Keystone logo
University of Zagreb - Faculty of Electrical Engineering and Computing

University of Zagreb - Faculty of Electrical Engineering and Computing

University of Zagreb - Faculty of Electrical Engineering and Computing

Introduktion

Fakulteten för elektroteknik och databehandling vid universitetet i Zagreb (Kroatiska akronym: FER) är en ledande institution för högre utbildning och forskning i Kroatien inom området elektroteknik, datoranvändning, och informations- och kommunikationsteknik.

Som en del av det äldsta och största universitetet i sydöstra Europa och en ingenjörsskola med en sekelång tradition av spetskompetens inom undervisning i elektroteknik och informationsteknik, FER är ett primärt val för nästan 50% av 1,000 bästa gymnasieexamen i Kroatien baserat på matematik och fysik vid State Matura.

FER tillhandahåller högkvalitativ utbildning till sina studenter, grundad på sammankoppling av undervisning, forskning, och innovation, tillsammans med regionalt och europeiskt erkännande av akademiska program inom elektroteknik, datoranvändning, och informations- och kommunikationsteknik.

Under 2021 anmäler vi studenter till följande program på engelska:

Karriärmöjligheter

FER-alumner är mycket uppskattade yrkesverksamma inte bara i Kroatien utan också i högteknologiska företag inom olika sektorer över hela världen. FER samarbetar aktivt med mer än 450 företag, inklusive några av de viktigaste högteknologiska företagen från Kroatien men också över hela världen. Både studenter och företag drar nytta av detta nätverk som ger en möjlighet att koppla de bästa matchande talangerna med branschens behov redan innan studenterna avslutar sina studier.

Studenter erbjuds tidig karriärvägledning genom tjänsterna från Career Center, vilket hjälper studenter att få kontakt med arbetsgivare genom att organisera olika nätverksevenemang, såsom Job Fair och Career Speed Dating.

Studenter uppmuntras starkt att delta i ett praktikprogram för att få en konkurrensfördel på arbetsmarknaden medan de fortfarande studerar.

Som fakultet med traditionellt högt uppskattade forskningskomponenter på internationell nivå kan studenter också delta i mer än 250 internationella och nationella& FoU-projekt, både vetenskaplig forskning och branschsamarbetsprojekt, som körs på FER varje år.

För studenter med startambitioner , en studentvänlig startinkubator är rätt plats att besöka och utforska nya horisonter.

Studieavgift

Den årliga studieavgiften för våra kandidatprogram är 5 574 EUR.
Den årliga studieavgiften för våra masterprogram är 5 970 EUR.

Årliga studieavgifter inkluderar 60 högskolepoäng. Kurser som studenter upprepar eller tar utöver 60 ECTS-poäng debiteras dessutom.

Antagningar

Sista ansökningsdag

Ansökan om anmälan för den inträdande klassen 2022 är öppen.

Observera att vi kommer att ha två inlämningsomgångar (cykler) med följande deadlines:

 • Early Bird: januari till maj – senast 20 maj 2022
 • Vanligt: juni till juli – senast 22 juli 2022

Vi kommer också att hålla en sista uppringningsrunda för speciella omständigheter med en deadline den 16 september 2022 (restriktioner gäller - vänligen läs noggrant). Den sista utlysningsrundan är avsedd för studenter som inte kan ansöka inom den ordinarie deadline på grund av administrativa skäl (som skillnader i skolsystems kalendrar eller förseningar i att erhålla akademiska uppgifter) eller på grund av extraordinära omständigheter (som naturkatastrofer eller hälsorelaterade problem). Studenter som behöver ett erkännande av examensbevis och/eller behöver visum för att studera i Kroatien kommer inte att kunna ansöka i den sista utlysningsrundan.

Anmälningsavgift

Ansökningsavgiften är en ej återbetalningsbar avgift som stödjer administrationen av ansökningsprocessen. Ansökningsavgiften för internationella studenter som ansöker till våra kandidat- och masterprogram på engelska är 1 800 HRK (cirka 240 EUR), och den inkluderar förfarandet för akademiskt erkännande av studenters tidigare utbildning. Det går inte att ansöka om befrielse från ansökningsavgift; men om din ansökningsprocess inte kräver ett akademiskt erkännandeförfarande (nostrifiering) av kroatiska myndigheter och Zagrebs universitet, kommer vi automatiskt att minska 50 % av din avgift och räkna in den i din studieavgift.

Studentberättelser

Platser

Platser
 • Zagreb

  Unska ulica,3, 10000, Zagreb

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • youtube

Frågor