Keystone logo
Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Introduktion

Xiamen University Malaysia (XMUM) är den första utomeuropeiska campus som upprättats av ett känt kinesiskt universitet och den första kinesiska universitetsgrenskampanjen i Malaysia. Beläget i närheten av Bandar Kota Warisan, Sepang, Selangor, ligger det bara 15 minuters bilresa från landets administrativa centrum Putrajaya eller 45 km sydväst om Kuala Lumpur. Det är byggt på ett område på 150 hektar med en planerad total yta på 470.000 kvadratmeter. XMUM strävar efter att bli ett universitet med en tydlig global utsikt, som innehåller förstklassig undervisning och forskning och omfattar kulturell mångfald. Med undantag för kinesiska studier och traditionell kinesisk medicin är undervisningsmediet för alla andra program på engelska.

112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamen University China i korthet

Sedan dess grundades 1921 har Xiamen University producerat mer än 300 000 akademiker och akademiker. Över 60 akademiker från den kinesiska vetenskapsakademin (CAS) och den kinesiska akademin för teknik (CAE) har studerat eller arbetat på Xiamen University.

Omfattning

Xiamen University har 28 skolor som innehåller 76 avdelningar och 14 forskningsinstitut.

Degrees

Universitetet erbjuder 33 doktorsexamen i förstklassiga discipliner och 52 masterutbildningar i förstklassiga discipliner. Det erbjuder 90 grundutbildningsprogram, 279 doktorander och 187 doktorander. program totalt.

Xiamen University har 2.657 heltidsfakultet och professionella forskare, inklusive 1 875 professorer och docenter, varav 22 är akademiker av CAS och CAE.

Universitetet har nu en sammanlagd inskrivning på cirka 40 000 heltidsstudenter på campus, inklusive 19 843 akademiker, 16 172 masterexamen och 3 647 doktorander. Det finns över 3000 internationella studenter.

Från 2011 till 2015 har XMU-studenter och fakulteter publicerat över 50 forskningsrapporter i internationella tidskrifter som Science, Nature and Cell och deras deltidskrifter. I 2016 har 306 och 31 forskningsprojekt vid Xiamen University finansierats av National Natural Science Foundation of China respektive National Social Science Foundation of China.

Sydostasiatiska studier, Taiwanstudier, Högskoleutbildning, Ekonomiska studier och Regelstudier är högt rankade program i Kina.

Global räckvidd

Xiamen University har samverkan mellan universiteten med över 300 institutioner för högre utbildning hemma och utomlands.

Xiamen University främjar undervisningen kinesiska som främmande språk.

Xiamen University har blivit ett förstklassigt omfattande universitet i Kina. Det har etablerat 16 Confucius institut med universitet i Nordamerika, Europa, Asien och Afrika.

Mass och anslutning

Xiamen University har ett byggt område på 1,4 miljoner kvadratmeter och dess bibliotek rymmer 10,7 miljoner volymer (inklusive 5,6 miljoner objekt motsvarande e-böcker

Xiamen University gör nu stora steg mot sitt mål att bygga ett högskolestudium som är känt både hemma och utomlands.

(Uppgifterna som presenteras ovan är från och med mars 2018)

112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Fakta om Xiamen University Malaysia

En historisk återanvändning

"XMU grundades av den malayanska kinesiska herrn Tan Kah Kee 1921. Nu 93 år senare har XMU kommit fram och tillbaka genom att inrätta en campus i Malaysia där Tan Kah Kee uppnådde stor framgång i sin karriär. ."

-Zhu Chongshi, XMU-president (2003-2017)

Anden lever vidare

XMU grundare, Mr. Tan Kah Kee, ansågs vara en världsberömd pedagog som ägnade allt han behövde för utbildningens sysslor. XMU lovar högtidligt att upprätthålla herr Tan Kah Kees ande av osjälviskt engagemang för de ädla orsakerna till utbildning vid upprättandet av XMUM. Det kommer att förbli en ideell institution, och inte en sen kommer att bli repatrierad till Kina. I stället kanaliseras eventuella överskottsmedel tillbaka till forskning och stipendier för XMUM-studenter.

Engagemang för utbildningsexpertis

Inrättandet av XMUM sätter nya höjder inom områdena samarbete och utbyte i utbildning mellan Kina och Malaysia. XMU drivs för att bygga campus i ett av Malaysias bästa, berikande Malaysias högskoleutbildningslandskap för att producera högkvalitativa talanger med internationell konkurrenskraft.

Vision och uppdrag

Syn

Xiamen University Malaysia strävar efter att bli ett universitet med en tydlig global utsikt, med förstklassig undervisning och forskning och omfamnar kulturell mångfald.

Uppdrag

Att förnya unga talanger med värdighet och visdom, förvandla dem till fina medborgare i regionen som kommer att bidra till folkets välstånd och sociala framsteg i Malaysia, Kina och Sydostasien.

112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Platser

  • Selangor

    Jalan Sunsuria, Bandar Sunsuria, 43900 Sepang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia, 48200, Selangor

    Frågor