UNINORTE - Centro Universitário do Norte

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

The North University Center (UniNorte) grundades 1994 med namnet på Manauara Institute of Higher Education (IMES) och bara tre kurser: ekonomi, teknik och turism databehandling. År 1998 expanderade verksamheten för att skapa kulturinstitutet i Amazonas Higher Education - ICESAM och genomföra kurser för social och medietjänster med inriktning mot reklam. Under denna period UniNorte hade fantasinamn av högskolor mål.

Det var år 2004, med ackreditering som ett universitetscentrum, namnet College Mål gav vika för UniNorte, nu mer än 50 grundutbildningen. Fyra år senare, institutionen blev medlem i det globala nätverket ledande inom högre utbildning, pristagare internationella universitet (LiU), som finns i 29 länder och med över 1 miljon elever i 80 institutioner, som erbjuder klassrummet kurser och på nätet .

Idag, UniNorte uppdelad i 14 akademiska enheter ligger i stadens centrum och erbjuder mer än 50 kurser i traditionell och teknik examen; förutom att erbjuda fortbildningskurser och examen vid bemärkelse och i strikt mening i samarbete med ledande brasilianska universitet.

Den akademiska struktur UniNorte idag är uppdelad i fyra olika skolor: Arts and Humanities; Hälsovetenskap; Exakt och examina. Den har viktiga fördelar för studentens utbildning, såsom Internationella byrån för utbyte; de UniNorte företag för praktik och jobb innan examen studerande och statliga laboratorier.

Även om det är en ung institution, har UniNorte vann socialt erkännande som en viktig pedagogisk institution proffs spelar en nyckelroll på detta område. Absorbera i sin professionella personal examen från olika kurser som innehas av institutet.

Den har i sitt uppdrag att erbjuda kvalitet högre utbildning för att förvärva värderingar, kunskaper och färdigheter som gör honom medborgarskap med bättre anställningsvillkor, med ledstjärnan sökandet efter en modell för hållbar utveckling.

Platser

Manaus

Address
Av. Leonardo Malcher, 853 - Centro
Manaus, State of Amazonas, Brasilien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium