Läs den officiella beskrivningen

106029_105926_coverpage.jpg

Partner av Handelskammaren i Nantes, L'École De Design Nantes Atlantique är en privat institution för högre utbildning tillägnad Design-yrken, i samarbete med universitetet i Nantes.

Grundades 1988 och erkänd av staten, är skolan en ideell organisation.

106031_yellow-metal-design-decoration.jpg

Fyra kärnvärden

Skolans projekt baseras på fyra värderingar med vår vision om design:

 • erkännandet av kreativa arbetare som sanna yrkesverksamma,
 • Främjande av design som en stark ekonomisk tillgång,
 • design som en utlösare för innovation,
 • utforma som en praxis som hanterar sociala, ekonomiska och miljömässiga frågor på ett ansvarsfullt sätt.

Designkompetens av L'École de design

 • en 3-årig grundutbildning, där studenterna specialiserar sig i ett av 8 alternativ: Inredningarkitektur, Scenografi, Grafisk Design, Motion Design, Interaktionsdesign, Game Design, Produktdesign eller Transport Design.
 • en 2-årig doktorandkurs som leder till en magisterexamen i design (MDes) som är certifierad av det franska högskolans högskolorium. Postgraduate välja mellan ett av de 10 tvärvetenskapliga programmen som erbjuds, inklusive en 2-årig läroplan i lärling.
 • Yrkesutbildningskurser som övervakas av yrkesutbildningscentret som är inriktat på Utbildningscenter för Utbildning och Industriell Innovation (CFA) som leder till ett avancerat yrkesutbildningsbevis (BTS), en kandidatexamen eller en civilingenjörsutbildning.
 • Fortsatt utbildning.
 • Företagstjänster och designfrämjande aktiviteter.

Upp till 1 465 studenter är registrerade hösten 2018.

106032_pencil-typography-black-design.jpg

En institution rotad på sitt territorium och öppen för världen

Sedan 1998 har L'École De Design Nantes Atlantique placerats på den tekniska campusen Atlanpole La Chantrerie, i det nordöstra området Nantes (Frankrike), inrymt i en specialbyggd anläggning tack vare stöd från lokala myndigheter (Nantes Saint-Nazaire Handelskammaren, industrin i regionen Pays de la Loire, regionen Loire-Atlantique, Nantes Métropole). Den enda designinstitutionen i västra Frankrike, har skolan en unik regional situation.

I tio år har den proaktivt följt en utåtriktad internationell utvecklingspolitik: akademiska utbytesprogram, deltagande i den internationella föreningen Cumulus, öppnande av fyra internationella studior (Kina Studio i Shanghai, Indien Studio i Pune, Brasilien Studio i São Paulo, Le Studio Montréal i Kanada) flera internationella MDes

L'École De Design Nantes Atlantique är en aktiv medlem av olika akademiska nätverk och professionella organisationer: Conférence des Grandes Écoles (högskoleutbildnings högskolor), Campus France ... I många år har studenterna fått priser i prestigefyllda tävlingar. De framgångsrika karriärerna som våra kandidater har fördjupat är ett gott bevis på kvaliteten på våra undervisningsmetoder.

Ett centrum för design och innovation

L'École de design har byggt upp en expertis inom fyra socioekonomiska områden, som kombinerar utarbetande, experimentell forskning och innovation genom fyra Design Labs:

 • READi Design Lab för digital kultur,
 • Sustainable Cities Design Lab dedikerad till utvecklingen av rörlighet och byggd miljö,
 • Nya matvanor Design Lab tillägnad livsmedelssystem,
 • Vårddesign Lab som syftar till hälsa, livskvalitet och social innovation.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

L’École De Design Nantes Atlantique

Den internationella klassen välkomnar franska studenter och internationella studenter av olika nationaliteter som vill ansluta sig till ett MDes-program genom det tredje ... [+]

3: e år / International Class

Den internationella klassen välkomnar franska studenter och internationella studenter av olika nationaliteter som vill ansluta sig till ett MDes-program genom det tredje (vilket är sista) året på kandidatexamen.

Dess syfte är också att välkomna studenter från våra partners skolor för en akademisk utbytessemester.

Studenter från hela världen som har fullgjort minst två år i rumslig, inredning, produkt, visuell kommunikation, interaktionsdesign eller grafisk design är berättigade att ansöka.

Studenterna är organiserade i ett av fyra program, beroende på tidigare studier:

International Class / Brand Design

Inom detta program syftar designeren till att ta fram koderna och varumärkets värden under hela produktionsprocessen genom att undersöka formell eller grafisk ordförråd, material och medium som bäst representerar varumärket. Designern måste också ta hänsyn till användarupplevelsen vad gäller varumärke, konkurrens och teknik.... [-]

Frankrike Nantes Brasilien São Paulo Kina Shanghai Indien Pune  + 4 Mer
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Présentation du China Studio de L’École de design Nantes Atlantique (sous-titres français)