Facens

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Den Faculdade de Engenharia de Sorocaba (FACENS) Är den första institutionen för högre utbildning i detta område grundades Sorocaba. Innehas av kulturföreningen tekniska Renovering Sorocabana (ACRTS) anses vara en federal Public Utility ideell och filantropiska som certifierats av det nationella rådet för social välfärd. Således många bidrag stipendier till sina studenter med socioekonomiska behov beprövad och investerar alla sina resultat till fördel för fakulteten, som gör det möjligt FACENS vara ett utbildningscentrum ständigt utvecklas.

För närvarande erbjuder åtta kurser: Civil, elektriska, mekaniska, Datorer, Mekatronik, kemi, produktion och teknik i digitala spel, och forskarutbildningskurser och specialisering.

Deras utbildningsnivå är erkänd av arbetsmarknaden, vilket resulterar i den högsta andelen anställbarhet sina studenter (i genomsnitt 94% under de senaste åtta åren). Den FACENS har en framstående lärare, akademisk och professionell nivå, och med en högkvalitativ infrastruktur som stöds av mycket välutrustade och tekniskt avancerade laboratorier.

Dessa faktorer är avgörande för erkännandet av det pedagogiska arbetet att skolan utvecklar och särskilt kvaliteten på de utexaminerade här.

Mission och Mål Den Faculdade de Engenharia de Sorocaba (FACENS) Dess uppgift är att "vara modell för innovation och utbildning av kvalificerade medborgare, lycklig, ansvariga företagsamma och kan skapa tekniska lösningar som omvandlar samhället."

mål Den FACENS syftar till att delar av kurserna det:

Stimulera kulturellt skapande och utveckling av den vetenskapliga andan och reflekterande tänkande; Utbilda studenter i olika kunskapsområden, kvalificerade för att ingå i de branschsektorer och att delta i utvecklingen av brasilianska samhället, och bidra till utbildning; Uppmuntra forskning och vetenskaplig forskning som syftar till utvecklingen av vetenskap och teknik och skapande och spridning av kultur, och därmed utveckla förståelsen av människan och den miljö de lever i; Främja spridningen av kulturella, vetenskapliga och tekniska kunskaper utgör arv av mänskligheten och för att kommunicera kunskap genom undervisning, publikationer eller andra former av kommunikation; Höj permanent önskan om kulturell och professionell förbättring och gör det möjligt för motsvarande utförande, integrera kunskap som kommer att förvärvas i en systematisera intellektuell struktur av kunskap om varje generation; Uppmuntra kunskap om de nuvarande världsproblem, särskilt nationella och regionala, tillhandahålla specialiserade tjänster till samhället och att fastställa att en ömsesidig relation; Främja en utvidgning, öppet för deltagande av befolkningen för att sprida resultaten och fördelarna med kulturellt skapande och vetenskaplig och teknisk forskning genereras i institutionen.

Denna skola erbjuder program i:
  • Portuguese (Brazil)

Se BScs » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

BSc

Datateknik

Campusstudier Heltid 10 terminer March 2019 Brasilien Sorocaba

Loppet av FACENS datateknik syftar till att bidra till att uppfylla de krav som samhället i deras område, samt bidra till en hållbar utveckling i regionen och landet. [+]

Kursen Datateknik FACENS Det syftar till att bidra till att uppfylla de krav som samhället i deras område, samt bidra till en hållbar utveckling i regionen och landet.

Syftet med kursen är att utbilda dataingenjörer som kan möta de olika relevanta professionella applikationer med kritisk, kreativ och innovativ vision genom gedigen utbildning grundläggande, allmän och humanistisk, i samband med dess specifika yrkesutbildning.

yrkesprofil Professionell datateknik bör ha förmåga att lösa konkreta problem i deras område genom att tillämpa lämpliga modeller för verkliga fall. Måste kunna främja abstraktioner och anpassa sig till nya situationer som uppstått i den praktiska miljön. ... [-]

Kemiteknik

Campusstudier Heltid 10 terminer March 2019 Brasilien Sorocaba

Syftet med kemiteknik Kurs FACENS är att utbilda ingenjörer som kan möta olika professionella förfrågningar med kritisk, kreativ och innovativ syn. [+]

Målet med Kurs i kemiteknik den FACENS är att utbilda ingenjörer som kan möta olika professionella förfrågningar med kritisk, kreativ och innovativ syn.

Den kemiska ingenjör är en professionell generalist engagerade i utvecklingen av processer för tillverkning av olika produkter i industriell skala inom områdena: livsmedel, kosmetika, bioteknik, gödningsmedel, läkemedel, cement, papper och massa, kärnkraft, färger och lacker, polymerer, miljö, bland annat.

Kursen är strukturerad för att möta kraven från samhället i deras område, samt bidra till en hållbar utveckling i regionen och landet. Ger solid vetenskaplig och yrkesutbildning som gör det möjligt för ingenjören att absorbera och utveckla ny teknik, så att kritiskt och kreativt prestanda, med tanke på de ekonomiska, sociala och miljömässiga aspekter, etik och human syn.... [-]


Maskinteknik

Campusstudier Heltid 10 terminer March 2019 Brasilien Sorocaba

Maskinteknik Programmet syftar till att bidra till att uppfylla de krav som samhället i deras område, samt bidra till en hållbar utveckling i regionen och landet. [+]

O Maskinteknik kurs Det syftar till att bidra till att uppfylla de krav som samhället i deras område, samt bidra till en hållbar utveckling i regionen och landet.

Syftet med kursen är att utbilda kvalificerade ingenjörer att möta de olika relevanta yrkes önskemål, med en kritisk syn, kreativt och innovativt genom gedigen utbildning grundläggande, allmän och humanistiska samband med sin utbildning anger.

yrkesprofil den professionella Maskinteknik måste ha en solid allmän teknisk och vetenskaplig utbildning för att göra det möjligt för dig att utveckla och absorbera ny teknik som uppmuntrar deras kritiska och kreativa roll i att identifiera och lösa problem. ... [-]

Kandidatexamen

Civilingenjör

Campusstudier Heltid 10 terminer March 2019 Brasilien Sorocaba

Syftet med civilingenjörs Kurs i FACENS är att utbilda ingenjörer som kan möta olika professionella förfrågningar med kritiska, kreativ och innovativ. Kursen bildar proffs som tillämpar kunskaper och expertis inom byggande, strukturer, geotekniska, vägar och transport, sanitet och miljö. [+]

Målet med Civil Engineering kurs den FACENS är att utbilda ingenjörer som kan möta olika professionella förfrågningar med kritiska, kreativ och innovativ. Kursen bildar proffs som tillämpar kunskaper och expertis inom byggande, strukturer, geotekniska, vägar och transport, sanitet och miljö.

Kursen är strukturerad för att möta kraven från samhället i deras område, samt bidra till en hållbar utveckling i regionen och landet. Ger solid vetenskaplig och yrkesutbildning som gör det möjligt för ingenjören att absorbera och utveckla ny teknik, med tanke på de ekonomiska, sociala och miljömässiga aspekter, etik och human syn.

yrkesprofil Professionell Anläggning bör ha förmåga att lösa konkreta problem i deras område genom att tillämpa lämpliga modeller för verkliga fall. ... [-]