Tallinn University of Technology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

TalTech - flaggskeppet i estnisk teknik och teknik

Tallinn University of Technology (TalTech) är det enda tekniska universitetet i Estland. Enligt Estlands universitets rykteundersökning är TalTech Estlands mest innovativa universitet och särskilt känt för sin innovation inom digitalteknik och teknik. TalTech är där den verkliga synergin mellan olika fält skapas och nya livliga, och banbrytande idéer är födda. Vårt universitet är hem till den enda självkörande bilen i Estland (ISEAUTO) - ett projekt som väckts av våra studenter och forskare, och testplatsen för det första 5G-nätverket - en prototyp av den framtida smarta staden.

TalTech - springbrädet till din framtida karriär

TalTechs grader är internationellt erkända och högt ansedda. Enligt olika arbetsmarknadsundersökningar är majoriteten av de framgångsrika yrkesverksamma i Estland TalTech alumni. Våra kandidater har ett brett spektrum av positioner från entreprenörer, chefer, toppspecialister och konsulter till höga tjänstemän och politiker. Många har gått vidare för att etablera sig som ledare inom det snabbt utvecklande området för internationella start-ups och digitalisering. TalTech lägger särskild vikt vid utformningen av sina studier i enlighet med förändringar och utvecklingsbehov på såväl den estniska som den globala arbetsmarknaden.

TalTech - hem för de internationella studenterna

TalTech är för närvarande det mest internationella universitetet i Estland med cirka 1600 internationella studenter från över 90 olika länder. Vi erbjuder 4 kandidatexamen och 15 masterprogram på engelska och har nära akademiska partnerskap med cirka 500 olika universitet över hela världen. TalTech rankas 601-650 i QS World University Ranking 2019, vilket räknas till de högsta 3% av alla universitet världen över.

TalTech - partner för den ekonomiska och tekniska utvecklingen

Vid TalTech värdesätter vi samarbete med företag och företag. För många företag och offentliga myndigheter är vi ofta den första kontaktpunkten för att hitta lösningar på en rad frågor inom organisatorisk och produktutveckling. Vårt innovations- och affärscentrum Mektory samlar forskare, studenter och entreprenörer som erbjuder unga inspiration, kunskap och resurser för att skapa och utveckla studentuppstart och andra innovativa affärsidéer. Dessutom delar Tehnopol - en science and business campus för innovativa teknikföretag - sin grunder med TalTechs campus och är hem till en nystartad inkubator samt till många företag som Skype, Cybernetica, Starship Technologies, Ektaco och SMIT.

Praktisk information

Läs mer om TalTechs program och dess studentliv på TalTechs hemsida.

Snabbfakta om TalTech

  • Offentliga universitetet, grundat 1918
  • Största universitetet i huvudstaden med nästan 11 000 studenter
  • Unika och internationellt erkända program
  • Pittoreska urban modern campus
  • Det mest internationella universitetet i Estland med över 90 olika nationaliteter
  • Dynamiskt samarbete mellan universitet och industri stark inriktning på entreprenörskap
  • Mektory Innovation och Business Center
  • Nr 601-650 i QS World University Rankings® 2019

Platser

Tallinn

Tallinn University of Technology

Address
Tallinn University of Technology, Ehitajate tee 5
19086 Tallinn, Harju län, Estland
Telefon
+372 620 2022