Läs den officiella beskrivningen

Titta bara runt omkring dig. Du kan läsa detta på en datorskärm eller i en bok. Du kan vara på ett flygplan eller sitter vid ett skrivbord omgiven av modern kommunikationsutrustning. Alternativt kan du vara i ditt vardagsrum hemma efter att ha ätit en måltid tillagad i mikrovågsugn, lyssnar på en CD, omgiven av moderna textilier, uppvärmda eller kyls med centralvärme eller luftkonditionering. Var du än är och vad din situation, är du omgiven av det bevis på effekten av teknik på ditt dagliga liv.

Ingenjörer finns i olika former och storlekar. Den ena ytterligheten finns det atomära och molekylära tekniker manöverelement för att skapa nya material eller halvledarkomponenter. Vid ett annat, kan de vara engagerade i projekt som kräver hantering och förståelse för stora - skala strukturer såsom jetmotorer eller motorvägar.

Engineering är väldigt mycket om att tillämpa kunskap. Utvecklingen av ett nytt vattenreningsverk för att hjälpa en svältande befolkning, eller införandet av tekniska koncept i utformningen av konstgjorda hjärtan inspirera normalt eleverna att inse att tillämpningen av teknik kan lindra mänskligt lidande samt hjälpa den allmänna samhällsutvecklingen. Fraser som "hållbar utveckling" och "ansvarsfull tillverkning nu vanligtvis hörs i fakulteten, vilket återspeglar det faktum att ingenjörer är ansvariga medborgare fullt medvetna om ge av det de gör.

Engineering vid ITM UNIVERSITET

Engineering är tillämpningen av fysikaliska principer till lösningen av problemen och kräver kompetens matematik, kreativitet, uppfinningsrikedom och pragmatism. Engineering är ett stort - allt yrke där du kommer att använda din design och matematiska färdigheter för att gynna samhället och miljön. Engineering vid ITM universitet erbjuder möjlighet att studera i en informell och vänlig atmosfär med tillgång till utmärkta laboratorie-och datorresurser.

Ett forskningsprogram som omfattar samarbetsprojekt med industrin bidrar till att hålla grundutbildningen uppdaterade. Varje student antar utmaningen av en innovativ final - årigt projekt. Det handlar ofta med hjälp av utrustning som utvecklas som en del av forskning som bedrivs inom universitetet.

Efterfrågan på civilingenjörer har aldrig varit högre. ITM University, med sitt goda rykte för forskarutbildning sysselsättning, är den bästa utgångspunkten för en karriär inom både näringslivet och olika ingenjörsdiscipliner.

Om våra Institutioner

Computer Sciences Teknik och IT Maskinteknik. El, elektronik och kommunikation Engineering. Civil Engineering.

Alla examina som erbjuds på ITM University är erkända och godkända av Universitetet Grant kommissionen (UGC) Ministeriet för Human Resource Development, Indiens regering, Direktoratet för högre utbildning, regeringen i Haryana.

Computer Science & Engineering. Information Technology

Tja - utbildad informationsteknik (IT) proffs är mycket efterfrågade, både i Indien och utomlands. Ett varierat utbud av yrken är tillgänglig för studenter från ITM universitetets kurser i datavetenskap och informationsteknologi. Många göra karriär som systemanalytiker, IT-chefer, ingenjörer programvara eller konsulter, medan andra använder sin examen som en språngbräda till ett brett utbud av arbetstillfällen inom handel, industri och myndigheter.

Kursen syftar till att tillgodose det ökande behovet av ingenjörer som kan bidra till både hårdvara och mjukvara design och elektroniska system. ITM akademiker nu arbeta i områden som datornätverk, inbyggda system, digitala styrsystem för bilar, tele-och kabel-TV-system, TV-spel hårdvara, mikroprocessor chip design och multimedia.

ITM universitet har särskilt starka band till yrkesverksamma inom IT-branschen och de kurser som erbjuds har en stark professionell inriktning. Genom "Utbildning Plus" kurserna uppdateras och / eller kompletteras för att säkerställa att de uppfyller dagens behov och förutse framtida krav från näringslivet.

El, elektronik och kommunikation Engineering

Electronic Engineering fortsätter att vara en stark industri, vilket framgår av den nuvarande efterfrågan på akademiker. Dessa kurser är utformade för att kvalificera studerande för karriärer inom en rad olika branscher, samt statliga och kommersiella organisationer. Dessa omfamna vanligtvis kraftelektronik, informationsteknik, elektronisk hårdvara och mjukvara, automation, robotteknik och kontroll, kommunikation, radio och television, datorteknik, solid - state-enheter, mikroelektronik och VLSI.

Kurserna stöd för att förbereda studenterna för karriärer som professionella ingenjörer genom en utbildning i grundläggande principer som presenteras i samband med riktiga program och design erfarenhet. Kursen utvecklar de grundläggande principerna för datorer och elektronik som resulterar i en examen i Elektronik & Kommunikation eller Elektronik & Instrument.

Kontakter med industrin, stora forskningsanläggningar, och lärda sällskap ser till att kurserna fortsätter att möta de förändrade behoven i yrket. Projektarbete under kursen ligger till grund för behovet av en kombination av praktiska och teoretiska kunskaper och färdigheter.

maskinteknik

I den moderna världen, är maskinteknik central för många aktiviteter som leder till industri-och affärstillväxt. Maskinteknik är bekymrad med alla typer av maskiner inom industrin och alla aspekter av deras mekanism och funktion - design, utveckling, konstruktion, tillverkning, installation, drift och underhåll. En maskinteknik Kursen ger grundläggande kunskaper om olika yrken inom dessa områden. De är den drivande kraften bakom många av våra teknologier och industriella processer. Maskiningenjörer är involverade i att skapa framtiden.

Maskinteknik är också grunden för andra grenar inom tekniken har utvecklats. Mekaniska Ingenjörer förväntas tillämpa grundläggande begrepp från fysik, kemi, kemiteknik, elektroteknik, elektronik och anläggning. Fördelen med denna grundläggande roll är att god täckning av de ämnen i maskinteknik tillhandahåller ett brett utbud av karriär sysselsättning i branscher så olika som tung industri, kraftverk, stålverk, olja och olja, kemikalier, livsmedel, läkemedel, miljöskydd och energihushållning.

anläggningsarbeten

Att erbjuda världsklass grund-och forskarutbildning, forskning vägledning, professionell rådgivning, uppsökande och arbetskraft utbildning samt ledarskap inom Anläggning.

Grundutbildning i civila Engineering ge studenterna en solid grund i de vetenskapliga och tekniska grunderna tillsammans med exponering för humaniora och samhällsvetenskap. Målet för civilingenjörsprogrammet är att förbereda de studerande för att bli ledare i lösa samhällsproblem inom områdena allmän säkerhet, skydd resurs, naturkatastrofer begränsning och en effektivt fungerande urbana naturliga system i Indien och internationellt.

Syftet med avdelningen är att ge avancerad yrkesutbildning för utveckling av mänskliga resurser med mycket specialiserade kunskaper och färdigheter inom Anläggning.

Institutionen har en högt kvalificerad och erfaren lärare med utmärkta akademiska meriter från välrenommerade universitet i Indien och utomlands. Det finns en proportionell blandning av akademisk excellens och industriell erfarenhet bland fakulteten, vilket är avgörande för att ge rätt blandning av teoretiska och praktiska kunskaper till eleverna.

Aktiviteter som seminarier, projekt, frågesporter och sådana tävlingar genomförs på regelbunden basis för att förmå de professionella färdigheter i eleverna, vilket i slutändan hjälpa dem att bli placerad i högsta kvalitet organisationer. Detta i sin tur ger dem en fördel gentemot andra kandidater i den hårda konkurrensen, och ger en impuls till deras karriärprofil.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

ITM University, School of Engineering and Technology

Syftet med programmet är att utveckla arbetskraft för att möta industrins behov och för att stimulera forskning bland studenter. ... [+]

BTech / MTech i maskinteknik - Dubbel Examen (5 år)

Allmän bakgrund

Syftet med programmet är att utveckla arbetskraft för att möta industrins behov och för att stimulera forskning bland studenter. Detta ska ske genom en strategi som omfattar rigorös och omfattande akademiska kurser som täcker teori, fundamenta, och praktisk erfarenhet med riktiga program. Detta kommer att bli en heltid program som ska fyllas i 5 år. Med slutförandet av programmet ska studenten ha följande två alternativ:

För att få M. Tech i maskinteknik och B. Tech i maskinteknik. För att få M. Tech i maskinteknik (med inriktning) och B. Tech i maskinteknik. Den student som väljer detta val kommer att utfärdas ett certifikat för specialisering. De områden av specialisering där eleven kan få certifieringen är följande:Thermal Engineering Maskinteknik Design Industri-och produktionsteknik Automobile Engineering ... [-]
Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ITM University, School of Engineering and Technology

Institutionen för civilingenjörsstudier har tagit fram en läroplan för programmet Bachelor of Technology i civilingenjörsstudier som kommer att förbereda de studerande fö ... [+]

BTech för civilingenjörer

Institutionen för civilingenjörsstudier har tagit fram en läroplan för programmet Bachelor of Technology i Väg-och vattenbyggnad som kommer att förbereda de studerande för lämpligt arbete inom anläggnings-och relaterade discipliner och kommer att förbereda de studerande med grundläggande kompetens som krävs för att bedriva avancerade studier och forskning inom väg-och vattenbyggnad och relaterade discipliner. Även utformningen av läroplanen, har inte bara den tekniska utvecklingen inom anläggnings men tekniken utvecklingen inom informationsteknologi, bioteknik, satellitkommunikation, datorer och material som beaktats.

De totala anslagen för Bachelor of Technology i civilingenjörsprogrammet har fastställts som 186. För grundläggande vetenskaper, teknik konst och vetenskap och humaniora och ledningsvetenskap 30% av det totala antalet poäng och för avdelnings kärna och valfria, 65% av det totala antalet poäng `och för nya områden och öppna valfria 5% av det totala antalet poäng tilldelas. För konventionella kurser, 90% av de totala krediter tilldelade och för nya kurser 10% av de totala anslagen tilldelas. Läroplanen erbjuder utveckling av tekniska, lednings-, kommunikations-och datakunskaper för eleverna så att programmet kan producera datororienterade, kommunikativa och miljömedvetna civilingenjörer med ledarskap. ... [-]

Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ITM University, School of Engineering and Technology

Våra grundutbildningar kombinerar en bred utbildning inom ingenjörsvetenskap med en stark grund i kvantitativa, problemlösning, design och kommunikativ förmåga. ... [+]

BTech i maskinteknik

Avdelningen för maskinteknik ståtar med rikt integrerade läroplanen för utbildning och forskning för sina studenter. Institutionen erbjuder BTech, MTech, BTech-M. Tech (dubbel examen) och forskarutbildning i Maskinteknik.

Våra grundutbildningar kombinerar en bred utbildning inom ingenjörsvetenskap med en stark grund i kvantitativa, problemlösning, design och kommunikativ förmåga. Genom att betona både analytiska och kreativa metoder, ger Maskinteknik avdelningen eleverna de breda kunskaper som de behöver för att uppnå sina mål - oavsett om det innebär att arbeta som ingenjör, grunda ett bolag, fortsätter till forskarutbildning och forskning, eller gå till en yrkesskola för att studera medicin, affärer, eller lagen.... [-]

Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ITM University, School of Engineering and Technology

Avdelningen erbjuder 4-års under examen program som erbjuder Bachelor of Technology (B. Tech.) Examen i datavetenskap och teknik med ett intag av 120 studenter. ... [+]

BTech i Computer Science & Engineering

Avdelningen erbjuder 4-års under examen program som erbjuder Bachelor of Technology (B.Tech.) Examen i datavetenskap & Engineering med ett intag av 120 elever. Syftet med programmet är att producera välutbildade och professionellt kompetenta ingenjörer insupit med kunskap och förmåga att möta de dynamiska och växande utmaningar som professionella samhället. Kursen läroplanen är en balanserad blandning av klassiska och professionella kurser som rör de grundläggande och tillämpad forskning, samt de vetenskapliga och tekniska metoder. Programmet har även tillhandahållandet av valfria, som uppmuntrar och gör det möjligt för studenterna att specialisera sig på strömmar av sitt val. Att hålla i takt med den nuvarande tekniska utvecklingen och de krav, är läroplanen uppgraderas då och då genom att införa nya valfria och obligatoriska kurser. Några av de obligatoriska kurserna är följande: Grunder Datorer och programmering i C (6 poäng) En översikt av Computer System, Introduktion till datorarkitektur; minne, ALU, CPU, I / O-enheter. Introduktion till systemprogram; operativsystem, kompilatorer och fleranvändarmiljöer Grunderna för operativsystem, NLEDNING till datornätverk, Begreppet en algoritm; Användning av programmeringsspråk hög nivå för systematisk utveckling av program. Introduktion till programmeringsspråk, En översikt av C, funktioner i C, Introduktion till Struktur och unionen i C, Översikt över pekare, Införande av datastruktur i C. CSL 209 Datastrukturer & algoritmer (5 poäng) Definition av datastrukturer, arrayer: I Stacks: Definition av Array baserad genomförande av staplar. Infix, postfix-och prefix exempel, omvandlingar, rekursion: Introduktion, Tower Of Hanoi. Köer: Definition, Array baserad genomförande av köer. Cirkulär genomförande av köer, Tillämpningar av... [-]

Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska