VIA University College

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

VIA University College är Danmarks största och mest internationella högskolan - även känd som ett vetenskapligt universitet - med totalt 18 500 studenter, varav 2500 är internationella studenter från hela världen.

Vårt fokus på innovation och entreprenörskap har tilldelat oss priset som Danmarks ledande företagsinriktade institution för högre utbildning både 2014 och 2018.

Våra utbildningar tillgodoser såväl nya som gamla yrken, och våra program hör till en lång tradition för högskoleutbildning i danmark. Några av våra program är mer än 100 år gamla och har därför varit en bidragande faktor för att forma och utveckla det välkända danska välfärdssamhället.

Vi täcker Region Midtjylland med totalt åtta moderna campus, som alla präglas av en dynamisk och tvärvetenskaplig miljö där studenterna träffas över program och fakulteter.

VIA erbjuder 40 gradsprogram - nästan hälften på engelska - inom följande områden:
Animering
Uppbyggd omgivning
Företag
Design
Teknik
Filma

Styrkan i våra program fortsätter att vara en kombination av forskningsbaserad teoretisk undervisning med praktiska placeringar och klinisk träning. Vårt mål är att hjälpa till med att utveckla yrkesutövning för att hitta lösningar på samhällsutmaningarna - i Danmark och internationellt.

14355_6.760_Billeder_studieportal_Billedudvalg_19.jpg

Ackreditering

VIA är certifierad innehavare av ett ERASMUS-charter. Vi är medlem i European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA) och har ett kvalifikationsbevis från Folkrepubliken Kina. VIA är också Danmarks enda ackrediterade institution av Chartered Institute of Architectural Technologists (CIAT).

En annan undervisningsform

Den skandinaviska inställningen till högre utbildning är djupt rotad i de yrken där vi tränar våra studenter.

Eleverna lär sig de senaste teorierna och metoderna, deltar i forsknings- och innovationsaktiviteter och får praktisk erfarenhet genom praktisk träning.

Vi uppmuntrar studenter att engagera och utbyta idéer med enkel tillgång till lärare och personal. Vi erbjuder småklasser, simuleringsbaserad träning och e-learning.

14350_6.760_Billeder_studieportal_Billedudvalg_14.jpg

R

Forskning, utveckling och entreprenörskap är integrerade delar av våra program. VIA har under flera år blivit den mest entreprenörsinriktade institutionen i Danmark med 25% av studenterna som deltar i innovationsaktiviteter.

Våra 21 forskningscentra utför projekt som är praktiskt ledda, tvärvetenskapliga och alltmer internationella. Vi deltar och leder nationella och internationella forskningsprojekt och strävar efter att vara en föredragen partner inom vårt område.

14349_6.760_Billeder_studieportal_Billedudvalg_4.jpg

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Kandidatexamen i maskinteknik

Campusstudier Heltid 3.5 år September 2019 Danmark Horsens

3½ år Kandidatprogram ges på engelska med fokus på att skapa idéer, utveckla och designa nya produkter. [+]

Kort introduktion

Det 3½-års heltids utbildningsprogrammet ges på engelska. Den Maskiningenjör skapar idéer, utvecklar och designar nya produkter - En process som kräver både kreativa färdigheter och ingenjörskonst. Kunskap om sociala och ekonomiska villkor samt arbetsrelaterade och miljömässiga förhållanden är också viktigt. Detta program sker på Campus Horsens.

Innehåll och struktur

Maskinteknik är en sju termin program som professionellt orienterad och strukturerad så att, inom ramen för programmet, kommer du att arbeta med projektteman i nära samarbete med företag inom områdena industri, automation, energi och miljö.

Under den 5: e terminen av detta program kommer du också ha möjlighet att få praktisk erfarenhet genom praktik period, vilket innebär att arbeta för ett internationellt företag i Danmark eller i utlandet.... [-]


Kandidatexamen i materialvetenskap och produktdesign

Campusstudier Heltid 7 terminer September 2019 Danmark Herning

Bachelorprogrammet i Materials Science Engineering är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska, vilket gör det möjligt för dig att arbeta med material och tillverkningsprocesser inom mode- och möbelverksamheten. Du får expertkunskaper om nya och innovativa material och insikt i modern bearbetningsteknik. Bortsett från det får du inblick i modern bearbetningsteknik, så att du kan vara en del av ... [+]

Kandidatexamen i Materialvetenskapsteknik

Bachelorprogrammet i Materials Science Engineering är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska, vilket gör det möjligt för dig att arbeta med material och tillverkningsprocesser inom mode- och möbelverksamheten. Du får expertkunskaper om nya och innovativa material och insikt i modern bearbetningsteknik.

Utöver detta får du inblick i modern bearbetningsteknik, så att du kan vara en del av optimeringsaspekterna när det gäller teknik, produktdesign, produktutvecklingsprocess, ekonomi och produktion i tillverkningsföretag.

Programmet äger rum i Herning i samarbete med teknikutbildningarna vid VIA och Aarhus Universitet i Herning (AU Herning).... [-]


Kandidatexamen i programvaruteknik

Campusstudier Heltid 3.5 år September 2019 Danmark Horsens

3½-årig bachelorprogram undervisad på engelska ger eleverna den kompetens och kunskap som behövs för att hantera informationssystem. [+]

Kort introduktion

Programvarutekniksprogrammet är ett 3½-årigt heltutbildat program på engelska. Det är framtida utbildning, vilket ger studenterna de färdigheter och kunskaper som krävs för att hantera informationssystem i företag idag och i morgon. Detta program ger dig kunskap om informationsteknik, mikroprocessorer och webbteknik, liksom hur företag idag arbetar med IT. Programmet äger rum på Campus Horsens.

Innehåll och struktur

Programmet är en kombination av teoriföreläsningar och projektarbete inom programutveckling i allmänhet, programmering av elektronikapparater, realtidsprogrammering, datanät, internet-saker, speldesign, webbdesign, förstärkt och virtuell verklighet, databasteknik, stor data och cloud computing.... [-]


Kandidat i Branding och Marknadsföring

Campusstudier Heltid 7 terminer September 2019 Danmark Herning

Bachelorprogrammet i varumärkes- och marknadsföringshögskolan inom mode och möbler är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska strukturerade som en AP-examen och en BA-uppläggning. Du kommer att lära dig om marknadens förändrade natur och hur man ger varumärket en kommersiell dimension och se till att målgruppen inte kan undvika att höra om det. [+]

Kandidat i Branding och Marknadsföring

Bachelorprogrammet i varumärkes- och marknadsföringshögskolan inom mode och möbler är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska strukturerade som en AP-examen och en BA-uppläggning.

Du kommer att lära dig om marknadens förändrade natur och hur man ger varumärket en kommersiell dimension och se till att målgruppen inte kan undvika att höra om det. Du lär dig att använda olika marknadsföringskanaler - från hemsidor till utomhusreklam - och hur de olika kanalerna hjälper varumärket att uppnå rätt position på marknaden.

Undervisningen innehåller en kombination av fall och verkliga frågor relaterade till mode- och livsstilsföretag.... [-]


Kandidat i Mode Design

Campusstudier Heltid 7 terminer September 2019 Danmark Herning

Bachelorprogrammet i Fashion Design är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska strukturerade som en AP-examen och en BA-uppläggning. Fashion Design-programmet kommer att kvalificera dig att hantera designprocesser och välja ditt material med självförtroende. Du lär dig att arbeta med trendforskning och analys för att skapa innovativa mönster för modeindustrin. Naturligtvis kommer programmet också att utrusta dig till ... [+]

Kandidat i Mode Design

Bachelorprogrammet i Fashion Design är ett 3½-årigt heltidsprogram som lärs på engelska strukturerade som en AP-examen och en BA-uppläggning.

Fashion Design-programmet kommer att kvalificera dig att hantera de-sign-processerna och välja ditt material med självförtroende. Du lär dig att arbeta med trendforskning och analys för att skapa innovativa mönster för modeindustrin. Naturligtvis kommer programmet också att utrusta dig för att komma ihåg identiteten på det företag du arbetar för, vilket hjälper dig att hålla dig stående mot sin vision. Du kommer att förvärva kompetenser i att arbeta kreativt och visuellt med idégenerering och för att förbereda grafiskt presentationsmaterial. Allt på en hög nivå.... [-]


Kandidat i Supply Engineering

Campusstudier Heltid 7 terminer September 2019 Danmark Horsens

Bachelorprogrammet i Klimat [+]

Bachelor i klimat

Bachelorprogrammet i Klimat

Som forskarutbildningsingenjör kan du arbeta i verktygsföretag, konsulttjänster, företag av entreprenörer eller i den offentliga sektorn.

Du kommer att ha gott om möjligheter att arbeta utomlands, där bristen på rent vatten och avloppsrening är en växande global utmaning som kräver kvalificerade ingenjörer.

Programmet äger rum på Campus Horsens.

Innehåll och struktur

Programmet är organiserat på sju terminer, och under alla terminer arbetar du med ett tvärvetenskapligt projekt som kombinerar de olika ämnen som undervisas under terminen i ett slutprojekt. Du kommer att uppleva att dina arbetsuppgifter i projektet förbättras från en termin till en annan.... [-]


Ungkarl av anläggningsarbeten

Campusstudier Heltid 3.5 år September 2019 Danmark Horsens

3½ år Kandidatprogram ges på engelska med fokus på teknisk expertis och ledning i den byggda miljön. [+]

Kort introduktion

Den Kandidatprogram i Väg- och vattenbyggnad är en 3 ½ år heltid program ges på engelska, som ger dig de kunskaper och färdigheter som behövs för att hantera de strukturella beräkningar, ritningar, geoteknik, väg beräkningar, etc.

Flexibiliteten i programmet och de olika valfria ger dig möjlighet att skapa ett självständigt som förbereder dig för en önskvärd karriär.

Civil Engineering är ett internationellt yrke som omfattar konstruktion, byggande, drift och förbättringar av den byggda miljön. Civilingenjörer tillhandahåller teknisk expertis och ledningskompetens för att planera, konstruera, bygga och underhålla sådana anläggningar som byggnader, flygplatser och hamnar, vattenförsörjning, avfallshantering system, väg- och järnvägsnät och broar - på ett hållbart sätt att minska påverkan på miljön. Detta program sker på Campus Horsens. ... [-]


Ungkarl av arkitektoniska teknik och byggledning

Campusstudier Heltid 3.5 år September 2019 Danmark Horsens Aarhus + 1 fler

3½ år Kandidatprogram ges på engelska med fokus på design, planering och genomförande av byggprojekt. [+]

Kort introduktion Kandidatprogrammet i Arkitekturteknik och byggande är en 3½ år heltid program ges på engelska. Du kommer att få omfattande kunskap inom design, planering och genomförande av byggprojekt. Programmet ger dig också möjlighet att specialisera sig inom ett eller flera yrkesområden. Hållbarhet och energieffektiv design och konstruktion spelar en mycket viktig roll i programmet. Programmet äger rum på Campus Horsens eller VIA avdelning i Århus. Studenter med en AP examen eller en liknande examen kan slutföra kandidatexamen i två år. Innehåll och struktur

Programmet är organiserat i sju terminer, där varje termin täcker ett tema som leder till en förståelse för alla element som ingår, såsom konstruktion, planering och genomförande av byggprojekt. Inlärningsprocessen omfattar teori i kombination med ett antal tvärvetenskapliga projekt som ska genomföras både individuellt och i grupp. Teorilektioner och klasser kommer att ha en högre intensitet i början av varje termin, medan de senare tenderar att vara mer projektorienterat. Den 5 termin av detta program, måste du välja inriktning, medan den 6: e terminen tillåter för möjligheten att få praktisk erfarenhet under en praktikperioden. I den slutliga 7th terminen kommer du skriver du slut Bachelor projekt.... [-]


Ungkarl av globala affärsteknik

Campusstudier Heltid 4.5 år September 2019 Danmark Aarhus Horsens + 1 fler

4½ år Kandidatprogram ges på engelska som förbereder eleverna för karriärer inom näringslivet samt industrin. [+]

Kort introduktion Kombinera teknik och verksamhet för att förbättra dina internationella karriärmöjligheter! Global Business Engineering är en 4½ år fullo professionell Ingenjör program ges på engelska och i en levande miljö av danska och internationella studenter. Som en examen, kommer du att kunna kombinera kunskap om tekniska och affärsmässiga problem och har de globala kunskaper i språk och kommunikation som krävs för att arbeta över hela världen. Denna kombination gör Global Business Engineer unik. Under studierna kommer du lära dig att utforma och genomföra tekniska lösningar och även hur man marknadsföra och sälja produkter. Genom marknadsanalyser, produktutveckling, etc., kommer du också lära dig om kulturella faktorer som kan påverka köparnas beteende. Programmet ges på engelska vid Campus Horsens och Campus Aarhus C. Innehåll och struktur Hur attraktiv den globala affärsingenjör vilar på en unik blandning av vetenskap och teknik, ekonomi och internationell marknadsföring i kombination med språk och kultur. Inlärningsprocessen omfattar teori i kombination med ett antal tvärvetenskapliga projekt som ska genomföras både individuellt och i grupp. Teorilektioner och klasser kommer att ha en högre intensitet i början av varje termin, medan de senare tenderar att vara mer projektorienterat. Löptiden för studien är nio terminer heltid, inklusive studiebytesmöjligheter på 5: e terminen och praktik den 7 termin i Danmark eller i utlandet. Programmet erbjuder en kombination av ungefär två tredjedelar av ingenjörsutbildningar och en tredjedel av affärs- och språkkurser. Du kommer att studera ett antal kärnämnen och, beroende på dina önskemål, kommer olika valbara kurser kan du skapa din egen... [-]

Ungkarl av internationell försäljning och marknadsföring

Campusstudier Heltid 3.5 år September 2019 Danmark Horsens

3½ år Kandidatprogram ges på engelska förbereder eleverna för arbeten inom försäljning och marknadsföring i hela världen. [+]

Kort introduktion

Kandidatprogram för International Sales och Marketing Management är en sju termin program ges på engelska. Programmet bygger på tillämpad forskning och ger dig en kombination av ämnen inom områdena verksamhet, ekonomi, organisation och ledning, kommunikation, kultur, och affärsjuridik med stort fokus på internationell marknadsföring och försäljning. Programmet kombinerar teori med praktik genom projektarbete och fallstudier från en rad olika företag. Dessutom innehåller programmet 2 separata affärspraktikperioder om 12 veckor vardera. Syftet med praktikperioderna är att utrusta dig med erfarenhet av arbete inom ett företagsklimat och ge dig möjlighet att fokusera på djupet på verkliga affärsproblem och frågor. Programmet äger rum på Campus Horsens.... [-]


Ungkarl av värdekedjan management

Campusstudier Heltid 3.5 år September 2019 Danmark Horsens Aarhus + 1 fler

3½ år Kandidatprogram ges på engelska med fokus på hur man analyserar, förbättra och förnya värdekedjor i globala affärsmiljöer. [+]

Kort introduktion

Det 3½-års heltids utbildningsprogrammet i Value Chain Management ges på engelska och förbereder eleverna för karriärer inom näringslivet. Du kommer att få de kunskaper och färdigheter som behövs för att hantera hur företagen får råvaror som indata, höja värdet på råvaror genom olika processer, och dessutom sälja färdiga produkter till kunderna. Detta uppnås genom analyser, förbättring och innovation av värdekedjor i globala affärsmiljöer. Programmet äger rum på Campus Horsens och Campus Aarhus C.

Innehåll och struktur

Syftet med Value Chain Management programmet är att ge dig en överblick av det nätverk av processer som leder till produktion och marknadsföring av varor. Du lär dig att titta på dessa processer ur ett helhetsperspektiv.... [-]


Videoklipp

VIA - The movie (English)

Kontakt

Adress, rad 1 VIA University College Campus Herning Birk Centerpark 5 DK-7400 Herning Denmark
7400 Herning, Danmark

VIA University College - Campus Aarhus C

Adress, rad 1 VIA University College Campus Horsens Chr. M. Oestergaards Vej 4 DK-8700 Horsens Denmark
8700 Horsens, Danmark
Hemsida http://en.via.dk
Telefonnummer +45 87 55 00 10

Adress, rad 1 VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen nr. 24 DK-8000 Aarhus C
8000 Aarhus, Danmark