Cyprus West University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Cyprus West University grundades 2015 och ligger i norra Cypern. Som institution för högre utbildning symboliserar den den samtida aspekten av Cypern som är ett historiskt och kulturellt centrum i Medelhavet.

Universitetet har 8 program (4 fakulteter och 1 skola) som erbjuder grundutbildningar. Instruktionsmediet är på turkiska och engelska. Dessutom finns den engelska förberedande skolan tillgänglig för studenter som behöver förbättra sin engelska. Universitetet tillhandahåller många tjänster till exempel studentutvecklings- och rådgivningscenter, hälsocenter, psykologisk rådgivning och vägledningscentrum skolbuss och bibliotek och datalaboratorier. Dessa tjänster gör det möjligt för eleverna att interagera och känna till många kulturer.

En utbildning med fokus på verkligt liv och sektor

Näringslivet och studenterna vill ha en utbildning närmare det verkliga livet.

Öka betoningen på praktikplatser och projekt i universitet och öka antalet samarbetsprogram som kombinerar arbetsliv och utbildning.

Internationaliserad utbildning

På grund av vikten av internationell erfarenhet i den globala världen och ökningen av studenternas rörlighet upprättar Cyprus West University Västuniversitetet nya relationer med utländska institutioner och andra universitet baserat på principen om ömsesidig win-win för att stödja utbyte och två eller tre partnerprogram som samt dubbla kurser, mindre program.

Individualiserad utbildning

Cyprus West University är dedikerat till att erbjuda en rad utbildningsprogram som består av ett dubbelt, mindre, utbyte, dubbelt examensbevis och många valbara kurser, för att hjälpa studenterna att utveckla sin personliga kompetens och förmåga. I framtiden kommer kvaliteten och mängden av dessa alternativa program förhoppningsvis att öka i linje med kraven från den nya generationen.

Betydelsen av certifikat och emblem i stället för examensbevis

Idag och i framtiden rekryteras institutioner baserat på kompetens och färdigheter istället för klassisk universitetsgrad. Antalet institutioner som tillhandahåller märken och certifikat kommer att öka och utbildningen måste delas upp i små paket. Till exempel kan sökningen efter en "datoringenjör" för ett företag som vill utveckla en iPhone-applikation eller en Android-applikation inte lösa problemet. Universitetsstudenten som differentierar sig gör världen annorlunda.

Utbildningsentreprenörens fokuserade program

Arbetslösheten runt om i världen är mycket kritisk (cirka 3 miljarder människor vill arbeta, men bara 1,2 miljarder människor arbetar.)

Anställningsmöjligheter måste skapas varje år i utvecklingsländerna. Till exempel måste 750 000 nya jobbmöjligheter skapas varje år för vårt land. Det enda sättet att uppnå detta är att skapa tekniska initiativ med högt mervärde. Universitet bör inrikta sig på såväl företagare som forskningsprojekt.

Träningsmodell med tidsfluid

En strikt akademisk kalender genomförs för närvarande. Utbildningen startade i september är utformad som 14 veckor, varje program varar 8 terminer.

I framtiden kommer studenten att kunna ta kurserna och tentamen när som helst (termin, dag och tid) enligt hans / hennes tidsplan. Alla kommer att kunna få en kandidatexamen under en längre tid eller om 3 eller 2,5 år.

Programs delbarhet och bärbarhet

Ett typiskt grundutbildningsprogram består av 240 högskolepoäng från samma universitet. I framtiden kan emellertid studenten avsluta sitt första år på universitet A, andra året på universitet B och andra termin med ett utbytesprogram vid C-universitetet i Europa.

Från den andra terminen av sitt tredje år kan han studera vid D-universitetet i Kina och på sitt fjärde år i Kanada eller Dubai. Då kan han examen från forskarutbildningen på femte året i New York. (Utbildning kan genomföras på fem universitet, 3 kontinenter och 7 campus.)

Övergång och sammanhållning mellan universitet och program kommer att ge de mest idealiska utbildningsmodellerna i framtiden och minska lutningen i utvecklingsländer och utvecklade länder

Hybrid- och nya kursmodeller

Flerregistrerade öppna onlinekurser blir alltmer populära. Många universitet började föredra hybridmodeller där on-line och off-line-system blandades i olika förhållanden beroende på ämnet och kursen. I modellen för utbildning förflyttar kursen den del av den kognitiva delen som är lättare före lektionen, till off-line-systemet och de svårare delarna till kursen och förvandlar lärarnas roll till en mentor snarare än en föreläsare. Högkvalitativa videosändningar och hologram, som förväntas användas mer effektivt i framtiden, kommer att ge nya dimensioner till utbildningen vid universitet.

I framtiden kommer vi att se mer online-utbildning, mer vändträning, mer hybridkurser och mer vanliga kurser. En underbar lugn har tagit besittning av hela min själ, som dessa söta morgnar på våren som jag njuter av hela mitt hjärta. Jag är ensam och känner till existensens charm.

CWU-campus

Campus på en turné designad för blivande studenter. Du kommer att se hur vårt universitet gillar faciliteter, studenter och livet på detta universitet. Möt våra antagningsrepresentanter för att lära dig mer om våra program och bestämma vad som är bäst för dig.

Våra perspektiv på utbildning

Det kommer att vara företagare, inte stater eller stora företag som tillåter världen att komma från den ekonomiska depressionen den har fallit in i. Men för att vara en framgångsrik företagare måste studenterna vara högutbildade och etablera igenkännliga personligheter i den akademiska världen. Vissa universitetsexaminerade är villiga att fortsätta sin personliga karriär medan andra kan driva initiativ för att skapa jobb för andra. Syftet med universitetsutbildningen går dock utöver de begränsade gränserna för att hitta ett jobb eller starta ett företag och innebär att hjälpa studenten att söka efter sanningen, personlig utveckling och öppna nya horisonter.

Våra värderingar

De grundläggande värdena för Cyprus West University är att bidra till social välfärd genom att konstruera libertärisk, deltagande och projektbaserad kunskap som respekterar övertygelser och mångfald. I sitt förhållande till alla sociala aktieägare antar Cyprus West University Västuniversitetet transparent, ansvarsfullt, respektfullt, flexibelt och dubbelriktat kommunikation. Cyprus West University oavsett tid och förhållanden, förespråkar överlägsenhet av vetenskap och teknik och argumenterar för självständighet och självständighet för utbildning och utbildning inom alla politiska och ekonomiska områden.

Cyprus West University förbereder miljöer som stöder kreativitet, lärande och utforskning och betraktar kulturella skillnader som rikedom genom att tillhandahålla en miljö där internationella studenter och fakultetsmedlemmar kan arbeta tillsammans. Mot bakgrund av positiv vetenskap och de traditionella kulturella värdena får eleverna på Cyprus West University Västuniversitetet professionell kunskap och färdigheter inom sin sociala miljö och lär sig att hantera dagens komplexa struktur och problem.

132228_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpgBrooke Cagle / Unsplash

Uppdrag

Cyprus West University har åtagit sig att tillhandahålla tjänster till samhället med självsäkra studenter och akademiska personal som har socialt ansvar i ljuset av individuellt tänkande och öppna för tvärvetenskaplig strategi, som också kan bidra till vetenskap, konstnärlig produktion och tekniska innovationer på nationell och internationell nivå nivå.

Syn

Vårt universitet kommer att bedriva akademisk verksamhet med en innovativ, tvärvetenskaplig utbildningsdesign som är känslig för befolkningen i vårt land, med en liberal och deltagande företagskultur som respekterar mångfald och övertygelser. Den information som produceras inom detta område ger våra studenter möjlighet att få en utbildning i världsklass och ha kunskap och färdigheter att konkurrera i sina yrkeskarriärer över hela världen.

Rektors meddelande

Kära elever,

Cyprus West University är ett ledande ”stadsuniversitet” bland de främsta universiteten på Cypern som är engagerade i akademisk kompetens inom utbildning. Med sin högt kvalificerade akademiska personal är uppdraget från Cyprus West University att förbereda välutrustade studenter när det gäller vetenskapliga, akademiska, tekniska och social-kulturella färdigheter och att utbilda dem till att vara högkvalificerade individer som tittar på framtid med hopp.

Cyprus West University syftar till att tjäna samhället genom självförsäkrade studenter och akademiska anställda som är öppna för tvärvetenskapliga idéer och tillvägagångssätt, villiga att ge ett betydande bidrag till innovationer inom teknik, vetenskap och konstnärliga produktioner och är medvetna om socialt ansvar i ljuset av fria tankar.

Cyprus West University är ett internationellt universitet som ligger i en av de vackraste städerna på Cypern, och dess vision är att forma framtiden inom stadens historiska struktur.

Genom att ha en prestigefylld plats i akademiska och vetenskapliga studier, samt ha aktiva fritidsaktiviteter, ger Cyprus West University Västuniversitetet studenterna att känna sig stolta över att vara en del av en sådan enastående institution.

Med vänliga hälsningar,

Prof.Dr. Ömer Camcı

Platser

Famagusta

Address
İsmet İnönü Bulvarı, 29
Cyprus West University

99450 Famagusta, Cypern

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium