Keystone logo

2 Kandidat Program i Scenkonst Musik Tidig musik 2024

Filter

Filter

  • Kandidat
  • Naturvetenskaplig kandidatexamen
  • Humanistisk kandidatexamen
  • BBA
  • Scenkonst
  • Musik
  • Tidig musik
Studiefält
  • Scenkonst (2)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Kandidat Program i Scenkonst Musik Tidig musik

Vad är tidig musik?
Tidig musik hänvisar i allmänhet till musik komponerad i medeltiden, Renässans, och barockperioder av västerländsk klassisk musik. Tidig musik kan studeras akademiskt som musikhistoria eller framföras med hjälp av en teknik som kallas historiskt informerad performance (HIP). HIP är praxis att framföra klassisk musik med hjälp av periodinstrument och tekniker.

Vilka karriärer finns i Early Music?
Det finns några olika typer av jobb som vanligtvis faller under det tidiga musikparaplyet. Den första är den av artisten. Tidiga musikartister kan använda periodinstrument, såsom en luta eller cembalo, att spela klassiska bitar från specifika tidsperioder. Den andra karriären som tidiga musikstudenter kan bedriva är som forskare eller akademiker, där de skulle utforska musiken, instrument, och historia för en viss tidsperiod. Tidig musikforskning handlar ofta om att hitta och studera gamla manuskript, målningar, och andra primära källor. Den tredje typen av jobb är lärarens. Lärare lär andra om tidig musik, oavsett om det är i en formell miljö som en skola eller universitet, eller informellt genom föreläsningar och workshops. Tidig musik är ett område som ständigt utvecklas när ny forskning avslöjas och ny teknik utvecklas. Det betyder att det alltid finns nya möjligheter för dem som är intresserade av denna typ av musik.

Vilka grader erbjuds i tidig musik?
Det finns några olika typer av grader man kan få i tidig musik. Prestanda grader erbjuds vanligtvis på musikkonservatorier eller inom musikskolan på ett större universitet. Dessa är vanligtvis konstgrader, som en kandidatexamen eller Master of Arts. Tidig musik kan också studeras som ett akademiskt ämne som historia, antropologi, eller sociologi vid en högskola eller universitet. Tidiga musikgrader finns tillgängliga på grundutbildningen, examen, och doktorandnivåer.

Vad ska jag studera under min tidiga musikexamen?
Under en tidig musikexamen, studenter kommer att studera en mängd olika ämnen relaterade till musiken, instrument, och historia för en viss tidsperiod. Detta kan inkludera allt från musikteori till prestationspraxis till historisk forskning. De exakta kurserna som erbjuds varierar beroende på skolan och vilken typ av examen du bedriver. i alla fall, alla tidiga musikgrader ger dig de färdigheter och kunskaper som krävs för att bedriva en karriär inomsitt område.

En kandidatexamen utfärdas till studenter som uppfyller de nödvändiga kraven vid den högskola eller det universitet de studerar vid. Kraven omfattar tre till sju års studier med specifik fokus på ett ämne, det som vanligen kallas studentens "major", eller huvudämne.