IAE Grenoble

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Som Graduate School of Management vid Université Grenoble Alpes (UGA) är Grenoble IAE: s uppdrag att utbilda och utveckla både specialiserade chefer och chefer med dubbla kompetenser. För att fullfölja sitt uppdrag drar IAE praktisk praktisk expertis och managementforskare i världsklass.

Grenoble IAE utvecklar talang:

 • På grundutbildningen (3: e året) och examen (M1)
 • I heltidsstudier, i arbetsstudier och i utbildningsprogram;
 • Inom marknadsföring, ledning, ekonomi, informationssystemhantering, innovationshantering och teknik.

Innovation och framsteg i ledningspraxis i hjärtat av IAE: s vision

Grenoble IAE: s tillvägagångssätt är baserad på kontinuerlig tillämpad forskning , i kombination med en obeveklig önskan att skapa nätverk med näringslivet . Forskarnas rikliga energi inom managementvetenskap, de starka partnerskap som den upprätthåller med ingenjörsskolor, de praktiska initiativ som det sponsrar för att stödja entreprenörskap och (låt oss inte glömma) de högt kvalificerade akademiker som den producerar år efter år - alla dessa faktorer bidrar till förbättrad innovation för alla aktörer i ekosystemet. Vare sig ur ett finansiellt perspektiv, eller med tanke på ekonomi, samhälle välbefinnande och innovation, har Grenoble IAE redan haft en betydande inverkan på sitt ekosystem genom att sprida internationellt erkännande . I hjärtat av ett världsberömt ekosystem är IAE: s vision att vara ledande inom innovation och en standardbärare av framsteg i ledningspraxis .

60 års framgång

Grenoble IAE ligger där vetenskaplig forskning korsar affärsinnovation och har en unik position inom nätverket av affärsskolor i Frankrike. Från denna privilegierade position har skolan byggt sitt rykte på sina utbildningsprogram, inklusive Master in Management of Strategic Inköp (DESMA), Master of Quantitative Marketing (le Quanti) och Master in Finance, Accounting and Auditing (CCA ).128370_caisse_savon_alternantsdeGrenobleIAECPIERREJAYET151.jpg

Varför välja Grenoble IAE?

Välj att studera vid Grenoble IAE så utnyttjar du alla funktioner i en kvalitetshanteringsskola, inklusive bekväma faciliteter, personlig support och professionellt nätverk. Samtidigt har du tillgång till de många tjänsterna hos ett stort offentligt universitet på ett exceptionellt campus. Du får det bästa av båda världar!

En praktisk pedagogisk strategi i linje med företag

Grenoble IAE anpassar sina program efter företagens behov och lägger särskild tonvikt på tillämpat lärande . Tack vare sina affärsförbindelser, dess stora pool av anslutna professorer och sitt alumni- nätverk, upprätthåller IAE löpande förbindelser med ledande företag genom forskningsgrupper, förbättringskommittéer, universitetsföretagsstolar, branschverkstäder (till exempel om förhandlingar, entreprenörskap eller inköp ), praktikforum och konferenser: det finns stimulerande aktiviteter året runt på Grenoble IAE!

En personlig strategi för studien

Med anställbarhet i kärnan av sitt uppdrag erbjuder Grenoble IAE personligt professionellt stöd . Att råda och orientera elever för att maximera elevens potential är en av de viktigaste upptagen i skolans pedagogiska team. Tack vare sin tvärvetenskapliga strategi och sin koppling till den professionella världen kombinerar Grenoble IAE en rad kompetenser, uppmuntrar entreprenörskap och innovation.

Ett starkt internationellt fokus

Grenoble IAE har en lång tradition av samarbete med handelshögskolor runt om i världen; särskilt i Brasilien, Kina, Indonesien och Ryssland . Varje år registreras mer än 500 studenter från 70 olika länder på Grenoble IAE. Dessutom kan Grenoble IAE-studenter dra fördel av ett av de många internationella utbytesprogrammen för att spendera en termin eller ett år på att studera eller genomföra en praktik utanför Frankrike. Eller välj att bli mer internationellt fokuserad här i Grenoble genom att anmäla dig till ett av de fyra M2-programmen som erbjuds helt på engelska.

En välkomnande miljö och fantastiska faciliteter

Grenoble IAE välkomnar dig med moderna och fullt utrustade byggnader , både i Grenoble och i Valence. Exceptionellt studentliv på campus, i en bevarad naturmiljö , gör det möjligt för elever att utöva en mängd olika sporter - och i vissa fall även på världsklass . Det finns ett antal studentklubbar på IAE för att liva upp och berika det dagliga studentlivet. Dessa inkluderar AIESEC, Junior Enterprise och klubbar som främjar humanitära projekt .

IAE-varumärket - Ett viktigt nätverk!

Grenoble IAE tillhör nätverket IAE FRANCE, University Schools of Management. Detta nätverk av 35 skolor innehåller mer än 30 kandidatexamen, master och doktorsexamen. program i Management och förenar 49 500 studenter. IAE Frankrike är ett viktigt nätverk av proffs och ett tecken på kvalitet.

Nyckelfigurer

 • 60 nationaliteter
 • 350 yrkesverksamma som bidrar till lärarpersonalen
 • 110 internationella partners
 • 800 kandidater per år; mer än 23 000 sedan 1956
 • 2000 studenter
 • 250 praktikplatser och sandwichkurser per år
 • 1700 företagskontakter
 • 93% anställningsgrad inom 8 månader efter examen

Platser

Saint-Martin-d'Hères

Address
Avenue Centrale,525
38040 Saint-Martin-d'Hères, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike

Valens

Address
51 rue Barthélémy de Laffemas
26901 Valens, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium