Keystone logo

0 Kandidat Program i Journalistik och masskommunikation Journalistik Bildjournalistik 2024

Filter

Filter

  • Kandidat
  • Naturvetenskaplig kandidatexamen
  • Humanistisk kandidatexamen
  • BBA
  • Journalistik och masskommunikation
  • Journalistik
Studiefält
  • Journalistik och masskommunikation (0)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Inga program uppfyller dina sökkriterier. Förfina dina filter.

Clear filters

Popular education type

Kandidat Program i Journalistik och masskommunikation Journalistik Bildjournalistik

Vad är fotojournalistik?
Fotojournalistik är en typ av journalistik som fokuserar på att berätta historier genom bilder. Fotojournalister fångar ögonblick i tid som annars kan gå obemärkt förbi, och de använder sina foton för att berätta historier om människorna och händelserna de täcker. Ibland arbetar fotojournalister i farliga eller svåra situationer för att få bästa möjliga bilder.

Vad kan jag göra med en examen i fotojournalistik?
En examen i fotojournalistik kan leda till en karriär som professionell fotograf eller fotojournalist. Fotojournalister arbetar ofta för tidningar, tidskrifter, eller nyheter online. De kan också arbeta frilans, tillhandahålla sina tjänster till flera kunder. Vissa fotojournalister undervisar också i fotografering eller bedriver andra relaterade karriärer som grafisk design eller webbutveckling.

Varför studera fotojournalistik?
Fotojournalistik är ett viktigt studieområde eftersom det ger studenterna unika färdigheter och kunskaper för att bedriva en karriär inom journalistik och dela berättelser och fånga ögonblick i tid via bilder. Fotojournalister kan använda sina bilder för att öka medvetenheten om viktiga frågor och för att ge en röst till de människor och händelser de täcker. Fotojournalistik kan vara ett krävande område, och det kräver mycket skicklighet och engagemang för att producera kvalitetsarbete. i alla fall, fördelarna med att bedriva en karriär inom fotojournalistik är stora. Fotojournalister kan ha möjlighet att resa till intressanta platser, träffa intressanta människor, och berätta viktiga historier

Typer av fotojournalistik grader
Det finns ett antal olika typer av fotojournalistik grader. Associate-utbildningsprogram i fotojournalistik tar vanligtvis två år att slutföra, medan kandidatexamen kan ta fyra år. Vissa skolor erbjuder också magisterprogram inom fotojournalistik. Dessa avancerade program tar vanligtvis två år att slutföra och kan kräva att studenter slutför ett examensarbete.

Fotojournalistikprogram täcker vanligtvis ämnen som fotografering, fotoredigering, och digital bildbehandling. Studenterna lär sig också om fotojournalistikens historia och de etiska överväganden som är involverade i denna typ av arbete.

En kandidatexamen utfärdas till studenter som uppfyller de nödvändiga kraven vid den högskola eller det universitet de studerar vid. Kraven omfattar tre till sju års studier med specifik fokus på ett ämne, det som vanligen kallas studentens "major", eller huvudämne.