Universitet i

Detaljerad information om olika studieorter

Klicka på länkarna nedan för att läsa om studier i olika länder. Vi kommer att ge dig allmänna fakta om länder och berätta om de lokala systemen för högre utbildning, kursavgifter, uppbyggnaden av ett läsår, studiemöjligheter för internationella studenter och mycket mer. Du hittar också några användbara tips och praktisk information om sjukförsäkring, studentvisum och levnadsomkostnader.

Globala möjligheter att ta en bachelor 's examen

Kandidatexamen i allt högre grad för nybörjar jobb, eftersom länder världen övergången från industri-baserade till kunskapsbaserade ekonomier. Kandidatexamenar finns i nästan varje akademisk disciplin tänkbara, däribland många som inte existerade förrän nyligen, såsom informationsteknik. Kandidatexamen är också bara startpunkten för studenter som är intresserade av yrken som kräver en magisterexamen, såsom rådgivning, eller för studenter intresserade av forskning yrken. Med tusentals högskolor och universitet att välja från hela världen, skulle någon kunna hitta en skola som passar perfekt för sin grundutbildning.

Det finns många olika typer av högskolor, universitet och högskolor runt om i världen.Även om vissa institutioner utmärkelse alla tre traditionella nivåer av högskoleexamina (kandidat-, magister-och doktorsexamen), vissa fokuserar uteslutande på kandidatprogram. Eleverna bör välja den typ av skola som bäst passar deras behov. Universiteten ger i allmänhet en elev med det bredaste utbudet av studieval, men högskolor och andra institutioner kan erbjuda en specialiserad akademisk disciplin eller en mindre och mer personlig studiemiljö. Även detaljer varierar från land till land, de typer av högskolorna omfattar i allmänhet:

 • Forskningsuniversitet som gäller alla nivåer av examina inom ett brett spektrum av akademiska discipliner
 • Business skolor med fokus på affärsnytta-relaterade grader, såsom ekonomi, redovisning och marknadsföring
 • Tekniska institut som fokuserar på examina inom naturvetenskap, teknik, teknik och matematik
 • Art institut som fokuserar på konst-relaterade grader och yrken som fotografi, måleri och teater
 • Utbildning institut eller skola lärare som fokuserar på examina för primär och sekundär utbildningsnivå

Studenter intresserade av att tjäna en kandidatexamen kan också överväga att studera utomlands, särskilt om de är intresserade av en mycket specialiserad akademisk disciplin som någon form av språk eller regionala studier. Eleverna är allt mer mobila för alla nivåer av eftergymnasial utbildning, med nästan fyra miljoner studenter nu studerar utomlands varje år. Enligt Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur (UNESCO) Institutet för Statistik (UIS) , åtta länder har ännu fler studenter som studerar utomlands än hemma, inklusive Bermuda, Liechtenstein och Luxemburg. Mer än en fjärdedel av studenter som studerar utomlands är från östra Asien och Stillahavsområdet, och cirka 15 procent kommer från Nordamerika och Europa.Omkring 30 procent av internationella studenter studerar i antingen USA eller Storbritannien, följt av Australien (8 procent), Frankrike (7 procent) och Tyskland (6 procent).

Eleverna kanske vill överväga att skaffa en kandidatexamen utomlands för ett antal orsaker, inklusive:

 • Möjligheten att välja från ett brett utbud av program i någon akademisk disciplin, så att studenten kan hitta den som passar bäst för deras intressen och inlärningsstil.
 • Möjligheten att studera ett nytt språk och få en examen i samband med det land eller de länder som talar det språket. Till exempel skulle en av de bästa ställena att lära sig kinesiska och om Kina vara självklart i Kina!
 • Att studera i en annan kultur. Studenter som är intresserade av att göra karriär inom utrikesförvaltningen eller internationella företag kommer att få värdefull erfarenhet från nedsänkning i en annan kultur. Studenter som studerar utomlands kommer också att göra internationella vänner och livslånga kontakter.
 • Ökad språkkunskaper, om mottagarlandet talar ett annat språk från den studerandes modersmål.

Studenter som planerar att studera för en kandidatexamen kanske vill överväga följande när den beslutar om att studera vid en institution i hemlandet eller utomlands:

 • Program kostnad, inklusive uppehälle. Gratis eller billig undervisning kan kompenseras av en hög levnadskostnader och resekostnader. Men många stipendieprogram är tillgängliga, oftast i både studentens hemland och det land där studenten ska studera. Dessa stipendieprogram omfattar ofta lever och andra kostnader, utöver undervisning.
 • Språkkunskaper behövs. Den stora majoriteten av grundnivå program undervisas i modersmål i det land där studenten ska studera. Studenter inte redan behärskar undervisningsspråket kan behöva spendera ytterligare ett år eller mer att få den kompetens. I fallet med en allmänt talat språk, till exempel engelska, spanska eller franska, kan eleven studera sannolikt språket och få kunskaper i sitt hemland, men mindre vanliga språk som serbiska, kommer bäst studeras i destinationslandet. Även för ett språk som är utbrett, kommer många studenter tycker att de bäst lär sig språket i en total immersion miljö i destinationslandet.
 • Typer av erbjudna studier, liksom på heltid eller deltid. De flesta internationella studenter, särskilt konststudenter, förväntas studera på heltid eftersom de fullfölja sin utbildning. Dock kan vissa elever som redan arbetar i ett land som utländska medborgare kunna föra en kandidatexamen på deltid, eftersom de är främst i landet för att arbeta, inte studera.
 • Påverkan på familjemedlemmar, för studenter med familjer. Familjemedlemmar kan behöva skaffa språkkunskaper och närvaro i skolan och karriärplaner kan störas.

Ta dig tid nu att kolla in program kandidatexamen och universitet från hela världen. Om du vet vad du letar efter, klicka direkt på det landet eller om särskilda program. Om du fortfarande inte bestämt, ta dig tid att läsa om de olika kandidatprogram tillgängliga över hela världen.

Läs mer Läs mindre