Independent College Dublin

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Varför Independent College

Eftersom vi är engagerade i akademisk kompetens

Vi är fast beslutna att ge alla våra studenter en givande, professionell och karriärfokuserad utbildning av högsta kvalitet. Våra fakultetsmedlemmar är engagerade i att upprätthålla akademisk expertis inte bara genom bra undervisning utan genom personligt, individuellt stöd.

Eftersom vår undervisning är oöverträffad

Våra föreläsare och handledare är bland de mest respekterade akademikerna inom sina områden. Våra föreläsare är människor med verklig erfarenhet och branschinsikt. Klassstorlekarna är små så att alla kan bidra till debatt och diskussioner och ingen blir kvar.

Eftersom våra resultat är några av de bästa i landet

School of Law är den största leverantören i staten för leverans av förberedelseprogram för ingångsundersökningar till Law Society of Ireland. Under fyra av de senaste fem åren har studenter på detta program slutfört 1: a totalt i dessa statliga ingångsprov. Skolans förberedelseprogram för entréexamen till King's Inns och New York Bar Examen har visat sig vara mycket framgångsrika.

Eftersom vi är i hjärtat av ett livligt centrum

Independent College Dublin har ett perfekt läge för studentlivet i Dublin: vi ligger mitt i stadens centrum, omgiven av kulturella, akademiska och fritidsattraktioner.

Eftersom detta är en idealisk inlärningsmiljö

Våra föreläsningsteatrar är specialbyggda för att erbjuda det bästa inom komfort, stil och teknik: alla är luftkonditionerade och har trådlöst höghastighetsinternet och nätverkstillgång tillsammans med den senaste presentations- och videokonferensutrustningen.

Eftersom din kvalifikation kommer att erkännas internationellt

Independent College Dublin program valideras enligt högsta standard både nationellt och internationellt. Din nya examen står för akademisk prestation men också en djupare förståelse av ditt ämne i praktiska termer och detta uppskattas mycket inom ditt område.

För att du kommer att njuta av din tid här

Oavsett vilket ämne och kvalifikation du väljer, vi lovar att du kommer att ha en intressant och tankeväckande inlärningsupplevelse där du ser fram emot varje klass. Ditt studentliv kommer att berikas inte bara av högskolan och kursen, utan av nya vänner, kollegor och en underbar stad.

Om Independent College

Som ordförande för Independent College Dublin är jag glad över att du funderar på att fortsätta dina akademiska studier med vår högskola.

Independent College Dublin : s främsta mål är att föra våra studenter genom lärande program som är relevanta, stanna med dig för alltid, är grunden för din framtida framgång och resultera i kvalifikationer som är högt respekterade inom ditt valda område.

Efter avslutad erkännande av din grundutbildning, forskarutbildning eller professionell utmärkelsen inom de olika disciplinerna vart du än går, både i Irland och utomlands.

Vi är en målinriktad, karriärorienterad högskola. Vi är stolta över vår personliga undervisning, levererad till högsta akademiska standard i en interaktiv inlärningsmiljö av högt kvalificerad och vänlig lärare.

Din tid på Independent College Dublin , om du registrerar dig hos oss, kommer att bli en trevlig och akademiskt givande tid när du förbereder dig för nästa kapitel i ditt liv. Du kommer att lära dig av några av de mest branscherfarade och respekterade föreläsarna inom ditt område inom vad som är ett intellektuellt levande akademiskt samhälle. Det kommer att ge dig inte bara springbrädan till din valda karriär utan också med livslektioner och vänskap och kontakter som kommer att hålla långt in i framtiden.

Vi ser fram emot att välkomna dig som en del av vårt nästa intag av studenter.

Padraig Hourigan

vd

130766_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Studenttjänster

Independent College Dublin positiva miljö med hög energi, djupt engagerade fakulteter och personal och ett starkt nätverk av stödsystem gör det till det perfekta stället för dig att hitta din nisch - akademiskt, socialt och professionellt.

Akademisk induktion

Att gå på college för första gången kan vara en spännande möjlighet. Men många tycker också att utsikterna att flytta från den andra nivån till en tredje nivå kan vara en skrämmande upplevelse. På Independent College Dublin vill vi se till att denna övergång är så smärtfri som möjligt. Av den anledningen organiserar vi studentinduktion innan varje grundprogram påbörjas. Detta ger alla studenter möjlighet att träffa sin chef för fakultetschef, kursansvarig och sina medstudenter.

Academic Support

Varje akademiskt program har en dedikerad anställd som hanterar alla akademiska frågor som studenter kan stöta på. Fakultetens administrativa personal har en öppen kontorspolicy mellan 9.30 och 17.30 måndag till fredag.

Karriärsråd

Independent College Dublin är medveten om de allt större utmaningar som studenter står inför. En bra CV är avgörande när du söker jobb. Det är också mycket viktigt att förbereda sig för intervjuer. Vår karriäransvarig kommer att hjälpa elever för finalår att skriva ditt CV och erbjuda vägledning och råd för att förbereda för din intervju.

Datortjänster

Tillgång till tjänster som Moodle, online-resurser och tidskrifter, trådlöst internet och online-lagring tillhandahålls gratis för alla registrerade studenter.

Studerande

Oavsett om du letar efter sport och fitness, studentorganisationer, lokalt nattliv eller studentaktiviteter, erbjuder Independent College Dublin dig stora resurser och tillgång till de finaste faciliteterna. Independent College Dublin centrum har en mängd bekvämligheter utanför dörren.

Studentrabatter

Använd ditt Independent College Dublin studentkort för att utnyttja dessa exklusiva rabatter:

  • Energie Fitness, Clarendon Street
  • Tower Records - 10%
  • Hughes
  • The Farm, Dawson Street - 10%
  • KC Peaches, Nassau Street - 10% och lojalitetskortsystem
  • Cafe Sol, Dawson Street - 15% och lojalitetskortsystem
  • Hickey's Pharmacy - 15% rabatt på recept och 10% rabatt på andra artiklar
  • Doktor, Suffolk Street - € 10 rabatt på konsultationsavgift

Student Välfärd

Vi erbjuder råd och stöd till alla studenter på högskolan. Oavsett om det handlar om undersökningar, uppdrag, boende eller ekonomi, är studenttjänstemannen tillgänglig för att hjälpa till med dina problem. Men om du behöver ytterligare hjälp och vill prata med college-rådgivaren får du en remiss.

Denna tjänst är gratis och helt konfidentiell.

Internationella studenttjänster

Specifika tjänster finns tillgängliga för internationella studenter innan de reser till Irland och post post för att hjälpa till med deras övergång till Irland.

Sponsored by Google ChromebooksBrooke Cagle / Unsplash

Vårt läge

Independent Colleges huvudcampus ligger vid The Steelworks, Foley Street, Dublin 1. Steelworks är en imponerande byggnad med fem våningar med 40 klassrum

Steelworks-komplexet ligger i centrum mellan Talbot St och Amiens St i IFSC-området. Campus ligger cirka 600 meter från det största shoppingområdet i Henry St

Bor här

Dublin har ett brett urval av lägenheter, sängplatser, logi, pensionat och vandrarhem där studenter gör sitt hem varje år. Det finns så mycket att göra och se med tusentals traditionella och moderna pubar, restauranger och klubbar. Staden har mer än sin rättvisa andel av museer, gallerier och historiska byggnader också.

sporter

Croke Park ligger precis norr om floden och hemmet till Irlands nationella idrottsgrenar för hurling och gælisk fotboll. Med en kapacitet på 82 300 är det den tredje största stadion i Europa. Rugby spelas i den fantastiska nya Aviva Stadium på Southside medan det finns hundratals fotboll, rugby, gälisk fotboll, hurling, tennis, simning och andra klubbar över hela staden.

Konsten

Dublin har en världsberömd litteraturhistoria som har producerat många framstående litterära figurer, inklusive Nobelpristagarna William Butler Yeats, George Bernard Shaw och Samuel Beckett. Andra inflytelserika författare och dramatiker inkluderar Oscar Wilde, Jonathan Swift och Bram Stoker. I juli 2010 utsågs Dublin till UNESCO: s litteraturstad, Edinburgh, Melbourne och Iowa City med den permanenta titeln. Det finns flera teatrar i stadens centrum och de mest kända inkluderar Glädje, kloster, Olympia, Gate och Grand Canal.

Underhållning

Dublin har ett spännande nattliv och är påstått en av Europas mest ungdomliga städer, med en uppskattning av att 50% av medborgarna är yngre än 25. Det finns många pubar i hela staden, med området kring St. Stephen's green och Grafton Street, särskilt Harcourt Street, Camden Street, Wexford Street och Leeson Street, med de mest populära nattklubbarna och pubarna. Det mest kända området för nattliv är Temple Bar, söder om floden Liffey. Levande musik spelas populärt på gator och på arenor i hela Dublin i allmänhet.

131223_pexels-photo-697244.jpegHelena Lopes / Pexels

Platser

Dublin

Address
The Steelworks, Foley Street
D01 X997 Dublin, County Dublin, Irland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium