University of Belgrano

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

1

Historia och nuvarande

kort historik

University of Belgrano skapades av doktor Avelino Porto den 11 september 1964 i enlighet med lag nr 14.557 antogs år 1958, som reglerade driften av privata universitet i Argentina.

Denna lag säger:

  • Att privata universitet etablerades som enheter ideella, och
  • Innan den når den slutliga tillstånd att driva, måste passera en komplett cykel av studier för karriärer studerade i anläggningen också kredit en tillfredsställande akademisk kvalitet.

För närvarande de privata universiteten regleras i lag 24.521, utfärdat den 20 juli 1995, som upprätthåller de skyldigheter som anges och även uttryckligen föreskrivs:

  • Akademiska och institutionella autonomi.
  • Fall av självbedömning och extern bedömning, den senare till den nationella kommissionen för University utvärdering och ackreditering (CoNEAU) eller genom privata organ utvärdering och ackreditering erkänns av ministeriet för kultur och utbildning bedrivs.

Dess första huvudkontor var i Sucre och Cramer, i vad som då var känd som "staden Belgrano". Det började sin verksamhet med 90 elever, 28 lärare och en anställd.

De samråd som genomförts av ministeriet för kultur och utbildning vid National Academies of respektive discipliner som lärs ut vid universitetet och ledande experter inom varje fastställt att den 26 januari 1970 ordförande Nation beviljats University of Belgrano den slutgiltiga tillståndet att driva.

Dess initiala struktur organiserad i fyra fakulteter: juridik och samhällsvetenskap, humaniora, ekonomi och arkitektur.

För närvarande, University of Belgrano har fakulteterna för arkitektur och planering, juridik och samhällsvetenskap, ekonomi, humaniora, teknik, informationsteknik, areella näringar, språk och Foreign Studies, hälsovetenskap, naturvetenskap och studier avstånd; och fyra forskar akademiska enheter: School of Graduate Studies, Graduate School of Business, Graduate School of Law och Institutionen för forskarutbildning och fortbildning.

grundläggande principer

Fem principer styr universitetslivet institutionens sedan starten:

  1. Autonomi: fullständigt oberoende från politiska, religiösa eller kulturella grupper. Kursplaner om än med förbehåll för godkännande av ministeriet för kultur och utbildning är resultatet av eftertanke, nationell och internationell erfarenhet och samspel i samhället;
  2. Pluralism: akademiska, politiska och religiösa. Universitetet kräver endast hänsyn till akademiska normer samexistens, respekt för dess principer och intellektuell stringens i behandlingen av alla ämnen;
  3. Ekumeniken: universitetsvärlden är hem för alla religiösa övertygelse och avvisar varje form av diskriminering i detta avseende;
  4. Republicanism: University livsuppehållande system som enbart bygger på konstitutionen och de idéer som stöder det ;
  5. Social samspel syftar till att skapa länkar som integrerar institutionen med produktionssektorn i synnerhet och samhället i stort.

University of Belgrano och internationella studenter

Ekonomiska, kulturella, vetenskapliga och även sport globaliseringen är ett obestridligt faktum att vår tid ger en tydlig profil. I Argentina har universitetet i Belgrano varit en föregångare i att uppmuntra och främja internationell rörlighet för studenter.

Vi har över hundra och sjuttio avtal med universitet i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och Oceanien internationella rörlighet. Vi fick mer än 2500 studenter per år. På detta sätt, University of Belgrano säkerställa en konkurrenskraftig utbildning anpassad till utvecklingen av de viktigaste akademiska centra i världen.

Dubbla avtal Degree eller Academic Cooperation med erkända universitet i Tyskland, Spanien, Frankrike, Italien och USA kan få diplom eller examen på UB och i dessa institutioner.

Konsolidering och utvidgning av den latinamerikanska nätverket för universitetssamarbete, där universitetet i Belgrano har en framträdande roll, säger växande projektionen som institutionen har i den latinamerikanska sammanhang. Vårt program av argentinska och latinamerikastudier, som erbjuder ett rikt utbud av kurser i engelska och spanska, är speciellt utformad för internationella studenter.

För mer information besök webbplatsen för internationella studenter från UB.

Platser

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium