Läs den officiella beskrivningen

VIA University College är Danmarks största och mest internationella högskolan - även känd som ett vetenskapligt universitet - med totalt 18 500 studenter, varav 2500 är internationella studenter från hela världen.

Vårt fokus på innovation och entreprenörskap har tilldelat oss priset som Danmarks ledande företagsinriktade institution för högre utbildning både 2014 och 2018.

Våra utbildningar tillgodoser såväl nya som gamla yrken, och våra program hör till en lång tradition för högskoleutbildning i danmark. Några av våra program är mer än 100 år gamla och har därför varit en bidragande faktor för att forma och utveckla det välkända danska välfärdssamhället.

Vi täcker Region Midtjylland med totalt åtta moderna campus, som alla präglas av en dynamisk och tvärvetenskaplig miljö där studenterna träffas över program och fakulteter.

VIA erbjuder 40 gradsprogram - nästan hälften på engelska - inom följande områden:
Animering
Uppbyggd omgivning
Företag
Design
Teknik
Filma

Styrkan i våra program fortsätter att vara en kombination av forskningsbaserad teoretisk undervisning med praktiska placeringar och klinisk träning. Vårt mål är att hjälpa till med att utveckla yrkesutövning för att hitta lösningar på samhällsutmaningarna - i Danmark och internationellt.

14355_6.760_Billeder_studieportal_Billedudvalg_19.jpg

Ackreditering

VIA är certifierad innehavare av ett ERASMUS-charter. Vi är medlem i European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA) och har ett kvalifikationsbevis från Folkrepubliken Kina. VIA är också Danmarks enda ackrediterade institution av Chartered Institute of Architectural Technologists (CIAT).

En annan undervisningsform

Den skandinaviska inställningen till högre utbildning är djupt rotad i de yrken där vi tränar våra studenter.

Eleverna lär sig de senaste teorierna och metoderna, deltar i forsknings- och innovationsaktiviteter och får praktisk erfarenhet genom praktisk träning.

Vi uppmuntrar studenter att engagera och utbyta idéer med enkel tillgång till lärare och personal. Vi erbjuder småklasser, simuleringsbaserad träning och e-learning.

14350_6.760_Billeder_studieportal_Billedudvalg_14.jpg

R

Forskning, utveckling och entreprenörskap är integrerade delar av våra program. VIA har under flera år blivit den mest entreprenörsinriktade institutionen i Danmark med 25% av studenterna som deltar i innovationsaktiviteter.

Våra 21 forskningscentra utför projekt som är praktiskt ledda, tvärvetenskapliga och alltmer internationella. Vi deltar och leder nationella och internationella forskningsprojekt och strävar efter att vara en föredragen partner inom vårt område.

14349_6.760_Billeder_studieportal_Billedudvalg_4.jpg

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

VIA University College

Bachelorprogrammet i Klimat ... [+]

Kort introduktion

Bachelorprogrammet i Klimat

Som forskarutbildningsingenjör kan du arbeta i verktygsföretag, konsulttjänster, företag av entreprenörer eller i den offentliga sektorn.

Du kommer att ha gott om möjligheter att arbeta utomlands, där bristen på rent vatten och avloppsrening är en växande global utmaning som kräver kvalificerade ingenjörer.

Programmet äger rum på Campus Horsens.

Innehåll och struktur

Programmet är organiserat på sju terminer, och under alla terminer arbetar du med ett tvärvetenskapligt projekt som kombinerar de olika ämnen som undervisas under terminen i ett slutprojekt. Du kommer att uppleva att dina arbetsuppgifter i projektet förbättras från en termin till en annan.... [-]

Danmark Horsens
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

3½-årig bachelorprogram utbildad på engelska med inriktning på teknisk kompetens och ledning inom byggnadsmiljön. ... [+]

Kort introduktion

Civilingenjörsprogrammet Civilingenjör är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska, vilket ger dig de kunskaper och kunskaper som behövs för att hantera strukturberäkningar, ritningar, markmekanik, lastberäkningar etc.

Programmets flexibilitet och olika valmöjligheter gör att du kan skapa en individuell examen som förbereder dig för en önskvärd karriär.

Civilingenjör är ett internationellt yrke som omfattar design, konstruktion, drift och förbättring av den byggda miljön. Civilingenjörer tillhandahåller den tekniska kompetensen och ledarskapet att planera, utforma, konstruera och underhålla sådana anläggningar som byggnader, luft- och havshamnar, vattenförsörjningssystem, avfallshanteringssystem, väg- och järnvägsnät och broar - på ett hållbart sätt för att minska påverkan på miljön. Detta program äger rum på Campus Horsens.... [-]

Danmark Horsens
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3.5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

3½-årig bachelorprogram utbildad på engelska med fokus på design, planering och genomförande av byggprojekt. ... [+]

Kort introduktion

Bachelorprogrammet inom arkitekturteknik och bygghantering är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska. Du kommer att få omfattande kunskaper inom design, planering och genomförande av byggprojekt. Programmet ger dig också möjlighet att specialisera sig på ett eller flera yrkesområden. Hållbarhet och energieffektiv design och konstruktion spelar en mycket viktig roll i programmet. Programmet äger rum på Campus Horsens eller vid VIA : s avdelning i Århus. Studenter med en examen eller motsvarande examen kan slutföra en kandidatexamen på två år.

Innehåll och struktur

Programmet är organiserat i sju terminer, där varje termin omfattar ett tema som leder till förståelse för alla inblandade faktorer, såsom design, planering och genomförande av byggprojekt. Inlärningsprocessen omfattar teori i kombination med ett antal tvärvetenskapliga projekt som ska genomföras både individuellt och i grupp. Teoriundervisning och klasser kommer att ha högre intensitet i början av varje termin, medan de senare tenderar att vara mer projektinriktade. På den 5: e terminen av detta program måste du välja en specialisering, medan den 6: e terminen möjliggör möjlighet att få praktisk erfarenhet under en praktikperiod. Under den sista 7: e terminen skriver du ditt slutliga bachelorprojekt.... [-]

Danmark Horsens Aarhus
Februari 2020
Engelska
Heltid
3.5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

4½-årig kandidatexamen utbildad på engelska som förbereder eleverna för karriär inom näringslivet och industrin. ... [+]

Kort introduktion

Kombinera teknik och affärer för att förbättra dina internationella karriärmöjligheter! Global Business Engineering är en 4½-årig fullexamen yrkeshögskoleexamen som lärs på engelska och ligger i en livlig miljö för danska och internationella studenter. Som kandidat kommer du att kunna kombinera kunskaper om tekniska och affärsmässiga problem och ha de globala färdigheterna i språk och kommunikation som är nödvändiga för att jobba över hela världen. Denna kombination gör Global Business Engineer verkligen unik. Under studierna lär du dig att utforma och genomföra tekniska lösningar och även hur man marknadsför och säljer produkter. Genom marknadsanalyser, produktutveckling etc. kommer du också att lära dig om kulturella faktorer som kan påverka köparens beteende. Programmet läses på engelska på Campus Horsens och på Campus Aarhus C.... [-]

Danmark Aarhus Horsens
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4.5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

3½-årig kandidatexamen utbildad på engelska förbereder eleverna för jobb inom försäljning och marknadsföring över hela världen. ... [+]

Kort introduktion

Kandidatprogrammet för International Sales and Marketing Management är ett sju-semestersprogram som lärs på engelska. Programmet är baserat på tillämpad vetenskap och ger dig en kombination av ämnen inom företagsekonomi, organisation, organisation och ledning, kommunikation, kultur och affärsrätt med ett stort fokus på internationell marknadsföring och försäljning. Programmet kombinerar teori med praktik genom projektarbete och fallstudier från ett brett utbud av företag. Dessutom innehåller programmet två separata affärsperioder på 12 veckor vardera. Syftet med placeringsperioderna är att utrusta dig med erfarenhet av arbete inom en affärsmiljö och ge dig möjlighet att fokusera djupt på verkliga affärsproblem och problem. Programmet äger rum på Campus Horsens.... [-]

Danmark Horsens
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3.5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

3½ års bachelorprogram undervisas på engelska med fokus på att skapa idéer, utveckla och designa nya produkter. ... [+]

Kort introduktion

Det 3½-åriga heltutbildade programmet lärs på engelska. Den mekaniska ingenjören skapar idéer, utvecklar och utformar nya produkter - en process som kräver både kreativa färdigheter och tekniska färdigheter. Kunskap om sociala och ekonomiska förhållanden samt arbetsrelaterade och miljöförhållanden är också avgörande. Detta program äger rum på Campus Horsens.

Innehåll och struktur

Maskinteknik är ett sju terminsprogram som är professionellt inriktat och strukturerat så att du under programmets gång kommer att arbeta med projekttema i nära samarbete med företag inom industri, automation, energi och miljö.

Under den 5: e terminen av detta program får du också möjlighet att få praktisk erfarenhet genom en praktikperiod, som innebär att arbeta för ett internationellt företag i Danmark eller utomlands.... [-]

Danmark Horsens
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3.5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

Bachelorprogrammet i Materials Science Engineering är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska, vilket gör det möjligt för dig att arbeta med material och tillver ... [+]

Kort introduktion

Bachelorprogrammet i Materials Science Engineering är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska, vilket gör det möjligt för dig att arbeta med material och tillverkningsprocesser inom mode- och möbelverksamheten. Du får expertkunskaper om nya och innovativa material och insikt i modern bearbetningsteknik.

Utöver detta får du inblick i modern bearbetningsteknik, så att du kan vara en del av optimeringsaspekterna när det gäller teknik, produktdesign, produktutvecklingsprocess, ekonomi och produktion i tillverkningsföretag.

Programmet äger rum i Herning i samarbete med teknikutbildningarna vid VIA och Aarhus Universitet i Herning (AU Herning).... [-]

Danmark Herning
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

3½-årig bachelorprogram undervisad på engelska ger eleverna den kompetens och kunskap som behövs för att hantera informationssystem. ... [+]

Kort introduktion

Programvarutekniksprogrammet är ett 3½-årigt heltutbildat program på engelska. Det är framtida utbildning, vilket ger studenterna de färdigheter och kunskaper som krävs för att hantera informationssystem i företag idag och i morgon. Detta program ger dig kunskap om informationsteknik, mikroprocessorer och webbteknik, liksom hur företag idag arbetar med IT. Programmet äger rum på Campus Horsens.

Innehåll och struktur

Programmet är en kombination av teoriföreläsningar och projektarbete inom programutveckling i allmänhet, programmering av elektronikapparater, realtidsprogrammering, datanät, internet-saker, speldesign, webbdesign, förstärkt och virtuell verklighet, databasteknik, stor data och cloud computing.... [-]

Danmark Horsens
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3.5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

Bachelorprogrammet i varumärkes- och marknadsföringshögskolan inom mode och möbler är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska strukturerade som en AP-examen och ... [+]

Kort introduktion

Bachelorprogrammet i varumärkes- och marknadsföringshögskolan inom mode och möbler är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska strukturerade som en AP-examen och en BA-uppläggning.

Du kommer att lära dig om marknadens förändrade natur och hur man ger varumärket en kommersiell dimension och se till att målgruppen inte kan undvika att höra om det. Du lär dig att använda olika marknadsföringskanaler - från hemsidor till utomhusreklam - och hur de olika kanalerna hjälper varumärket att uppnå rätt position på marknaden.

Undervisningen innehåller en kombination av fall och verkliga frågor relaterade till mode- och livsstilsföretag.... [-]

Danmark Herning
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

Bachelorprogrammet i Fashion Design är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska strukturerade som en AP-examen och en BA-uppläggning. Fashion Design-programmet ko ... [+]

Kort introduktion

Bachelorprogrammet i Fashion Design är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska strukturerade som en AP-examen och en BA-uppläggning.

Fashion Design-programmet kommer att kvalificera dig att hantera de-sign-processerna och välja ditt material med självförtroende. Du lär dig att arbeta med trendforskning och analys för att skapa innovativa mönster för modeindustrin. Naturligtvis kommer programmet också att utrusta dig för att komma ihåg identiteten på det företag du arbetar för, vilket hjälper dig att hålla dig stående mot sin vision. Du kommer att förvärva kompetenser i att arbeta kreativt och visuellt med idégenerering och för att förbereda grafiskt presentationsmaterial. Allt på en hög nivå.... [-]

Danmark Herning
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
7 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
VIA University College

3½-årig bachelorprogram undervisas på engelska med fokus på hur man analyserar, förbättrar och innoverar värdekedjor i globala affärsmiljöer. ... [+]

Kort introduktion

Det 3½-åriga heltutbildningen i Value Chain Management lärs på engelska och förbereder studenterna för karriär inom näringslivet. Du kommer att få de kunskaper och kunskaper som behövs för att hantera hur företag tar emot råvaror som input, mervärde till råvarorna genom olika processer, och säljer vidare färdiga produkter till kunder. Detta uppnås genom analyser, förbättringar och innovation av värdekedjor i globala affärsmiljöer. Programmet äger rum på Campus Horsens och på Campus Aarhus C.

Innehåll och struktur

Syftet med Value Chain Management-programmet är att ge dig en överblick över nätverket av processer som leder till produktion och marknadsföring av varor. Du kommer att lära dig att titta på dessa processer ur ett övergripande perspektiv.... [-]

Danmark Horsens Aarhus
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3.5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

VIA - The movie (English)

Address
VIA University College Campus Herning Birk Centerpark 5 DK-7400 Herning Denmark
7400 Herning, Danmark
VIA University College - Campus Aarhus C
Address
VIA University College Campus Horsens Chr. M. Oestergaards Vej 4 DK-8700 Horsens Denmark
8700 Horsens, Danmark
Webbplats
Telefon
+45 87 55 00 10
Address
VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen nr. 24 DK-8000 Aarhus C
8000 Aarhus, Danmark