Brazilian School of Public and Business Administration

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Skolan

Den första skolan för offentlig administration i Latinamerika, den brasilianska skolan för offentlig administration vid Getulio Vargas Foundation (FGV / EBAP), inrättades i Rio de Janeiro den 15 april 1952 genom ett partnerskap mellan FN och FN: s FGV, för att svara på krav på kvalificerad personal inom detta område.

2002 döptes namnet till Brazilian School of Public and Business Administration (EBAPE), vilket återspeglade dess verksamhet inom den privata sektorn som faktiskt hade funnits sedan den grundades. Under dessa årtionden har det förstärkt sin trovärdighet och legitimitet genom sin häpnadsväckande förmåga att tillhandahålla högklassig kunskap till sina studenter och inleda dem till en produktionsprocess som rankas som utmärkt.

120152_Capture123.JPG

Banbrytande ande

  • Den första skolan i Latinamerika som erbjuder ett magisterexamen i administration;
  • Brasils första böcker om administrationsarbete som publiceras av denna skola;
  • Den första institutionen i Brasilien som använder kursregistrerings- och studiepoängsystemet;
  • Det första ordförandeskapet och huvudkontoret för National Association for Graduate Studies and Research in Administration (ANPAD)
  • 1961 utarbetade den före detta federala kongressledamoten och EBAPE-professor Alberto Guerreiro Ramos utkastet till förordningar för yrket som administratör, bekräftat genom lag N ,7 4,769 utfärdad den 9 september 1965.

Uppdrag

Att bygga och sprida kunskap inom ledningen samtidigt som man stärker synergin mellan den offentliga och den privata sektorn genom att utbilda proffs för att påverka med konceptuell och metodisk rigor, idéer och åtgärder som är relevanta för utvecklingen av Brasilien.

Infrastruktur

Den teknikstruktur som FGV / EBAPE erbjuder studenter är förenlig med hans akademiska spetskompetens. IT-laboratorierna är utrustade med vetenskaplig programvara, komplett med LCD-skärmar, DVD-läsare / inspelare och en utskriftspool, allt tillgängligt för användning under lokalernas öppettider, utom när laboratorierna används för praktiska kurser.

Denna affärsskola erbjuder också Wi-Fi-tillgång till Internet och en välutbildad helpdeskpersonal som ger support och rensar upp datorelaterade svårigheter för studenter och lärare.

De luftkonditionerade klassrummen har plats för femtio studenter, medan Getulio Vargas Foundation också erbjuder fem auditorier som kan vara värd för evenemang, seminarier, workshops och klasser.

Plats

Rio de Janeiro

Brasiliens mest berömda stad, Rio de Janeiro, är känd över hela världen för sin starka och lovande ekonomi. Med en befolkning på över femton miljoner som utgör den näst största marknaden i Brasilien erbjuder det fördelaktiga villkor för företagens nykomlingar och uppskattar nya investeringar. Men ingen av dessa fördelar kan uppväga dess turismpotential: varje år välkomnar den tusentals besökare från hela världen, dragna till dess vackra stränder och andra naturliga attraktioner, inklusive Carnival och framför allt den livliga gästfriheten för dess folk.

119997_brazil-dawn-fog-161212.jpg

FGV

FGV ligger i Rio de Janeiros södra zon och har utsikt över en av världens mest berömda och hisnande vyer: Sugarloaf. Invigdes den 20 december 1968 och dess huvudkontor designades av ett av de mest inflytelserika namnen i modern internationell arkitektur: brasilianska Oscar Niemeyer.

Huvudbyggnaden i FGV vetter mot Enseada de Botafogo-viken med en cykelväg vid stranden och gröna områden som är idealiska för promenader och andra utomhusaktiviteter. Nära till länge etablerade stadsdelar som Copacabana, Flamengo, Humaitá, Jardim Botânico, Urca, Glória och Catete, samt centrala CBD, är det omgiven av vandrarhem och hotell, barer, gallerior och butiker, tunnelbanestationer och busslinjer , samt kontorsbyggnader där huvudkontoren för stora brasilianska och multinationella företag finns.

Internationell ackreditering

AACSB International (AACSB)

119994_aacsb-logo-accredited-vert-color-rgb-reduzido.png

År 2018 fick FGV EBAPE AACSB-tätningen av det viktigaste ackrediteringsorganet för handelshögskolor i USA. I Brasilien är det bara tre brasilianska handelshögskolor som har detta sigill. Genom sin ackrediteringsprocess försöker AACSB främja engagemang, påskynda innovation och öka påverkan på verkställande utbildning. Detta internationella erkännande av AACSB: s specialiserade ackreditering för affärsprogram på grund-, magister- och doktorandnivåer stärker FGV EBAPE: s fakultetsorgan och dess toppmoderna undervisning, samt dess åtagande att kontinuerligt förbättra alla program. Att vara en AACSB-ackrediterad handelsskola betyder därför att vara en del av en utvald grupp av skolor med de högsta standarderna för affärsutbildning och ledning i världen och med ett nätverk av högt kvalificerade studenter.

European Foundation for Management Development (EFMD)

119995_equis_logo13-lr_0.png

2014 fick FGV EBAPE EQUIS-ackrediteringsmärket av det europeiska kvalitetsförbättringssystemet (EFMD), en av de viktigaste affärsakkrediteringarna i den akademiska världen. En EQUIS-ackreditering av EFMD, ett internationellt organ som utvärderar institutioner för ledarutbildning, representerar ett viktigt internationellt erkännande av skolans kvalitet, och en som endast tilldelas institutioner som uppfyller de mest krävande internationella standarderna för undervisning och forskningskvalitet. I Brasilien är det bara fyra institutioner som har denna segel förutom FGV EBAPE. EQUIS tilldelas universitet och högskolor som visar en hög grad av internationalisering.

International Commission on Accreditation of Public Administration Education and Training (ICAPA)

120017_logo_ciapa_2015-vecto-1024x429.jpg

Internationella kommissionen för ackreditering av utbildning och utbildning i offentlig förvaltning (ICAPA) concedido ao Mestrado Profissional em Administração Pública (MAP). Este reconhecimento internacional, regido pelas normas do Conselho de Administração da International Association of Schools and Institutes of Administration (IASIA), é concedido às instituições com altíssimos padrões de excelência para a educação e formação na Administração Pública.

Förutom att upprätthålla sina EQUIS- och ICAPA-ackrediteringar arbetar skolan också för ackreditering av American Association of Collegiate Schools of Business (AACSB) och Network of Schools of Public Policy, Affairs and Administration (NASPAA).

120153_Capture321.JPG

Samordning för förbättring av högre utbildningspersonal (CAPES) Betyg

  • MSc
  • Executive Master's in Business Administration (EMBA): Betyg 5. | Högsta poäng för professionella program.
  • Professionell magisterexamen i offentlig förvaltning (MPA): klass 4. | Högsta poäng uppnåtts av ett stricto sensu- program i sin första utvärdering.

Källa: Koordinator för högskolans personal.

Toppresultat i National Student Performance Test (ENADE): 5

FGV / EBAPE rankas som den bästa affärsskolan för andra året i rad och rankas bland Brasiliens tre högsta institutioner för högre utbildning, enligt General Program Ranking (IGC) som avslöjades 18 december 2014 av Ministeriet för utbildning (MEC) .

Källa: Ministeriet för utbildning (MEC).

Toppresultat för programmet för grundutbildning i affärsstudier

Studentguide publicerad av Editora Abril förlag - 2016

Platser

Rio de Janeiro

Address
Edifício Roberto Campos - R. Jorn. Orlando Dantas, 30 - Botafogo, Rio de Janeiro - RJ, 22231-010
Rio de Janeiro, Delstaten Rio de Janeiro, Brasilien

Bailrigg

Address
Lancaster University
LA1 4YW Bailrigg, england, Storbritannien

Montreal

Address
McGill University
Rue Sherbrooke Ouest,845

H3A 0G4 Montreal, Quebec, Kanada

Yokohama

Address
Yokohama National University
240-8501 Yokohama, Kanagawa Prefecture, Japan

Bengaluru

Address
Indian Institute of Management Bangalore
560051 Bengaluru, Karnataka, Indien

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited