South-Eastern Finland University of Applied Sciences, XAMK

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till XAMK

Sydöstra Finland Högskolan för tillämpad vetenskap (XAMK) Är namnet på det nya högskolan för tillämpad vetenskap. XAMK är ett innovativt högre utbildningsinstitut som drivs av idén om obegränsat livslångt lärande och studier.

Passionen att lära sig Är inte bunden till tid, plats eller metod - det är ett sätt att titta på världen. Vi främjar välbefinnande och hållbar utveckling genom globala nätverk och genom att skapa nya digitala lösningar.

Det strategiska målet Ska vara bland de fem största vetenskapsuniversitet i Finland vad gäller studenttillfredsställelse, organisering av studier och kandidaternas sysselsättningsnivå.

Ett av målen Är att vara det största finska högskolan för tillämpad vetenskap när det gäller FoU-verksamhet och utbildning som ges genom Open University of Applied Sciences.

Det nya universitetet Av tillämpad vetenskap vill vara en stark och ansvarig partner som utnyttjar sitt geografiska läge fullt ut.

Vision 2020

Sydöstra Finland Högskolan för tillämpad vetenskap är en pionjär inom digital lärande, entreprenörskap och ryskt samarbete.

Internationella aktiviteter

Internationella aktiviteter främjar elevernas förmåga att arbeta i internationella och multikulturella miljöer. Vi mottar ca 600 internationella studenter varje år, som representerar över 20 länder. Studenter kan studera en hel del eller delar av dem på engelska. Åtta utbildningar utbildas helt på engelska (4 kandidatexamen och 4 masterprogram). XAMKs internationella nätverk ger tillgång till studier och praktikplatser utomlands. Xamk har cirka 350 partnerskolor.

Fakta om XAMK

 • 9000 studenter
 • 750 anställda
 • 1700 kandidater per år
 • 60 kandidatexamen
 • 23 masterprogram
 • 4 campus
 • 350 partnerinstitut runt om i världen
 • Verksamhetsområde: Södra Savonia och Kymenlaakso
 • Näst största UAS i Finland när det gäller budgeten; Årlig omsättning 70 miljoner euro
 • Omfattande RDI-aktiviteter
 • Mångsidiga tjänster
 • VD och koncernchef Heikki Saastamoinen

Utbildning

XAMK erbjuder ett brett utbud av utbildnings tjänster.

 • Kandidatexamen och masterprogram
 • Öppna UAS-studier och studievägar
 • Tvärvetenskaplig fortbildning
 • Specialisering utbildning
 • Lärlingsutbildning i högre utbildning
 • Heltidsstudier som leder till en bachelor-nivå grad 3,5-4 år (210-240 ECTS).

Du kan ansöka om att studera för en magisterexamen om du har examen från ett högskola i tillämpad vetenskap eller annan högskoleexamen plus minst tre års arbetslivserfarenhet inom det relevanta studieriet. Studier på masterprogrammet tar 2,5 år (90 hp).

Följ oss på Social Media

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se BBAs » Se BScs » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:


Bachelor of Business Administration, International Business (BBA)

Campusstudier Heltid 42 månader August 2019 Finland Mikkeli

Att lära på Xamk bygger på den prisbelönta LCCE © studiemodellen som går utöver det traditionella klassrummet och där du arbetar i nära samarbete med företag i verkliga situationer. [+]

studieplatser 40 plats Kouvola studiernas längd 3,5 år nästa ansökningsperiod: 9.-24.1.2018, 14.-28.3.2018 Är du redo att utmana dig själv i internationell verksamhet i en ny och utmanande sätt att lära dig?

Att lära på Xamk bygger på den prisbelönta LCCE © studiemodellen som går utöver det traditionella klassrummet och där du arbetar i nära samarbete med företag i verkliga situationer. Företagsprojekt är integrerade i International Business Studies och ger ett distinkt inslag för ditt CV och visar framtida arbetsgivare att du är redo för arbetslivet. Denna unika metod ger dig också nätverksmöjligheterna att vara i kontakt med företag att steglöst gå rakt från din studieväg till din karriärväg.... [-]


Ungkarl av kultur och konst, speldesign

Campusstudier Heltid 4 år August 2019 Finland Mikkeli

De utexaminerade av Game Design-graden kommer att behärska spelproduktion med tonvikt på planering och utveckling av spel och förvärv av en klar förståelse för spelbranschen. Graden ger kompetens genom forskning och utveckling uppdrag att bli expert på specifika områden av speldesign och andra områden som använder 3D modellering och animering som reklam och tv-produktion. [+]

De utexaminerade av Game Design-graden kommer att behärska spelproduktion med tonvikt på planering och utveckling av spel och förvärv av en klar förståelse för spelbranschen. Graden ger kompetens genom forskning och utveckling uppdrag att bli expert på specifika områden av speldesign och andra områden som använder 3D modellering och animering som reklam och tv-produktion. Grundstudierna omfattar konst och designfärdigheter, designmetoder och professionella verktyg. Utbildningen bygger på 3D-modellering, konceptkonst, manuskript och spelmekanik. Olika spelkonceptkoncept kommer att undersökas i workshops, vilket leder till designorienterade tvärvetenskapliga projekt i samarbete med olika organisationer. Programmet syftar till att ge kompetens inom globalt speldesigns entreprenörskap med praktisk erfarenhet och en helhetssyn i visuella speldesignkoncept. Studier i Game Design gör det möjligt för studenter från olika kulturella bakgrunder att bygga en internationell karriär.... [-]


Bachelor i teknik, informationsteknik (b.eng)

Campusstudier Heltid 4 år August 2019 Finland Mikkeli

I IT-programmet kommer du att fokusera på nätverk. Hur nätverk fungerar och hanteras. Du lär dig att bygga datasäkra, internetanslutna trådbundna eller trådlösa lokala nätverk. Du kan behålla och uppgradera serverns system.

[+]

Heltidsstudier studieplatser 25 plats Mikkeli studiernas varaktighet 4 år nästa ansökningsperiod: 9.-24.1.2018, 14.-28.3.2018 I IT-PROGRAM KOMMER DU FOKUS PÅ NÄTVERK Är du intresserad av utvecklingen av nästa generationens internetsystem och -tjänster? Vill du bygga en karriär inom det dynamiska området informations- och kommunikationsteknik?

I IT-programmet kommer du att fokusera på nätverk. Hur nätverk fungerar och hanteras. Du lär dig att bygga datasäkra, internetanslutna trådbundna eller trådlösa lokala nätverk. Du kan behålla och uppgradera serverns system.

I sista del av dina studier samlas alla dessa tillsammans och du lär dig att bygga IoT (Internet of Things) -systemen och du kommer att förstå deras mening och möjligheter i global verksamhet.... [-]


Civilingenjör, miljöteknik (b.eng)

Campusstudier Heltid 4 år August 2019 Finland Mikkeli

Environmental Engineering (EE) programmet ger dig ett brett synsätt på miljöområdet som yrke. Du lär dig orsaker, konsekvenser och förebyggande av miljöproblem. T [+]

Heltidsstudier studieplatser 20 plats Mikkeli studiernas varaktighet 4 år nästa ansökningsperiod: 9.-24.1.2018, 14.-28.3.2018 MILJÖHÄLSA OCH SÄKERHET, GRÖN OCH REN TEKNIK Är du intresserad av vår levnadsmiljö och miljöskydd, ren teknik för att förbättra miljöförhållandena och hållbar utveckling?

Environmental Engineering (EE) programmet ger dig ett brett synsätt på miljöområdet som yrke. Du lär dig orsaker, konsekvenser och förebyggande av miljöproblem. För att skydda en god levnadsmiljö behövs internationellt kompetenta yrkesverksamma inom miljöteknik och förvaltning.

Det växande behovet av att skydda en ren miljö behöver mer och mer miljöteknik och ledningseksperter. Miljöteknikområdet växer och utvecklas snabbt runt om i världen.... [-]


Kandidatexamen för företagsekonomi, välfärdsstyrning (BBA)

Campusstudier Heltid 3 - 5 år August 2019 Finland Mikkeli

Målet med välbefinnande är att främja livskvaliteten, hälsan och förmågan att arbeta. Efterfrågan på välfärdstjänster ökar, vilket har skapat behovet av att kunna bedöma lämpligheten och effektiviteten hos olika tjänster i olika situationer och för olika målgrupper. [+]

Heltidsstudierstudieplatser 25plats Mikkeli, Finlandstudiernas längd 3,5 åransökningsperiod: 5.-19.9.2018studieavgift: för icke-EU / EES-medborgare 6000 euro,stipendium och ytterligare information www.xamk.fi/tuition-fees

Är du intresserad av affärer och välbefinnande? Under studierna i Graduate Program in Wellbeing Management lär du dig att utveckla och producera välbefinnande baserade på data med den senaste tekniken.

Målet med välbefinnande är att främja livskvaliteten, hälsan och förmågan att arbeta. Efterfrågan på välfärdstjänster ökar, vilket har skapat behovet av att kunna bedöma lämpligheten och effektiviteten hos olika tjänster i olika situationer och för olika målgrupper.... [-]


Videoklipp

South-Eastern Finland University of Applied Sciences – XAMK

Kontakt

XAMK - South-eastern Finland University of Applied Sciences

Adress, rad 1 Patteristonkatu 3 D 50100 Mikkeli
50100 Mikkeli, Finland
Hemsida https://www.xamk.fi/en/frontpage/
Telefonnummer +358 40 6550555