Keystone logo

53 Kandidat Program i Scenkonst Filmvetenskap Filmskapande 2024

Filter

Filter

  • Kandidat
  • Naturvetenskaplig kandidatexamen
  • Humanistisk kandidatexamen
  • BBA
  • Scenkonst
  • Filmvetenskap
  • Filmskapande
Studiefält
  • Scenkonst (53)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Kandidat Program i Scenkonst Filmvetenskap Filmskapande

Kandidatexamen är utformad för att utbilda välutrustade elever som kan bedriva mer avancerad utbildning eller karriärställning. Många examensplaner är tillverkade för färdigställande om fyra år eller färre.

Vad är en kandidatexamen i filmskapande? Studenter med denna examen planerar ofta att dyka in i den spännande branschen för filmskapning, samtidigt som de lär sig praktiska färdigheter och får erfarenheter från verkligheten. Screenwriting, skärmkultur, set-building, skärmproduktion och dekoration är några av de vanligaste fokusområdena, men studenter får ofta möjlighet att kombinera valfria för att passa deras unika karriärmål. Förutom stränga teknikklasser får innehavare av denna grad vanligtvis en mångsidig utbildning i filosofins filosofi och historia. I slutändan ger de flesta examensplaner av den här typen studenterna möjlighet att delta i en fullfilmproduktion, som senare kan användas som en del av studentens professionella portfölj.

Filmskapande elevernas mest lämpliga förmågor innefattar oftast driften av filmmaskiner, hantering och skapande av filmuppsättningar, och förmågan att multitaska i en hög stakesmiljö med konkurrerande personligheter. Dessa färdigheter kan positionera studenter för avancerad karriär och hjälpa dem att utveckla större interpersonella relationer.

Avgiftsscheman för att tjäna en kandidatexamen varierar mellan universitet och kan ändras baserat på faktorer som studentresidens och universitetets plats. De flesta universitet har dedikerad behörighet personal för att hjälpa till med finansiella förfrågningar och kan kontaktas på studentens bekvämlighet för mer information.

Filmskapnings- och underhållningsindustrin fortsätter att vara spännande möjligheter för kandidater med en kandidatexamen i filmskapande. När de inte arbetar direkt inom film kan akademiker hitta positioner i utbildningsinstitutioner, konststudior, spelstudior och reklamföretag. Regissörer, filmproducenter, manusförfattare, sändningsingenjörer och filmforskare är alla populära karriärvägar med denna grad, men många kandidater har funnit att uppfylla karriärerna som reklamdirektörer och produktionsassistenter.

De flesta program som erbjuder en kandidatexamen i filmskapande medför stor praktisk erfarenhet och kräver att eleverna ska delta på campusklasser för hela eller en del av sin examensplan. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.