Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Aalto-universitetet

Vara ett spel växlare. Vill du skapa något unikt? Förändra samhället, utveckla en ny innovation - eller en helt ny bransch?

Vid Aalto-universitetetVi tror på nyfikenhet och vi uppmuntrar våra elever att utforska det okända och göra saker på ett helt nytt sätt. Vi erbjuder den högsta utbildningsnivån i affärer, konst och design, arkitektur och teknik i Finland.

Frihet att välja

Aalto-universitetet grader får ni för en framgångsrik karriär. I Helsingfors och på den intilliggande Otnäs campus, master och forskarutbildning dra begåvade akademiker från hela världen. Studenter får rejäl rabatter i transport, logi och restauranger. Med undantag för de gemensamma programmen, avgifter Aalto-universitetet inga terminsavgifter.

Aalto-universitetets handelshögskola är den första handelshögskolan i Norden att ha fått alla tre etiketter med särskild kompetens från världens ledande business school ackrediteringsorgan: AACSB, AMBA och EQUIS. Detta Triple Crown status är en ära som innehas av endast ett fåtal handelshögskolor i världen.

Frihet att göra

Från början av dina studier du kommer att få delta i intressanta projekt och finslipa dina praktiska färdigheter. Den blommande start scenen och initiativ som Aalto Design Factory hjälpa våra elever att generera riktiga företag ut ur sina drömmar och idéer. Under ledning av flera framstående forskare, kan du också skriva in sfären av forskning och sträva efter det bästa. Frihet att flytta Aalto-universitetet har omfattande samarbete med över 400 universitet i hela världen. Till exempel har Handelshögskolan utbytesprogram med några av de bästa handelshögskolor i världen. Internationella doktorander och post-doc forskare, lärare och sommarskolor är ett starkt bevis på våra möjligheter.

Aalto-universitetet skolor

 • Högskolan för konst, design och arkitektur
 • Företagsekonomiska
 • Högskolan för kemiteknik
 • School of Electrical Engineering
 • Tekniska Högskolan i Jönköping
 • Högskolan

Studieavgifter

Studieavgifter för kandidatexamen och masterprogram ges på engelska från den 1 augusti 2017 är föremål för årsavgifter för icke-EU / EES-medborgare. Program som lärs ut i finska eller svenska är gratis för alla studenter.

Terminsavgifter varierar från 12 000 15 000 euro per läsår beroende på program:

 • 12 000 euro per läsår för International Business BScBA utbildningsprogrammet;
 • 15 000 euro per läsår för studier alternativ som leder till en magisterexamen.

Internationella gemensamma utbildningsprogram har sin egen studieavgifter och stipendiesystem. För mer information, besök programmens hemsida: http://www.aalto.fi/en/studies/education/international_double_degree_programmes/

Stipendier

Det finns flera sätt att finansiera dina studier vid Aalto-universitetet. Presumtiva icke-EU / EES studenter som söker till Aalto-universitetet kandidat- och masterprogram samt Nordic Master program är berättigade att ansöka om stipendier från Aalto-universitetets stipendieprogrammet. Vissa internationella program gemensam grad har sina egna studieavgifter och stipendiesystem. Det finns också vissa möjligheter att ansöka om ett stipendium utanför Aalto-universitetet.

Aalto-universitetet stipendieprogram

Aalto-universitetets stipendium programmet syftar till att erkänna duktiga icke-EU / EES studenter över hela världen genom att tilldela akademisk excellens. Stipendier kan täcka 50% eller 100% av studieavgiften. Antalet stipendier är begränsat och beror på den tillgängliga budgeten för programmet.

Aalto-universitetet bygger också ett incitament stipendiesystem i vilket ett ytterligare undantag kommer att belönas för studenter som har gjort stora framsteg i sina studier.

Sökande ansöka om stipendier samtidigt de ansöker om de föredrar studieval med samma ansökan. Beslutet Stipendiet ges tillsammans med antagningsbesked. Besluten om stipendium görs på grundval av akademiska meriter för de elever att studera i programmen.

Just nu, inte Aalto-universitetet inte erbjuder några stipendier för att täcka levnadskostnaderna i Finland. Studenterna förväntas att täcka alla levnadsomkostnader (app. EUR 800 per månad) och andra studierelaterade kostnader från sina egna finansiella resurser. Stipendiater måste ändå kunna finansiera sina levnadskostnader, enligt kraven i Migrationsverket. Studenter som valdes under anmälningsperioden 2016 till engelska lärd kandidatexamen eller masterprogram kommer inte att behöva betala terminsavgifter och kan inte ansöka om stipendier.

Var noga med att följa oss på snapchat!

Programmen undervisas på:
 • Engelska
 • Finsk
 • Svenska

Skolan erbjuder också:

BSc

Aalto University

Vill du veta hur sakerna fungerar? Är du intresserad av att simulera den fysiska världen med datorer? Kom och studera Computational Engineering på Aalto ! ... [+]

Studiemål

Ingenjörer och forskare lita nu mycket på beräkningssimuleringstekniker för att utveckla ny teknik och forma världen vi lever i. Fartyg, geotermiska kraftverk, vindkraftverk och biomedicinska enheter är några exempel på produkter där datormodeller används för att förutse hur ny design idéer kommer att verka i verkligheten. Verktyget Verktygsteknik ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att förstå, använda och utveckla dessa beräkningsverktyg, förbereda dig för att göra exakta förutsägelser angående komplexa fysiska problem.

Under hela ditt arbete utvecklar du dina färdigheter i tillämpad matematik och blir bekant med de vanligaste teorierna inom fysik, mekanik och teknik. Du lär dig att använda några av de mest populära tekniska programvarupaket och utveckla dina programmeringsförmåga genom att implementera algoritmer för att lösa designproblem.... [-]

Finland Espoo
Augusti 2019
Engelska,Finsk
Heltid
3 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Aalto University

Vill du tillämpa matematik och beräkningsteknik för kemi, biokemi, biovetenskap och kemiteknik? I Kemiteknik har du en möjlighet att utmärka sig på dessa och många andra ... [+]

Studiemål

I Kemiteknikens huvudämne i Aalto kandidatexamen i naturvetenskap och teknik lär eleverna de grundläggande färdigheter och kunskaper som krävs för en övergång från ett oljebaserat till ett hållbart samhälle. Att utnyttja naturresurser är avgörande för ett hållbart sätt att leva och kommer att vara avgörande för den framtida ekonomiska tillväxten, eftersom det också ger nya affärsmöjligheter

Huvudfokus ligger på bioteknik och biomaterial som kompletterar de starka grunderna i matematik och programmering som erhållits i grundstudierna. Att utnyttja de verktyg som erbjuds av kemi, biokemi, bioteknik och ingenjörsvetenskaper introducerar hur biobaserat "tänkande" kommer att hjälpa till att hitta nya lösningar för att göra denna värld mer hållbar och skapa innovativa produkter och lösningar för applikationer allt från byggmaterial och textilier till biobränslen och medicin.... [-]

Finland Espoo
Augusti 2019
Engelska
Heltid
3 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Aalto University

Är du fascinerad av kvantfysik? Vill du skapa verkliga applikationer? Kom och studera Quantum Technology på Aalto University ! ... [+]

Studiemål

Quantum Technology Major tar dig till spetsen för den pågående kvantrevolutionen i beräkning, kommunikation, sensing och simulering. Nya enheter kommer att överträffa nuvarande teknik genom att utnyttja kvantmekaniska fenomen. Framtida kvantdatorer kommer att lösa problem som inte kan trakas med befintlig hårdvara och algoritmer. Kvantkommunikation kommer att använda oföränderliga krypteringssystem. Quantum Technology Major ger dig kompetensen att bli en global ledare inom den här branschen och växande teknikområde.

Kvantteknik är ett tvärvetenskapligt fält som passerar de traditionella gränserna mellan nanofysik, datavetenskap och elteknik.

Under kursen kommer du att... [-]

Finland Espoo
Augusti 2019
Engelska
Heltid
3 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Aalto University

Digital Systems and Design utbildar specialister inom olika områden av digitala system. Denna huvudämne ger dig kompetens inom ingenjörsdesign, projektplanering och förva ... [+]

Studiemål

Digital Systems and Design utbildar specialister inom olika områden av digitala system. Denna huvudämne ger dig kompetens inom ingenjörsdesign, projektplanering och förvaltning, med hjälp av verktyg från inbyggda system, kontrollteori och signalbehandling.

Huvuddelen omfattar tvärvetenskapliga ämnen från elektroteknik och automation, datavetenskap, kommunikationsvetenskap, informationsvetenskap och elektronik. Genom dessa studier kommer du att få kompetens inom en rad tekniker som omfattar matematik, modellering och analys av signaler och system och elektronik.

Du kommer att vara skicklig i modellering och analys av system och ha en bra grund i det breda området av datanät. Du kommer också att få yrkeserfarenhet genom skräddarsydda industriprojekt och entreprenörskapsutbildning.... [-]

Finland Espoo
Augusti 2019
Engelska
Heltid
3 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Aalto University

Datavetenskap ger dig grunden att bli en expert på toppnivå i det moderna kunskapssamhället. Du kommer att få erforderliga färdigheter för att lösa verkliga problem med m ... [+]

Studiemål

Datavetenskap ger dig grunden att bli en expert på toppnivå i det moderna kunskapssamhället. Du kommer att få erforderliga färdigheter för att lösa verkliga problem med metoder för algoritmdesign, maskininlärning, artificiell intelligens, statistisk inferens, operationsforskning och optimering.

Datavetenskap är en av huvudämnena i Aalto kandidatexamen i naturvetenskap och teknik på engelska. Det är ett tvärvetenskapligt fält som fokuserar på studier av vetenskapliga metoder som används för att extrahera kunskap från data och bygga modeller som klarar av komplexa problem. Den använder tekniker och teorier från de breda områdena matematik, statistik, informationsvetenskap och datavetenskap.... [-]

Finland Espoo
Augusti 2019
Engelska
Heltid
3 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Aalto University

Drömmer du om en internationell karriär som företagskonsult, marknadschef, vd, företagare eller forskare eller vill du vara en innovativ ledare inom ditt område? Är du in ... [+]

Drömmer du om en internationell karriär som företagskonsult, marknadschef, vd, företagare eller forskare eller vill du vara en innovativ ledare inom ditt område? Är du intresserad av att slutföra en kandidatexamen i ekonomi och företagsekonomi på engelska i en av de högst rankade handelshögskolorna i Europa?

Studiemål

Bachelorprogrammet i internationellt företag på Aalto University Mikkeli Campus erbjuder en utmärkt utbildning vid Finlands första handelshögskola, som var först i Norden för att uppnå trippelkronaccreditering (AACSB, EQUIS, AMBA). Omfattande undervisningsmetoder, internationella företagsstudier, samarbete med lokala och internationella företag och en utbytesperiod på det tredje året av studier vid ett utländskt partneruniversitet ger en solid grund för att arbeta i krävande och internationell affärsmiljö runt om i världen.... [-]

Finland Mikkeli
September 2019
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Aalto University

Aalto kandidatprogrammet i Design är ett internationellt examensprogram för att förbereda dig för en framtida jobbet kreativt med fysiska och digitala media, samtidigt so ... [+]

Studiemål

Ser du på att forma morgondagens samhälle och designen av produkter från 21st century, tjänster och system? Aalto kandidatprogrammet i Design är ett internationellt examensprogram för att förbereda dig för en framtida jobbet kreativt med fysiska och digitala media, samtidigt som man bygger en rik portfölj av arbete som tar itu med kommersiella och samhälleliga utmaningar och utvecklingen inom den privata, offentliga och kulturella sektorn. För att förbereda livet efter examen får du också möjlighet att skapa en identitet och hitta en professionell nisch för dig själv som designer, antingen arbeta med kunder självständigt som designkonsult eller som medlem i ett team inom en större organisation.... [-]

Finland Espoo
Augusti 2019
Engelska
Heltid
3 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Aalto University

Ny kandidatexamen i ekonomi ger dig verktyg för att förstå och förändra världen. ... [+]

Studiemål

Vad är det mest effektiva sättet att bekämpa klimatförändringen? Hur påverkar internationell handel och migration global ojämlikhet? Vad är det bästa sättet att främja innovation? Hur kan vi utforma institutioner som ger motståndskraft mot chocker som finansiella kriser? På Aalto Bachelor's Program in Economics kommer du att lära dig att systematiskt ta upp frågor som dessa - och många andra.

Ekonomien är en samhällsvetenskaplig byggnad på rigorösa teoretiska modeller och noggrann dataanalys. Du kommer att studera formell modellering, empiriska metoder och institutioner vid Finlands främsta centrum för ekonomisk forskning. Våra professorer är internationellt kända forskare, som har arbetat i några av de bästa universiteten runt om i världen och har stor erfarenhet av att ge råd till regeringar, privata företag och icke-statliga organisationer. Programmet innehåller också studier i matematik och programmering vid Aalto University School of Science.... [-]

Finland Espoo
Augusti 2019
Engelska
Heltid
3 - 5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Aalto University has gained reputation as a mecca of Scandinavian design education. The students have succeeded well in international fashion competitions and work as designers in fashion houses around the world.

Are you interested in a career in the game industry? Then, Aalto University is the right choice for you. You will learn about game design, production, and technology using a project-oriented, hands-on with minds-on approach.

The world population is growing exponentially while the natural resources are decreasing. Therefore, sustainable material development at low cost and minimum environmental impact will be the only way to warrant human wellbeing.

What happens when students of technology, business, arts and design bang their heads together and start to collaborate? This video gives a glimpse of the energetic atmosphere at Product Design Gala 2015.

Aalto University
Address
Otakaari 1 B
02150 Espoo, Finland
Webbplats
Telefon
+358 9 47001
Address
Helsinki, Finland