Keystone logo

9 Kandidat Program i Journalistik och masskommunikation Journalistik Internationell journalistik 2024

Filter

Filter

  • Kandidat
  • Naturvetenskaplig kandidatexamen
  • Humanistisk kandidatexamen
  • BBA
  • Journalistik och masskommunikation
  • Journalistik
  • Internationell journalistik
Studiefält
  • Journalistik och masskommunikation (9)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Kandidat Program i Journalistik och masskommunikation Journalistik Internationell journalistik

En kandidatexamen är ett populärt grundutbildningsprogram som tas av studenter som vill ha en karriär inom sitt studieområde. Denna examen kan erhållas i högskolor och universitet i alla delar av världen, även på nätet, och tar vanligen omkring fyra år att slutföra.

Vad är en kandidatexamen i internationell journalistik? I detta program tar eleverna klasser inriktad på internationella nyheter och ämnen, både de som händer i sitt eget land och i andra. Varje läroplan varierar beroende på skolan, men många av dem kombinerar journalistik och teori med medieteknik. Eleverna kan lära sig hur utländska nyheter och korrespondenter arbetar och hur man kan upptäcka historier på egen hand. Vissa klasser kan innehålla transmedia storytelling, internationell rapportering, media och mångfald och rapportering av sociala medier. Praktikplatser kan också vara en del av programmet.

En av de fördelar studenterna ofta får genom att driva den här graden är att lära sig att kommunicera effektivt över en mängd olika medier. De kan också lära sig utrednings- och organisationsförmåga som kan leda till fler karriärmöjligheter vid examen.

Studenter som är oroade över kostnaderna för att delta i skolan borde kontakta enskilda utbildningsinstitut. Undervisningsavgifter och andra avgifter kan variera drastiskt beroende på den specifika skolan och platsen. Stipendier, lån, bidrag och andra typer av finansiellt stöd kan vara tillgängliga för att göra programmet billigare.

Studenter som tjänar en kandidatexamen i internationell journalistik kan ha ett antal karriärmöjligheter att välja mellan. Några potentiella jobbtitlar inkluderar nyhetsreporter, nyhetsförfattare, funktionskritiker, TV-nyhetsproducent, radionyhetsankare eller reporter, TV-uppdragsredaktör, internetnyhetsreporter och socialdirektör. Dessa positioner kan hittas i tidningar, tv-stationer, myndigheter, tidningar, internetföretag och radiostationer över hela världen.

Internationella journalistikprogram är tillgängliga online, på internationella skolor och lokalt. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.