ALCHIMIA Contemporary Jewellery School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Alchimia modern smyckeskola är regisserad av Lucia Massei. De expansiva tvååriga BFA- och MFA-programmen har utvecklats under mer än ett decennium av erfarenhet i nära samarbete med ett team av internationella lärare och rådgivare, alla ledare i sina respektive kreativa riker.

Alchimias mål är att lära eleverna att uttrycka sin kreativitet genom moderna smycken, utveckla högkvalitativa tekniska och teoretiska färdigheter. Genom att anta den tekniska utvecklingen i vår tid och de mest experimentella kulturella trenderna, uppmuntrar Alchimia sina elever att förbättra sina talanger. Dess fokus bygger på revision och antagande av traditionella tekniker och noga utvalda material kombinerat med experimentella och banbrytande tillvägagångssätt för att designa, undervisa studenter hur man förvandlar idéer och forskningsvägar i smycken och designobjekt och hur man får tillgång till arbetskontexten.

Eleverna av Alchimia är mentorerade och utbildade av ett team av experter inom smycken, design och bildkonst. Medan man använder sina egna erfarenheter som referens, lär lärare tekniker, tendenser och utveckling inom modern smycken och förhöjda framsteg i personlig kreativitet genom att erbjuda skräddarsydd vägledning och utvärdering under studenternas akademiska år.

Alchimia sikt

Alchimias decalog:

Sammanslagning av tradition och innovation

Vårt första mål, eller bättre, vårt uppdrag är att behärska, bevara och sprida traditionella tekniker - i synnerhet de som är relaterade till det italienska kulturarvet - för att utveckla, förvandla och förena dem med nutidstänkande och kultur. Vi tror att det inte kan finnas någon sann innovation utan kunskap om vad som hänt tidigare. Tradition och innovation, som sinne och hand, måste flytta ihop.

Konstant uppmärksamhet på pedagogik

Denna speciella aspekt är avgörande för vårt arbete och vi kan med stolthet säga att vi har utvecklat en särskild "Alchimia-metod" som grundar sig på effektiv organisation, en miljö som värderar hårt arbete såväl som välbekant atmosfär och läroplaner som balanserar teoretisk kunskap och hands- på erfarenhet. Vad vi erbjuder och letar efter är ett flertal perspektiv och ständigt närvarande anrikning när det gäller innehåll och undervisningsmetoder.

Kvaliteten på lärare

Våra lärare representerar det bästa bland de olika skolorna, både italienska och internationella, och de vidarebefordrar sina studenter inte bara tekniska färdigheter utan deras passion och engagemang, vilket är det väsentliga villkoret för att säkerställa den utmärkta nivån av undervisning och unika vävda in i varje kurs. Detta kan känns och ses både från insidan av skolan och från utsidan genom sina kreativa resultat.

Studentvård

Vår relation till de som går på skolan, oavsett vilken typ och varaktighet de kurser de valde att delta, kännetecknas alltid av yttersta uppmärksamhet åt deras individuella egenskaper som vi starkt uppmuntrar till att uttrycka. Vi tror att endast genom utvecklingen av varandras individuella potential och deras kultur kan våra studenter (som kommer från hela världen) effektivt bygga en original karriär i framtiden.

Forskning och experiment

Eftersom vår inställning kännetecknas av en permanent spänning mot självförnyelse är forskning en del av skolans alla aspekter och aktiviteter, från experiment till material till konstant reflektion över de olika formerna, från tillverkningsprocesser till förbättring av vår undervisning metoder och, i bredare bemärkelse, av vår coaching. Resultaten är så viktiga som bekräftas av många internationella utmärkelser - att vi överväger att inrätta en avdelning som uteslutande är avsedd för innovation och forskning i framtiden.

Internationellt räckvidd

Våra metaforiska rötter, liksom våra fysiska rötter, är djupa i hjärtat av Florens, huvudstad i den italienska renässansen och arvingen av dess utmanande arv i smycken, men de är också vända utåt och drivit oss för att stärka våra samarbeten med institutioner spridas över hela kontinenterna. Detta beror på att vi tror att endast genom ömsesidig kunskap och genom utbyte mellan olika kulturer, som inte bör begränsas till konstområdet, kan vi förstå vem vi är och uppnå innovation i de saker vi väljer att göra. Våra lärare och medarbetare, liksom våra studenter, kommer från hela världen och det är också tack vare dem att vårt "språk" har fått en så distinkt och stark identitet.

Förorening

På en tid som vår, som kännetecknas av en markant branschspecialisering samt många konstgjorda gränser (som den cykliskt återvunna en mellan konst och hantverk), där ett antal (ofta fiktiva) indelningar finns inom varje disciplin, Våra kurser integrerar systematiskt element av konceptualisering för att bryta sig undan dessa hinder både när det gäller teknisk tillämpning och strukturell utveckling.

Oberoende

Autonomi och frihet från konditionering, till och med byråkratisk konditionering, ingår i skolans DNA. Med tiden har vi blivit utsatta för val om flera alternativ som skulle ha förändrat skolans storlek och struktur väsentligt, men för oss var det bara en fråga om att bekräfta (och det kommer också att vara i framtiden) ett exakt val. Det är ett val som vi anser vara avgörande för att säkerställa att en blandning av teoretisk spänning och pragmatism, professionalism och kreativ körning, som vi tror är vår största styrka.

Syn

Vår vision är idén om att mer och mer strukturera Alchimia som en plats som främjar och sprider kreativa produktions- och inlärningsmetoder med en fot i konsten (i vidaste bemärkelsen) och en inom teknisk och teknisk forskning (inklusive industriella tillämpningar). Kort sagt, en permanent länk mellan världar trodde ofta vara avlägsen (ur ett geografiskt, sektoriellt, professionellt och konstnärligt perspektiv) men som potentiellt kompletterar varandra.

passion

Det är nyckelordet, enordssyntesen, skolans filosofi och det oumbärliga verktyget för att uppnå alla sina mål. Vi tror starkt på att ett av de få möjliga svaren på en kris som gäller hela en socioekonomisk modell är ett annat sätt att förstå arbete, samtidigt en gammal och modern, en blandning av empati för de människor som arbetar med oss, har kärleken för att göra saker ordentligt och sträva efter en ständig förbättring. Det är vad vi menar med passion, det immateriella men materiella elementet som bestämmer Alchimias framgång, och omfattar både design och etikens dimension. Det är vår prioritet att vidarebefordra detta till våra studenter.

Platser

florens

Address
Piazza Piattellina 3/r
50124 florens, Toscana, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium