenter genom att delta i de ledande internationella mobilitetsprogrammen, utveckla relationer med utländska värduniversiteter och företag och ge incitament för deltagande av alla medlemmar i universitetssamhället.

Mer information finns på webbsidan

Karriärstöd

Karriärkontoret arrangerar praktikplatser och praktikplatser både i Italien och utomlands. Det utövar också karriärmässor, rekryteringsstationer och workshops för att hjälpa nuvarande studenter och nyutbildade studenter att förvärva de yrkeskunskaper de behöver för att vara konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden.

Mer information finns på webbsidan .

Karriärdag

Karriärdag är en heltidshändelse som är avsedd för rekrytering, under vilka studenter och nyutexaminerade kan träffa de deltagande företagens chefer och lära känna arbetsvärlden. Studenterna kan besöka företagens ställen, distribuera sina CV, delta i intervjuer och få information om de möjligheter och karriärmöjligheter som är öppna för dem. Karriärdagen omfattar också en rad olika verkstäder, seminarier och företagspresentationer.

Studentliv

Få andra universitet erbjuder möjlighet att studera och genomföra forskning i en av världens vackraste städer. I Ca 'Foscari kan kultur tradition och intellektuell innovation komma ihop.

Studera vid Ca 'Foscari ger dig möjlighet att studera och bo i en mycket unik stad, där du kan vandra i timmar och ens njuta av att gå vilse, ta en Spritz i en av Venedigs vackra torg, besök de världsberömda museerna och utställningarna, resa med båt genom lagunens mindre öar, njut av Lidos stränder och smaka på utsökt mat.

Universitetet organiserar också många kulturella evenemang för att föra studenter och personal i en stad som är som ingen annan, en plats där förflutet möter innovation och din törst av kunskap stimuleras av många initiativ. Att bo i Venedig är levande konst, arkitektur, utveckling, forskning, uppmärksamhet på miljön och upptäcka gamla traditioner och olika kulturer.

Dessutom garanterar Ca 'Foscari studenter en väl avrundad studieerfarenhet genom att erbjuda en mängd olika sportaktiviteter och studentföreningar:

Erasmus Student Network (ESN) - Med över 12 000 medlemmar från 36 länder stödjer och främjar Erasmus Student Network nätverkandet genom att ge studenterna möjligheter till kulturell förståelse och självutveckling enligt principen att studenter ska hjälpa studenter.

· Universitets Sportcentrum (CUS) - CUS erbjuder studenterna möjlighet att delta i ett brett utbud av sport tack vare sina faciliteter i Venedigs historiska centrum.

· Radio Ca 'Foscari - Skapad av elever av Ca' Foscari, universitetets online radiostation är ett oerhört populärt kommunikationsmedel. Intressanta studenter kan delta i sin verksamhet utifrån sina individuella färdigheter och erfarenheter.

· Universitetskor och orkester - I mer än tjugofem år har Ca 'Foscars kör och orkester erbjudit studenterna möjlighet att utforska och främja sin kärlek till musik. Gruppens repertoarer förändras från år till år och sträcker sig från medeltida till samtida bitar.

· Shylock University Theatre Center (CUT) - Shylock är en kulturförening som syftar till att främja teknisk-konstnärlig innovation inom teaterföreställningen. Det organiserar utbildnings- och experimentella workshops, värdar besökande produktioner och visar, och utför forskning och produktion.

Kontakter

· E-postadress rekrytering@unive.it

· Facebook

· Twitter

· Instagram - studentliv i Venedig

· Instagram - Ca 'Foscari Officiell sida

· LinkedIn

· YouTube

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Ca' Foscari University of Venice

Denna kandidatexamen kommer att hjälpa dig att få och stärka din kunskap om två språk och möjligen en tredje som väljer bland fler än 20 språk i ett internationellt erkän ... [+]

Detta examen ger en solid träning på två främmande språk valt bland de sjutton språk som erbjuds. De språkliga färdigheterna varierar (från B1 till C1) enligt det valda språket och kompletteras med ytterligare färdigheter beroende på den valda kursplanen. Kurslitteraturen för litteratur och kultur utvecklar studentens kunskaper om modern och klassisk litteratur och kultur på de två valda språken, färdigheter i analysen av litterära texter och förstå hur de relaterar till deras egna sammanhang. Lingvistik, filologi och språkundervisning Forskningsprogrammet utvecklar studentens kunskaper i språkstrukturer, särskilt de valda språken och kunskaper i teoretisk och tillämpad språklig, filologi och språkundervisning. Den internationella politiken läroplanen utvecklar studentens kunskaper om historia och kultur, politik och internationella relationer samt historisk och politisk dynamik i internationella och ekonomiska system.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Programmet, i samarbete med H-FARM Education, ger studenterna möjlighet att förvärva kunskap och ledarskap genom att studera informationsteknik, men också mer generellt s ... [+]

Kandidatexamen i digital ledning

Programmet, i samarbete med H-FARM Education , ger studenterna möjlighet att förvärva kunskap och ledarskap genom att studera informationsteknik, men också mer generellt studera de digitala verktyg och tjänster som används av företag och organisationer över hela världen.

Stora data, marknadsanalys, designtänkande, lean management och informationssäkerhet är bara några av de kompetensområden som studenterna kommer att utforska, vilket särskilt bidrar till deras anställbarhet för företag som står inför utmaningar för digital omvandling.

Kursen präglas av en balanserad fördjupning av föreläsningar, team och individuella projekt, interaktioner och samverkan mellan universitet och företag samt seminarier ledda av grundare och chefer för stora italienska företag.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Detta flexibla och fördjupade examensprogram ger dig nödvändiga färdigheter för att kritiskt analysera ekonomiska fenomen och ta itu med världen av privataffärer eller of ... [+]

Detta program ger studenterna en flexibel och mångsidig grundning i ekonomiska, matematisk-statistiska, affärs- och juridiska frågor, och ger dem möjlighet att analysera och tolka ekonomiska fenomen på olika nivåer (makroekonomisk, marknads- och företagsnivå). Eleverna kan också koncentrera sig på turismens ekonomi, som spelar en särskilt relevant roll i Veneto-regionen. Läroplaner tillgängliga:

Ekonomien och näringslivet (italienska)Ekonomi, marknader och finans (helt undervisad på engelska)Om examensprogrammetKrav och tillämpningKvalificeringsnivå

Kandidatexamen

UndervisningsspråkEkonomien och näringslivet (italienska)Ekonomi, marknader och finans (helt undervisad på engelska)Yrkesprofiler... [-]
Italien Venice
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Denna kandidatexamen erbjuds helt på engelska erbjuder en flexibel, internationell och tvärvetenskaplig utbildning som gör det möjligt för dig att analysera och tolka soc ... [+]

Kursen har utformats av Ca 'Foscari University som ett spännande program för studier som helt undervisas på engelska. Dess tvärvetenskap lägger samman undervisningen i filosofi, ekonomi och internationella studier i det unika sammanhanget av den italienska akademiska miljön och syftar till att anpassa sig till liknande kurser på europeisk nivå. Programmet är mönstrat efter filosofi, politik, ekonomi (PPE) grad undervisas i Oxford. Ett antal avdelningar och Ca 'Foscaris nya internationella högskola är inblandade i undervisningen och förvaltningen av kursen. Kursen gör det möjligt för studenterna att förvärva grundläggande kunskaper i de tre huvudämnena inom filosofi, ekonomi och internationella studier, analytiska och kritiska färdigheter för att närma sig ämnen och undersökningsområden på ett tvärvetenskapligt sätt och medveten om de praktiska konsekvenserna som studerar filosofi, ekonomi och internationell studier har för förståelsen av världen vi lever i.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Detta examensprogram möjliggör förvärv av färdigheter inom marknadsföringssektorn, vid redovisningskontroll i administration och förvaltning personaladministration; finan ... [+]

Detta examen ger dig möjlighet att förvärva de nödvändiga färdigheterna inom martketing sektorn; administration och företagsledning; organisation och personalledning; finans och finansiell förmedling.

Det finns två läroplaner tillgängliga:

Företagsekonomi (lärs på italienska)Företagsekonomi och företagsledning (undervisad på engelska)Om examensprogrammetKrav och tillämpningKvalificeringsnivå

Kandidatexamen

UndervisningsspråkFöretagsekonomi (lärs på italienska)Företagsekonomi och företagsledning (undervisad på engelska)Yrkesprofiler

Programmet ger studenterna de verktyg som behövs för att hitta anställning på den europeiska och internationella marknaden eller att delta i internationella masterprogram.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Om du är passionerad om komplexa mekanismer på den globala marknaden eller om du har en entreprenörsläge, är kursen för dig. Undervisad helt på engelska, Global Developme ... [+]

Detta masterprogram erbjuder en tvärvetenskaplig kurs som syftar till att fördjupa de särdrag som ingår i de globala utvecklingsprocesserna, som integrerar ekonomisk, matematik och statistik, juridisk, geografisk och kulturell kunskap som är nödvändig för att interagera med internationella marknader med särskild uppmärksamhet åt de framväxande.

Läroplaner syftar till att utbilda experter i analysen av globalisering av marknaderna och statusen för internationella ekonomier, redo att stödja processer av entreprenörsutveckling genom ledande och finansiell utbildning, som kan kombinera kultur och ekonomi med utveckling och internationalisering.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Dorsoduro 3246
30123 Venice, Veneto, Italien
Telefon
false
Address
Via Sile 41, 31056 Roncade (TV)
31056 Ca' Tron, Veneto, Italien
Telefon
false