ESO Paris - École Supérieure d’Ostéopathie

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

presentation

School of Osteopathy föddes i april 1990 på initiativ av dess nuvarande president

Institution för privat högre utbildning registrerad vid rektoratet för Academy of Creteil - Universitetets kansleri, godkänd av hälsoministeriet genom beslut av den 9 augusti 2007.

ESO: s uppdrag är att utbilda exklusiva, ansvarsfulla och kompetenta utövare i enlighet med rekommendationerna från International Society of Osteopathy och World Health Organization inom området förebyggande och bevarande av hälsa.

ESO Paris är den historiska skolan för utbildning av osteopater efter en kandidatexamen i Frankrike. Från skapandet antar företaget faktiskt en föregångare-strategi för osteopatträning genom att vara den första som :

 • I Frankrike, efter baccalaureaten eller motsvarande, en fullständig universitetskurs , dvs 5 års heltidsutbildning i osteopati.
 • Begär Direktoratet för hälsa och sociala åtgärder för lagligheten av grundutbildning i osteopati efter Baccalaureate (1990).
 • Begär registrering av hans / hennes högskoleverksamhet hos ministeriet för utbildning (1992).
 • Att formatera sin undervisning enligt de standarder som definierats av Europeiska unionen i Bologna (2001).
 • registreringen av hans examensbevis , det franska diplomet för osteopati, i National Directory of Professional Certifications (certifierat diplomnivå II, dekret av den 10 april 2009 - EUT den 21 april 2009). Under 2014 bekräftades ESO att registrera sitt examensbevis i nivå I ( ministerordern av den 20 januari 2014).

  neck and shoulder treatment at physical therapistJesper Aggergaard / Unsplash

Värdena för ESO: Passion and Precision

ESO Paris uppdrag är att utbilda mycket kompetenta och mycket kompetenta utövare inom det osteopatiska området, erkänt på europeisk nivå av de professionella organen och därmed kunna leva fullt ut i sitt yrke.

Studenter från ESO Paris är osteopater utbildade i vetenskaplig rigoritet, på minst fem år. För osteopatiska kandidater erbjuder ESO Paris ett extra år som valfritt öppnar nya möjligheter med fokus på forskning, undervisning eller olika specialiteter (peri-natal osteopati, vattenlevande osteopati, sportosteopati, geriatrisk osteopati).

ESO Paris-certifiering enligt ISO 9001-standarder för kvaliteten på sin undervisning, organisation och ledning, i maj 2003, vittnar om den kvalitetsinsats som stöds av institutionen och dess åtagande att elever (och deras föräldrar!) som gav honom sitt förtroende. Studenternas tillfredsställelse går förbi de studievillkor som föreslås för dem och den framgång som kan vara deras i slutet av dessa studier. ESO Paris eftersträvar detta stora mål för framgång via:

 • Ett val av program och hög nivå genom en långsiktig mångfunktionell och generalistutbildning med valfritt extraår och valfri specialisering (baccalaureate 5 1)
 • En integrerad klinik, den största osteopatiska kliniken i Frankrike, som ger mer än 25 000 interna konsultationer per år och erbjuder studenter en progressiv, regelbunden och återkommande yrkeserfarenhet, som måste läggas till mer än 10 000 osteopatiska konsultationer externt till institutionen. i offentliga, privata eller associerande sjukhus
 • En fakultet som består av akademiska specialister , professorer , erfarna praktiker , forskare och internationellt kända internationella talare
 • En långvarig relation med universitetets högre utbildning, vilket leder till utökad utbildning och specifika praktikplatser
 • En lärare / elevkvot nära 1 av 12
 • Gemensamt reflektions- och forskningsarbete i små grupper: TP, TD, fallstudier, projekt, handledning, ...
 • Absolut autonomi , som gör att han kan utveckla och anpassa sina egna program (ofta i samband med andra franska eller utländska institutioner), för att utrusta sig med de mänskliga och materiella resurser som han behöver för att vara effektiva och nå ett teknologisk universitet på mänsklig skala.

plats

Ecole Supérieure d'Osteopathie ligger i hjärtat av universitetscentrumet Marne-la-Vallée och har ett privilegierat läge som gör det möjligt för sina franska och utländska studenter att bedriva högre studier i en lugn och grön miljö men ligger i närheten från Paris (Roissy Charles De Gaulle och Orly flygplatser 30 min, Paris Gare de Lyon 20 min med RER A). ESO är värd för 600 studenter per år, alla studienivåer tillsammans. Närheten till andra stora skolor på campus främjar utbytet mellan människor med olika bakgrund.

Platser

Champs-sur-Marne

Address
8 rue Alfred Nobel – Cité Descartes – 77420 CHAMPS SUR MARNE
77420 Champs-sur-Marne, Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: