Keystone logo
Xi'an International University

Xi'an International University

Xi'an International University

Introduktion

Om oss

Xi'an International University (XAIU) är en privat institution för högre utbildning med ackreditering av Kinas utbildningsministerium för fyraåriga baccalaureate-program. Universitetet grundades 1992 och ligger i hjärtat av Xi'an, den mest historiska staden i Kina, och ligger på 1,26 miljoner kvadratmeter mark, har modernaste klassrumsbyggnader, rymliga sovsalar, välfyllda bibliotek, standardiserade idrottsplatser och har cirka 22 000 studenter och 2000 fakulteter och personal.

Universitetets akademiker inkluderar sju högskolor som erbjuder 67 huvudområden som omfattar ledning, ekonomi, humaniora, medicin, teknik, jordbruk och konst. En relativt ung institution och ett resultat av Kinas marknadsföring och reformer har XAIU under åren vuxit till ett omfattande universitet med flera discipliner och har stabiliserats i skala. Universitetet lägger nu sin primära betoning på kvalitetsförbättrande och framgångsrik transformation.

Under en tid av informationsteknologi investerar XAIU starkt i att förse campus med avancerad informationsteknologisk systeminfrastruktur och har nyligen, som den enda högskoleinstitutionen i nordvästra Kina, klassificerats för att gå in i listan med "100-skolans Big Data Project" som del av Industry-Education Integration and Innovation Initiative som gemensamt lanserades av Kinas utbildningsministerium för skolplanering och utvecklingscenter och Dawning Information Industry Co., Ltd.

Faciliteter, fakultet och akademisk utveckling

Universitetet upprätthåller starkt värderingarna av stark etik, professionalism, uppskattning, engagemang, självförbättring och livslångt lärande. Den strävar efter att ge lika tillgång till högre utbildning, särskilt för de som är mindre gynnade och att främja campuskulturen för mångfald och kreativitet. Universitetet är utrustat med moderna faciliteter och vackert campus och, ännu viktigare, betalar stora ansträngningar för att förbättra den akademiska kvaliteten och utveckla fakulteten för hög professionalism. Professor CHEN Aimin, Ph.D. i ekonomi från Pennsylvania State University, utbildad och utmärkt professor vid College of Arts and Sciences vid Indiana State University, och tidigare vice president för Sichuan University, har försett universitetet med framtänkande ledarskap som president sedan 2015.

Professor GAO Fu, akademikern vid den kinesiska vetenskapsakademin, fungerar som hedersdekan för Institute of Applied Life Sciences; Professor KANG Le, akademikern vid den kinesiska vetenskapsakademin, fungerar som hedersdirektör för XAIU Academic Committee; Professor WU Tianyi, akademikern vid den kinesiska teknikhögskolan, är inbjuden som konsult för Institute of Applied Life Sciences Research; Professor SHI Yong, konsult för statsrådet och chef för den virtuella ekonomin och dataforskningscentret för den kinesiska vetenskapsakademin, fungerar som hedersdekan för Institute of Applied Big Data Research; Professor PAN Maoyuan, före detta vice president för Xiamen University, och professor SHI Qiuheng, chef för Institute of Education of Xiamen University, fungerar som hedersdekaner för Qifang Institute of Education Research; Dr. LU Ding, professor i ekonomi och tidigare president i Chinese Economists Society, fungerar som biträdande direktör för Institute of Shaanxi Free Trade Zone Research; Professor ZHANG Xiaofeng, Ph.D. Handledare för Chengdu Institute of Biology vid den kinesiska vetenskapsakademin och den tidigare biträdande direktören för Bureau of Health i Tibet, fungerar som dekan för College of Medicine.

Akademiska högskolor har bildat sin egen betoning och distinktion inom akademiska områden. College of Business erbjuder en serie affärsföretag medan de lägger en stor tonvikt på det stora logistik- och forskningsområdet inom Shaanxi Free Trade Zone Development. College of Medicine har en stark major i vård och bygger ett nationellt avancerat forskningsfält inom tillämpad biovetenskap. Högskolan för humaniora är relativt stark inom medietekniken samtidigt som den tjänar universitetet med bra liberala konstprogram, såsom skrift, konstnärlig design och språkstudier. Högskolan för ingenjörer bygger majors med nya tekniska funktioner inom områdena Internet of Things, elektronik och datavetenskap. College of Performing Arts övar innovativa program som integrerar verkliga scenuppträdanden och klassrumsundervisning.

Universitetet tillhandahåller också online-inlärningsplattformar och de bästa MOOC från hela världen. För att främja kvalitetsforskning har universitetet inrättat forskningsinstitut, såsom Qi Fang Education Research Institute, Shaanxi Free Trade Zone Research Institute, Innovation and Entrepreneurship Institute, Applied Life Sciences Institute och Applied Big Data Research Institute. Våra projekt och priser fortsätter att öka varje år. 2016 rankas universitetet först bland privata universitet när det gäller ett antal projekt från regeringskontor på provins-, minister- och nationell nivå.

Bland många akademiska konferenser och forum har universitetet också lanserat den internationella kongressen för globala framsteg för universitet och högskolor och har två gånger hållit sin årliga konferens på campus. Det höll också den 32: e årliga konferensen för Association of Universities of Asia and the Pacific (AUAP) i november 2017.Xtra, Inc. / Unsplash

We hired an amateur model for a photo shoot in our office. She did a great job and we were very happy with her photos.

Utbildningsreform och utmärkande program

Som det första privata universitetet tillåtet att genomföra internationella utbildningsprogram i Shaanxi-provinsen bygger XAIU en bred plattform med betoning på ”utbildning utan gränser”. I processen har XAIU inrättat samarbetsprogram för att kultivera talanger med en global vision och bidra till lokal social och ekonomisk utveckling samt landets pågående ”Belt and Road” -initiativ.

Genom sina internationella student- och fakultetsutbytesprogram samarbetar XAIU om akademisk forskning och ömsesidig kreditartikulation med många universitet. Tusentals studenter har åkt utomlands för att studera, och XAIU har fått många internationella studenter att studera i Kina.

XAIU är också stolt över att vara bland de första att etablera en högskola för entreprenörskap bland universitet i Kina, och högskolan har odlat studenter med entreprenörskapsanda och förmågor samt kreativt och innovativt tänkande.

Som ett resultat har XAIU-examen en högre andel av att bli företagare. Som exempel vann LU Xin det nationella mästerskapet i Laugh-Making Show; SUN Guoxiu fick titeln "Sweet Potato Prince" och uppnådde sin dröm genom att steka sötpotatis; entreprenörsstjärnan CHEN Rugang har blivit ledande inom distributionsbranschen; DIAO Long har vunnit titeln "Donkey King".

XAIU blev en av de första partierna av de nationella topp 50 universitet och högskolor med enastående erfarenheter inom kreativitet och entreprenörskapsutbildning tilldelats av Kinas utbildningsministerium.

Det tredje särdraget ligger i XAIU: s College Academy-system och utbildning för hela personer, där ett akademi är etablerat och ligger i ett utsedd studenthemskomplex, och fungerar som ett centrum för studenter efter utbildningsaktiviteter underlättade med utrymmen för konferenser, psykologiska rådgivning och gruppprojekt. Det är en unik modell för studentaffärshantering som involverar aktiviteter i undervisningen och undervisningen.

I Qi Fang Academy kan eleverna njuta av kinesiska sånger, klassiska instrument, traditionella målningar och kalligrafi, graciösa danser och insiktsfulla föreläsningar.

Utmärkelser och ansvar

Under de senaste 25 åren har XAIU examen mer än 190 000 studenter, och många av dem har uppnått mycket inom sysselsättning, entreprenörskap och deras forskarstudier inhemskt och utomlands. Bland sina anmärkningsvärda framsteg rankades universitetet nummer 1 bland Kinas privata universitet och högskolor av Kinas Alumni Network många gånger.

Universitetet har till och med blivit ett fall av studien av professor William Kirby, chef för John King Fairbank Center vid Harvard University, i sin forskning om tillväxten av privata universitet i Kina. Ordförande HUANG Teng hade blivit inbjuden att föreläsa vid Harvard Business School flera gånger om fallstudien, och nyheterna tillkännagavs av CCTV.

CHEN Baosheng, Kinas utbildningsminister, sammanfattade följande tre punkter efter sitt besök på universitetet: 1) XAIU syftar högt; 2) XAIU har rankats bland toppen av Kinas privata högskolor och universitet; 3) XAIU kombinerar fint de historiska och moderna, liksom orientaliska och ockidentala egenskaper i landet Shaanxi-provinsen.

HUANG Teng, styrelseordförande: ”Trots svårigheter upprätthåller vi principen för att bäst tjäna allmänhetens intresse. Vi fortsätter att förbättra oss inom universitetsstyrning, fakultetsutveckling och akademisk kvalitet. Vi kommer att sträva efter att bygga ett privat universitet i världsklass. ”

Beläget i Xi'an, Shaanxi-provinsen, ursprunget till forntida Silk Road, förbinder XAIU sig att bidra till One Belt One Road Initiative samt till den ekonomiska och sociala utvecklingen av den lokala ekonomin.

Administrativt fattar universitetsstyrelsen, ledd av Dr. HUANG Teng, grundande ägare av XAIU, beslut och policyer för universitetets strategiska utveckling, och VD ansvarar för att utföra styrelsens policy och för rutinmässig drift. Fakultetsmedlemmar deltar i delad styrning genom att tjäna i olika kommittéer för universitet, högskolor och institutioner.

Platser

  • Xi'an

    18 Yudou Lu, Yanta District, Xi'an International University, , Xi'an

    Frågor