Kalinga University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om Kalinga

Kalinga University , en främsta institution för undervisning och forskning i landet, är upprättad enligt Chhattisgarh Private Universities (Establishment and Operations) Act 2005 och enligt 2 § fi UGC Act 1956.

Dina akademiska studier kommer att bli utmanande. Vi erbjuder högkvalitativ akademisk erfarenhet och förväntar dig att utmärka sig med inriktning på originalitet. Våra enastående och mottagliga supporttjänster kommer att vara tillgängliga för dig direkt från början av övergången till universitetets liv fram till slutet av din examen.

Våra akademiska normer är höga. Vår härliga lummiga campus, som förmodligen är oöverträffad i landet, ger en bakgrund till ditt dagliga liv och studier. Universitetsprogrammen fokuserar på att bygga upp djupet av förståelse, kapacitet för tvärvetenskapligt lärande och forskning, analytiska färdigheter, kritiskt tänkande och kommunikation i en atmosfär av akademisk frihet och integritet.

Uppdrag

Det primära syftet med Kalinga University är att skapa en läromiljö där fakultet, personal och studenter kan upptäcka, granska, kritisera, bevara och överföra kunskap, visdom och värderingar som säkerställer framtida generations överlevnad och förbättrar livskvaliteten för alla . Universitetet syftar till att hjälpa studenter att utveckla en förståelse och uppskattning för de komplexa kulturella och fysiska världarna där de bor och förverkliga sin högsta potential för intellektuell, fysisk och mänsklig utveckling.

Syn

Kalinga University vill vara en enastående institution för Talent Development och Knowledge Creation för ett livfullt och inkluderande samhälle.

Varför Kalinga University ?

Infrastruktur

 • Sprawling 35 acres wi-fi campus
 • Välutrustade IT, teknik, vetenskap, datavetenskap labs
 • Välskött bibliotek
 • Multimedia Class Rooms
 • Rymlig parkeringsplats
 • Vandrarhem
 • Separata gemensamma rum för tjejer och pojkar

Studentfaciliteter

 • Matsal
 • Inomhus och utomhus spel
 • Web- och mobilaktiverad akademisk information
 • Universitets Transport128666_rsz_javier-trueba-iqpr1xkf5f0-unsplash.jpg

Utöver klassrummet

Mot holistisk tillväxt - Att gå till universitet handlar inte bara om att få en examen. Det handlar om att prova nya saker och lära sig nya färdigheter också.

KU tror på studenternas övergripande tillväxt. Det erbjuder otaliga extracurricular faciliteter och erbjuder varierade plattformar för studenter att lära, träna, roa, njuta, utföra, konkurrera och utnyttja sin tid på ett fruktbart sätt. Vid Kalinga lärande är en konversation, inte bara en föreläsning. Din universitets erfarenhet innebär så mycket mer än din examen.

Vi erbjuder många möjligheter att utveckla kompetens och omfamna nya erfarenheter och utmaningar utanför din kurs. Studenter kan engagera sig i grupper, samhällen och volontärverksamhet för att ha kul, uppnå något och göra skillnad. Det finns också ytterligare fördelar att gå med i grupper och volontärarbete, varav många kan förbättra ditt CV. Erfarenheter som kompletterar din akademiska studie kommer att ge värde för dina akademiska prestationer, öka dina chanser att anställa och utveckla färdigheter som kommer att vara användbara under hela ditt liv.

Advantage Kalinga

Levande och lärande är intimt sammanflätade vid Kalinga. Samkursprogram, föreställningar, konferenser, workshops, seminarier, sportevenemang är en del av elevernas liv. Vi ger studenterna oöverträffad frihet att korsa avdelningar och upptäcka intellektuell och personlig passion. Kreativt tänkande, problemlösning och forskning är centrala för akademiska program.

Vi arbetar tillsammans för att säkerställa att varje student har bästa möjliga utbildning och vi tar kontinuerliga initiativ och ger resurser som berikar studenter akademiska erfarenheter hos Kalinga, främjar mångfald, förbereder ledare och positionerar Kalinga i framkant av innovation inom universitetsutbildning.

Vi driver gränserna för kunskap

 • Vi formar framtid: Vi erbjuder många möjligheter att utveckla kompetens och omfamna nya erfarenheter och utmaningar utanför din kurs för att göra dig redo för industrin. Du kommer att få en enastående lärande upplevelse här.
 • Vi erbjuder den finaste läran: Föreläsningar är var du kommer att lyssna på experter som delar sin kunskap och upptäckter på utmanande och tankeväckande sätt. Som en KU-student kommer du att vara en del av den akademiska eliten och lär dig av ledande experter. Dina studier kommer att bli utmanande och inspirerande. Våra fakulteter ser till att lärandet är en konversation, inte bara en föreläsning.
 • Vi erbjuder möjligheter till de bästa sinnena: Vi välkomnar studenter från en mängd olika sociala och kulturella bakgrunder och tror på att främja originaltänkare, vårda och stimulera nyfikenheter för att skapa studenter med innovativa idéer, perspektiv och tillvägagångssätt.

Platser

Naya Raipur

Address
Kalinga University Kotni Near Mantralaya
SLT Water Front First Floor 301-303
Naya Raipur– 492101 (CG) India

Naya Raipur, Chhattisgarh, Indien