Accra Institute Of Technology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vår Cradle Of Excellence Mission

Vårt uppdrag är att bli en vagga kvalitet i utbildning och forskning genom att tillhandahålla ledarskap i den pedagogiska och tekniska världen genom att noggrant välja studenter karaktär, integritet, beslutsamhet och motivation, och välja personer med enastående karaktär, engagemang, förmåga och vision att fungera som förvaltare, tjänstemän och lärare.

Vi med detta uppdrag har åtagit sig att fullfölja de områden av undervisning, utbildning, forskning och vetenskap som skulle mest hjälp för att utveckla individen och främjar kunskap, kompetens och industri i tjänst för mänskligheten.

I linje med vår mission, AIT värderar integritet, samarbete, effektivitet, innovation och delaktighet i allt den gör och syftar till att främja och stödja kvalitet i utbildning för sina studenter, lärare, avdelningar, och universitetet som helhet.

AIT, i fullföljandet av dess "vagga excellence uppdrag", stolt över sitt motto: service till mänskligheten, ledarskap och framgång i stipendium.

Vision

AIT kommer att vara en första klassens student fokuserad institution för högre utbildning, yrkesutbildning och forskning strävar efter högsta kvalitet i undervisning, stipendium, forskning och service. Det kommer att ge sina studenter, lärare och personal en utmanande och givande akademisk erfarenhet och stödjande arbets- och lärandemiljö som ger ut dem deras individuella bäst.

AIT kommer att försöka attrahera och utveckla framstående studenter och kommer att redovisas som en ledare för att förbereda förstklassig formulera, innovativa, självsäkra, självsäkra och yrkeskunniga kandidater, som utan tvekan framgångsrikt kan konkurrera på den internationella arbetsmarknaden och göra sina spår i deras valda karriär.

AIT är en banbrytande FoU och forskningsintensiva institution och kommer att attrahera, rekrytera och behålla de bästa lärare, personal och studenter forskning vars forskning kan förbättra undervisning och lärande vid universitetet och bidra väsentligt till utvecklingen av samhället i stort.

AIT är mottaglig för tekniska framsteg, förändrade trender i samhället och ekonomin i enlighet med sin vagga excellence uppdrag och kommer i alla sina strävanden att leva upp till sitt motto: service till mänskligheten, ledarskap och framgång i stipendium.

Våra mål

AIT har åtagit sig att utbilda och utbildning av morgondagens globala ledare i alla discipliner och fält genom innovation i sin undervisning och forskning.

Vår högsta skyldighet som ett universitet är att förbereda våra studenter som kommer att leva större delen av sitt liv i 21: a århundradet, ett sekel som utan tvivel kommer att ge våra studenter med viktiga nya utmaningar och opportunities.The förväntningar är att under sitt yrkesverksamma år, de flesta av våra studenter kommer att förändras inte bara jobb, men yrken flera gånger, kräver anpassning till förändrade omständigheter.

De kommer med all säkerhet behöver extraordinära kunskaper för att förstå den exponentiella ökningen av information under sin livstid. De kommer att behöva förmåga att fungera effektivt i ett globalt sammanhang och kommer också att behöva konfrontera de möjligheter och risker som är förknippade med att utöka tekniska framsteg och kapacitet. Som en del av sitt åtagande att göra en skillnad i enlighet med sin vision, AIT åtar sig att: 1. Genom att erbjuda akademiskt strikt program som uppfyller kraven i näringslivet för välutbildade och yrkeskunniga personal.

 1. Främjande av akademisk excellens genom sunt beslutsfattande och djärva åtgärder som är framåtblickande, fantasifulla, och svarar på tekniska framsteg, vetenskaperna, samhället och ekonomin i stort.

 2. Strävar efter att bli en förstklassig elevcentrerad akademisk institution, där stöd för elevens personliga och akademiska utvecklingen är inbäddad i etos universitetet fyra. Att locka utmärkta och hårt arbetande studenter och ge dem akademiskt utmanande, modern och främjar inlärningsmiljö, med stöd av stånd och entusiastiska lärare och personal som kommer att uppmuntra och ge eleverna att arbeta mot sin fulla intellektuella kapacitet.

 3. Främja och stärka själv utveckling av sina studenter så att de kommer att bli informerade och effektiv i alla sina kommande utbildnings- och karriär sysselsättningar.

 4. Erbjuder sina elever en god grund för personlig och akademisk utveckling och samhälls framgång för att säkerställa att de utvecklar sina intellektuella färdigheter på högsta möjliga nivå och är väl förberedda att utmärka sig i sitt valda yrke

På AIT är våra elever lära sig att lyckas genom att bemästra handlingen att vara:

 • * Gudfruktiga, ärlig och pålitlig
 • * Disciplinerad och bestäms
 • * Ansvarig och pålitlig
 • * Lugn, eftertänksam, tålamod och självsäker
 • * Mild, lojal och stolt
 • * Ödmjuk och vördnads
 • * Tuffa, självständiga, ihållande och hårt arbetande
 • * Organiserad, snyggt och redo
 • * Nyfiken och läraktig
 • * Friska och smart
 • * Levande och entusiastiska
 • * Vänliga, vänliga, hjälpsamma och generösa
 • * Modig, vågad och risktagande
 • * Moraliska och etiska i alla sina kontakter med vänner och fiender

AIT Ackrediteringar

Den Accra Institute of Technology (AIT) är en oberoende teknikfokuserade universitet ackrediterade av den nationella ackrediteringen Board (NAB) i Ghana.

AIT är anslutet till Kwame Nkrumah University of Science and Technology (KNUST).

AIT är anslutet till Open University of Malaysia (OUM).

Platser

Accra

Address
Accra Institute of Technology (AIT)
University Tower Seaview Campus, Weija.

233 Accra, Greater Accra Region, Ghana