Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Yale University Yale College

Yale University Yale College

Yale University Yale College

Introduktion

Yale College erbjuder en fri konstutbildning som syftar till att odla ett brett informerat, mycket disciplinerat intellekt utan att i förväg specificera hur detta intellekt kommer att användas. Ett sådant tillvägagångssätt för lärande betraktar college som en utforskningsfas, en plats för nyfikenhet och en möjlighet för upptäckten av nya intressen och förmågor.

Högskolan försöker inte främst utbilda studenter i en viss karriär, även om vissa studenter kan välja att få mer av den förberedelsen än andra. Istället är huvudmålet att införa kunskaper och färdigheter som eleverna kan ta med sig i det arbete de så småningom väljer.

Denna utbildningsfilosofi överensstämmer med den som uttrycktes i Yale-rapporten från 1828, där man gör en åtskillnad mellan "att utvidga [sinnets] krafter och att lagra den med kunskap." Att förvärva fakta är viktigt, men att lära sig att tänka kritiskt och kreativt på olika sätt har företräde.

En detaljerad förklaring av de akademiska och administrativa uppgifterna för grundutbildningen finns i Yale College Programs of Study (YCPS).

Platser

  • New Haven

    New Haven, Amerikas förenta stater

    Frågor