Keystone logo
Wilson College

Wilson College

Wilson College

Introduktion

Om oss

VÄRDE OCH FÖRBETALIGHET FÖR DIG

Wilson är engagerad i att ge våra studenter och deras familjer värde för en högskoleutbildning. Från vårt första inköpsprogram för studentlån till karriärutveckling och finansiell kompetensutbildning är vi dedikerade till att ge en upplevelse

KRAFT DITT ERFARING

Med individuell uppmärksamhet, det senaste inom teknik och utrustning, tillgång till nationens Capitol och rika traditioner, en Wilson-utbildning har allt.

Uppdrag och hedersprincip

Wilson College bemyndigar studenter genom en engagerad, samverkande, liberal artsutbildning som kombinerar färdigheter och fokuserad studie som behövs för framgång i arbete och liv. Vi är ett nära, stödjande samhälle som utvecklar sinnet och karaktären hos alla studenter, förbereder dem för att möta utmaningarna i ett globalt samhälle.

HONOR PRINCIP

Studenter som är inskrivna vid Wilson College lever under ett hedersprincip och inom ett system med gemensam, samhällsbaserad styrning. Hederprincipen säger att

"För att ge en atmosfär som är förenlig med strävan efter en befriande utbildning, ligger regeringen vid Wilson College utifrån antagandet att varje medlem i samhället ska agera med integritet i alla aspekter av livet. Vi litar på varandra för att vara mogna och ansvariga personer. "

"Samarbetet med att lära och leva där vi är alla involverade går mest tillfredsställande när medlemmarna i samhället erkänner sitt ansvar för att sträva efter att uppnå sitt gemensamma mål. Gemenskapens sundhet beror på oro för både individuell frihet och rättigheterna och andra välfärd, båda kräver att vissa bestämmelser följs för att främja detta gemensamma mål. "

"I den här andan har vi dock kommit överens om fakultets och studenters gemensamma förordningar, bosättningsföreskrifterna och Akademiska och administrativa förordningarna. Vi ansvarar för att hålla dem rätt och relevanta för det nuvarande samhällets behov."

Vår Campus

Beläget i Chambersburg, Pennsylvania, har Wilson College campus nådiga gräsmattor, mogna träd och böljande kullar. Den vackra 300 hektar stora campus ligger på National Register of Historic Places som ett historiskt distrikt och Conococheague Creek löper genom den.

Sex byggnader fungerar som studenthem och det finns flera anläggningar för friidrott och hästkapplöpning, inklusive tre idrottsplatser (fälthockey, fotboll och softball), tennisbanor och gym. En dansstudio är inrymd i Lenfest Commons, studenter har också tillgång till gym. Penn Hall Equestrian Center har tre, 24-stall ladugårdar; två inomhus arenor och en utomhus arena; längdåkningshopp och utkörningsfält. Högskolan erbjuder också kompletta equine-facilitated terapeutiska faciliteter och utrustning.

Dessutom har Wilson College en ekologisk gård - hjärtat av Fulton Center for Sustainability Studies - som ger ett brett utbud av möjligheter att lära sig om metoder för hållbart boende. I januari 2009 öppnade kollegiet Harry R. Brooks Complex för Science, Mathematics and Technology, den första Gold LEED-certifierade byggnaden i området.

Harry R. Brooks-komplexet för vetenskap, matematik och teknik

Med toppmoderna klassrum, laboratorium och forskningsrum representerar Harry R. Brooks Complex for Science, Mathematics and Technology en vision för framtiden för liberal arts och vetenskap på Wilson College . Översvämmade med naturligt ljus och fylld med avancerad teknik och utrustning, erbjuder byggnaden utrymmen som förbättrar undervisning och lärande och vetenskapens praktik på grundnivå. Byggnaden har förvandlat campus och förändrar våra studerandes och fakultets liv. Vi uppmanar dig att lära dig mer om det på dessa sidor, eller besöka campus och ta en rundtur. Föreställa vetenskapens framtid vid Wilson College och gå med i detta viktiga utbildningsuppdrag.

Historia och traditioner

Wilson College grundades 1869 som ett college för kvinnor, en av de första i USA. Grundarna var Rev. Tryon Edwards och Rev. James W. Wightman. Pennsylvania lagstiftare beviljade den ursprungliga stadgan den 24 mars 1869. Sarah Wilson, för vilken kollegiet heter, gav den ursprungliga gåvan för inrättandet av högskolan. Hon var den första levande kvinnan i Förenta staterna för att ge en högskola för kvinnor.

Syftet med kollegiet beskrevs som ett försök att ge utbildning för unga kvinnor i litteratur, vetenskap och konst. Den 19 oktober 1870 utgåvan av Franklin Repository uppgav att "ansträngningen inte kommer att vara att förkroppsliga eleverna med fakta, utan att spendera tiden i tankens utveckling så att eleverna kommer att lära sig att tänka för sig själva, och blir därmed ledare, i stället för anhängare, i samhället. "

Historia

Wilson College grundades 1869 som ett college för kvinnor, en av de första i USA. Grundarna var Rev. Tryon Edwards och Rev. James W. Wightman, pastorer från Presbyterian Churches i närliggande Hagerstown, Md. Och Greencastle, Pa. De lade fram planer till Carlisle Presbytery och mottog sin godkännande i april 1868. The Pennsylvania lagstiftare beviljat den ursprungliga stadgan den 24 mars 1869. Fröcken Sarah Wilson (1795-1871), bosatt i närliggande St Thomas, gav två generösa donationer för inrättandet av den nya institutionen. Trots att Wilson själv inte hade någon formell utbildning erkände hon vikten av utbildning för framtida generationer av kvinnor. I tacksamhet för Wilsons gåvor röstade förvaltarna att namnge den nya institutionen till hennes ära. Instruktionen vid kollegiet började den 12 oktober 1870, efter att förvaltarna hade säkrat köp av egendom som tidigare ägdes av kollega AK McClure, en nära vän och rådgivare till president Abraham Lincoln.

Sedan starten har kollegiet främjat stränga intellektuella sysslor. Liksom andra kvinnors högskolor har Wilson länge gett möjligheter för kvinnor att studera och undervisa ämnen som en gång tänkt sig bortom kvinnornas förmågor, som kemi, biologi, matematik och klassiska språk. Ordförande Anna J. McKeag, Wilsons första kvinnpresident (1911-15) stärkte akademins akademiska normer. Högskolan har fortsatt att bygga på denna grund genom att öka antalet och sorters kursutbud, förbättra biblioteksresurserna och ge framstående besökare och lärare till campus. Ett mått på kollegans intellektuella styrka är etableringen år 1950 av ett kapitel av Phi Beta Kappa, nationens äldsta och mest prestigefyllda akademiska ära samhälle.

Sedan 1931 har kollegiet erkänt utestående bidrag till samhället genom att tilldela hedersgrader. Mottagare har inkluderat USA: s Margaret Chase Smith, högsta domstolen Harry Blackmun, antropolog Margaret Mead, musiker Lili Krause, författare och aktivist Rita Mae Brown och nyhetsankare Walter Cronkite.

Under sin långa historia har Wilson svarat på olika tider. År 1982 var kollegiet en av de första i regionen för att börja erbjuda ett fortlöpande studieprogram för att möta behoven hos en växande befolkning av vuxna som söker en gymnasieutbildning. 1996 var kollegiet en av de första i landet att erbjuda på campus, bostadsutbildning för ensamstående mödrar med barn. Sedan programmet började har det vunnit nationell uppmärksamhet och Wilson har blivit National Center for Single Mothers in Higher Education.

Idag erkänner Wilson män och kvinnor i alla åldrar för att anmäla sig till sina kandidatexamen och associerade examensprogram samt baccalaureat- och examenprogram. För att göra en Wilson-utbildning tillgänglig för vuxna erbjuds många kurser inte bara under dagen, men på kvällen, på sommaren och i januari och vid praktiska off-campus-platser.

Wilson Traditioner

Traditioner är en viktig del av varje elevs Wilson-upplevelse. Från Bigs och Littles till Sophomore Buddies tar traditioner våra elever tillsammans och gör dem till en stödjande, sammanhängande samhälle.

Wilson i en blick

Se hur siffrorna lägger till en komplett högskolupplevelse.

50 ACRES PÅ VÅR USDA-CERTIFIERADE ORGANISKA LANDBRUK

Fulton Center for Sustainability Studies förbinder studenter och lokalsamhället, med en arbetsgård, nationell CSA-databas och fredliga vandringsleder.

71 STALLAR FÖR COLLEGE-EWNED AND STUDENT HORSES

Vår Penn Hall Equestrian Center har inomhus och utomhus ridning arenor, ett längdskidåkning komplex och 20 tunnland inhägnade paddocks och betesmarker.

$ 25 miljoner

vår investering i Harry R. Brooks Complex för vetenskap, matematik och teknik

Platser

  • Chambersburg

    1015 Philadelphia Ave, 17201, Chambersburg

    Frågor